Cartofi cu rozmarin la tigaie

Cartofi cu rozmarin la tigaie (cartoficurozmarin0)   imagine reteta

O reteta rapida care merge si ca garnitura si ca atare servita alaturi de un sos de iaurt.

Ingrediente ( 2 portii ):

  • 700g cartofi noi
  • rozmarin
  • sare
  • 50ml ulei

Cartofii ii spalam bine si ii frecam cu un burete de metal sa-i curatam mai usor de coaja. Ii taiem in sferturi iar daca sunt mai mici ii lasam intregi. Ii punem intr-un bol si adaugam peste ei uleiul si cateva ace de rozmarin. Eu dupa cum v-am mai scris il cumpar verde si il tin la congelator. Este mult mai aromat decat cel uscat.

Cartofi cu rozmarin la tigaie (cartoficurozmarin1 290x217)   imagine reteta

Punem cartofii in tigaia incinsa, ii acoperim cu un capac si ii lasam sa se prajeasca la foc potrivit, intorcandu-i din cand in cand cu o paleta de lemn.

Cartofi cu rozmarin la tigaie (cartoficurozmarin2 290x217)   imagine reteta

Dupa 10 minute luam capacul si ii lasam sa se rumeneasca frumos.

Cartofi cu rozmarin la tigaie (cartoficurozmarin3 290x217)   imagine reteta

Condimentam cu putina sare si servim .

Reteta publicata in Garnituri. Etichete: . Salveaza legatura permanenta.

6 Responses to Cartofi cu rozmarin la tigaie

  1. Simplu si delicios.. As pune langa un sos alb de branza, dar parca nu as da deoparte nici un salsa verde.. si mi s-a facut o foameee…)

  2. Catalin spune:

    delicioasa yami yami !

  3. daniela spune:

    buna,
    arata foarte bine,cat ulei ai pus in tigaie inainte sa ii pui?
    cartofii sunt cruzi cand sunt pusi in tigaie nu sunt fierti inainte nu? eu am incercat asa dar s-au uscat si nu s-au facut asa:( spune-mi care este secretul.
    te pup

  4. ady spune:

    clar,,trebuie fierti un pic, asa se fac si la restaurant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>