Sos de visine

Sos de visine (sosdevisine0)   imagine reteta

Tin minte ca bunica il facea destul de des si-l serveam alaturi de cartofi si carne de pui . Eu m-am gandit ca sa-l mananc cu paste si cu putina ciocolata rasa deasupra ca de, nicio zi fara un pic de cioco :). Reteta e extrem de simpla .

Ingrediente:

  • 1 compot de visine ( 450 ml )
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri de ulei ( daca nu tineti post puneti o lingura de unt )

Strecuram visinele si le scoatem samburii. Cuprinsa de o lene inimaginabila si ca sa fac reteta si mai simpla eu le-am lasat intregi :(.
Incingem uleiul intr-o craticioara, adaugam faina si amestecam rapid ( lasam doar cat sa se desfaca ) apoi turnam putin cate putin din sucul de la compot. Amestecam continuu si apoi adaugam visinele. Gata !
Se poate servi ca garnitura alaturi de cartofi piure la friptura .
Sau ca in cazul meu cu paste .

Reteta publicata in Garnituri. Etichete: , .
loading...

17 comentarii la reteta Sos de visine

  1. Adela Zilahi

    arata bine …este sosul meu preferat ..eu combin cu carnea de vita mi se pare excelent … am sa incerc si cu paste…o zi buna!

    Raspunde
  2. Roxana

    In Timisoara (de unde am plecat eu) se mananca destul de des compot de fructe langa cartofi piure si carne. Cel putin in familia mea asa era :)

    Raspunde
  3. Mihaela

    Asa il fac si eu, am reteta de la mama soacra, si imi place sa il fac pentru curcan, si binenteles cu piure de cartofi :) Cu paste nu m-am gandit sa il servesc, si mai ales cu ciocolata, dar merita incercat!

    Raspunde
  4. Anonymous

    Of, Amalia, ciudata reteta! Cum adica cu pui si cartofi? E de fapt desertul? Sau chiar e un sos pt carne cum e cel de rosii? Pare taaaare bun, dar eu l-as minca asa! Pup si astept cit de curind cu o noua reteta!

    Raspunde
  5. Amalia

    Anonim este un sos pentru carne … dar eu l-am servit ca desert :)) poate nu m-am exprimat destul de bine.

    Raspunde
  6. Amalia

    Adela cu vita cred ca merge de minune .

    Raspunde
  7. Amalia

    Roxana si la noi sa stii :).

    Raspunde
  8. Amalia

    Mihaela eu am incercat sa-l transform in desert de post doar ca am avut mici scapari ( am pus ciocolata ) :).

    Raspunde
  9. Iulia

    Interesant:D!

    Raspunde
  10. Valen

    Foarte interesant! Am si eu un compot de visine in frigider si sincer ma gandeam sa-l arunc.Multumesc pt reteta,diseara voi incerca sosul.Amalia iti multumesc inca o data pt retete,,toate sunt minunate!!!

    Raspunde
  11. Bucate apetisante

    Si bunica mea facea sos de visine numai ca al ei iesea mai gros,ca si consistenta.
    Mi-e pofta de el si reteta ta m-a facut sa-mi amintesc ,pt. un moment, de copilarie.

    Raspunde
  12. Amalia

    Valen sa-mi scrii daca ti-a placut :).

    Raspunde
  13. Amalia

    Cred ca daca pui faina mai multa iasa mai grosut … eu sincer as prefera sa o elimin :).

    Raspunde
  14. Valen

    Sosul e o minune! Mi-a placut foarte mult,l-am mancat cu carne de pui.Te pup

    Raspunde
  15. anonim

    Imbietoare reteta. Cred ca pentru a iesi un pic mai gros sosul se pot mixa si adauga cateva visine.

    Raspunde
    • Amalia

      Pai da :).

      Raspunde
  16. RALUCA

    Eu fac sos din compotul de visine(dar numai cu sucul)pentru chiftelute cu pireu.Ca sosul din bulion,numai ca in loc de bulion pun compot.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>