Supa de salata cu lapte

Supa de salata cu lapte (salata0)   imagine retetaO alta reteta de supa de salata, de data asta fiarta in lapte. E mai dulceaga la gust si nu contine carne.

Ingrediente:

  • 3 buc salata
  • 1 legatura leurda sau 2 fire usturoi verde
  • 1 l lapte
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml smantana 25% grasime
  • apa
  • sare
  • ulei

Taiem leurda marunt si o calim in putin ulei . Adaugam salata spalata si taiata . Amestecam 1 minut la foc mare apoi micsoram focul si adaugam laptele si 1 litru de apa.

Supa de salata cu lapte (supasal1 290x217)   imagine reteta

Lasam sa fiarba la foc mic si cand este fiarta separat frecam 2 galbenusuri cu smantana apoi adaugam treptat supa fierbinte amestecand mereu si rasturnam amestecul in oala. Potrivim de sare.

Supa de salata cu lapte (supasal2 290x217)   imagine retetaSupa de salata cu lapte (supasal3 290x217)   imagine reteta

Servim.

Daca doriti puteti sa prajiti separat niste kaizer si sa il adaugati la sfarsit.

Reteta publicata in Supe, ciorbe. Etichete: , .
loading...

7 comentarii la reteta Supa de salata cu lapte

  1. Amelinda Kendellyn

    Tinind cont de faptul ca la noi in Australia (Sydney ) incepe sezonul de iarna si nu am incercat aceasta supa niciodata efectif ma cucerit,ca toate minumatele tale retete.Iti doresc din tota inima o primavara frumoasa si suces in activitatea ta. Amelinda Kendellyn

    Raspunde
  2. Laura

    Daca nu am leurda pot sa o inlocuiesc cu altceva?

    Raspunde
  3. Laura

    Ma scuzi! Acum am vazut ca ai scris si de usturoi.

    Raspunde
  4. Mihaela

    Am facut azi supa asta. Ii place tare mult sotului meu. Eu n-am mancat niciodata pana acum. Numai am gustat odata de la soacra mea. E tare buna si o sa mai fac. O sa le-o fac odata si la parintii mei care se cam axeaza pe carne. Dar asa supa e tare sanatoasa! A trecut Craciunul si pana la Anul Nou e cazul s-o dam pe verdeturi! :) Uite asa, dupa multe carnuri e nevoie de multe verdeturi pt. ca suntem sanatosi daca mancam echilibrat. Multumesc de reteta!

    Raspunde
    • Amalia

      Asa-i Mihaela, eu un sa nu mai aud de carna pana la anul :)). De Revelion o sa fac ciorba de potroace si peste :).

      Raspunde
  5. lexxutza

    Laptele trebuie fiert inainte? sau incalzit? sau il pun rece?

    Raspunde
    • Amalia

      Rece si se poate si nefiert :)

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>