Friptura rasucita

Friptura rasucita  (IMG 03321)   imagine reteta

Foarte simpla si apetisanta petru cei care iubesc carnea fara grasime , adica pentru tot genul feminin :). Am pus si un pic de slaninuta ca sa fie accesibila si sexului opus .

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 1 muschiulet de porc ( 600g)
  • 1 piept de pui ( 600g)
  • 100g slaninuta
  • 3-4 catei de usturoi
  • 150g vin alb
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • cateva ace de rozmarin
  • sare, piper

Taiem muschiuletul in lung si apoi fiecare bucata in jumatate. Pieptul de pui il taiem fasii de aprox 1cm grosime. Luam o bucata de muschiulet si infasuram piept de pui , apoi prindem cu o scobitoare. Puteti sa puneti mai multe scobitori daca nu sta.

Friptura rasucita  (fr111 290x217)   imagine retetaFriptura rasucita  (fr121 290x217)   imagine reteta

Friptura rasucita  (fr131 290x217)   imagine retetaFriptura rasucita  (fr14 290x217)   imagine reteta

Punem bucatele de slaninuta sub carnea de pui. Intr-un vas de Jena punem putin ulei si asezam bucatile de carne. Condimentam cu sare si piper , presaram deasupra rozmarin , iar printre ele punem cateii de usturoi necuratati.

Friptura rasucita  (fript3 290x217)   imagine reteta

Turnam vinul si 100 ml apa , acoperim cu o folie si coacem 30 de minute la foc potrivit.

Friptura rasucita  (fript21 290x217)   imagine reteta

Apoi luam folia si mai coacem inca 15 minute.

Friptura rasucita  (fript4 290x217)   imagine reteta

Lasam putin sa se raceasca si taiem cu un cutit bine ascutit. Nu uitati sa scoateti scobitorile.

Friptura rasucita  (fript5 290x217)   imagine reteta

Servim cu sos si garnitura de legume.

Reteta publicata in Preparate din carne de porc, Preparate din carne de pui, rata, curcan. Etichete: , , .
loading...

8 comentarii la reteta Friptura rasucita

  1. zilahi adela

    Foarte bina arata! Foarte apetisant!

    Raspunde
  2. Alexandrina

    Paste fericit alaturi de cei dragi!

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc , asemeni :).

      Raspunde
  3. boscodina

    Sarbatori cu pace in suflet si in casa,sarbatori pline de bucurie , cu toti cei dragi in jurul mesei !

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc mult pentru urari, asemeni iti doresc si tie.

      Raspunde
  4. Alina--Explora Cuisine

    Amalia, arata tare bine fripturica ta, interesant si atragator pentru degustator, iar morcoveii sunt superbi, de cand incerc sa ma las putin de carne parca tot legume vad peste tot :)) Te pup, o seara frumoasa!

    Raspunde
    • Amalia

      Alina multumesc, morcoveii astia sunt preferatii sotului desi el e un carnivor inrait :))

      Raspunde
  5. Fizioterapie Suceava

    Arata senzational!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>