Ciorba de salata verde – ardeleneasca

Ciorba de salata verde   ardeleneasca (reteta noua1)   imagine reteta

Asa cum v-am obisnuit ( cred :)), astazi postez o reteta oferita de libraria on line libris. Cartea din care am preluat reteta se numeste Bucatele noastre si este scrisa de Horia Virlan.

Ingrediente:

  • 2 salate verzi mari sau 3 medii
  • 150g costita afumata, fara os si fara sorici
  • 1 ceapa mare curatata
  • 1 pastarnac mediu, curatat
  • 1 radacina de patrunjel mica, curatata
  • 1 legatura de patrunjel tocat
  • 1,5 l supa de legume
  • 2 cani lapte
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita sare
  • 2-3 linguri otet de vin alb

Taiati costia fasii si rumeniti-o la foc mediu, intr-o oala

In timp ce rumeniti costita, tocati marunt zarzavatul, iar apoi adaugati-l peste costita. Sotati amestecul timp de 3-4 minute, apoi adaugati faina si amestecati-o bine pana se incorporeaza in grasime. Adaugati acum supa calda impreuna cu laptele. Fierbeti ciorba la foc domol.

Reteta publicata in Supe, ciorbe. Etichete: .

11 comentarii la reteta Ciorba de salata verde – ardeleneasca

  1. pansy

    acuma Amalia io-s ardeleanca,ca si tine de altfel,da’ la mine nu se face asa ciorba de salata verde.dar poate de acolo de unde este horia varlan asa s-o face,n-or avea oua si smantana,mai stii ?

    Raspunde
    • Amalia

      :)) apoi Pansy asa o fi :)))

      Raspunde
  2. ciprian

    Horia,tata,ai cam dat-o in bara cu ciorba asta …numa ca-n ardeal nu e ..da o o fi buna …;9)

    Raspunde
  3. maria

    Buna…. eu mi-s din ardeal si mie asa imi facea bunica ciorba de salata …. fiecare cu retetele lor ….oricum eu o mananc cu cartofi prajiti….minunatie

    Raspunde
  4. Ada

    …io fac zama de salate cu slanina. Si mai pun si oua, smantana, otet si usturoi, Si daca am si un bot de mamaliga cu branza, e deliciu ;). Amu no..cate bordeie, atatea obiceie. Numa bine.

    Raspunde
    • Amalia

      Buna cu tot ce ai scris tu ! Asa o face si mamaa :).

      Raspunde
      • Florin Oancea

        No așa am făcut-o și o ieșit … minune! Or mâncat tăți din casă! Fără grețuri! Și or mai vrut și repetir unii!

        Raspunde
  5. lena

    o fi buna dar,incearc-o si cu oua si smantana ca-n ardeal!!!!!!

    Raspunde
    • Amalia

      Am incercat-o cred ca are alta denumire pe la ciorbe :)

      Raspunde
  6. Annette

    am auzit că ardelencele gătesc bine, dar nici cu melvodoncele nu mi-e ruşine. iar pentru musaca ar fi indicat să cauţi o grecoaică ori o turcoaică, s-ar putea să ai surprize plăcute:-)

    Raspunde
  7. alina

    eu am facut o combinatie intre aceasta reteta si cealalta care iti apartine…
    am pus ceapa si pastarnac…le-am calit toate cu kaizerul…apoi am adaugat salata…
    am pus doua pahare cam de 150ml de iaurt de baut….au fiert toate….am adaugat oua,patrunjel si otet dupa gust pt ca nu mi se parea acra!
    hmmm ce sa zic!
    bunaaaaaa!
    un gust interesant si nou pt noi!
    o voi repeta!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>