Midii in sos de vin

Midiile se numara printre preferatele mele … nu sunt scumpe, 10 lei/kg, unde mai pui ca se fac imediat. Partea neplacuta e ca dureaza mult curatatul. Asadar intr-o seara la inceput de primavara, au gatit pentru mine nu unul ci doi barbati, midii in sos de vin. Ca sa ma credeti postez dovada cu precizarea ca au gatit doar ca sa-i las sa se uite la meci :)
Eu doar am pozat si am completat ( paharele cu vin :)). Va scriu reteta.

Ingrediente:

  • 1 kg midii
  • 1 ceapa potrivita sau 2 mai mici
  • 2-3 catei de usturoi
  • putin ulei de masline
  • 500-750ml vin alb
  • 1 lamaie

Midiile le spalam si le curatam .Trebuie spalate in apa rece , daca le spalati in apa calda se deschid.
Trebuie spalate bine de nisip si trebuie sa le rupeti „mustatile” ( cred ca sunt alge). Cele care sunt deschise sau sparte trebuie aruncate deoarece sunt moarte. Celelalte le punem intr-o strecuratoare . Puteti sa folositi o periuta pentru spalat.

Intr-o tigaie mai mare (eu am folosit un wok) , punem putin ulei si cand este incins adaugam ceapa tocata marunt si usturoiul. Le lasam sa se prajeasca putin si apoi adaugam vinul.
Cantitatea de vin variaza in functie de cate scoici folositi . Trebuie sa fie aproximativ acoperite de vin si aveti grija sa nu puneti prea multe ca sa aiba loc sa se desfaca. Eventual le puteti face in mai multe ture. Cand e pe punctul de a da in clocot vinul, facem focul mai mic si adaugam scoicile.
O sa vedeti ca imediat se desfac asta insemnand ca sunt gata.
Le scoatem cu paleta pentru spuma intr-un bol.
Servim cu lamaie , patrunjel verde tocat si sosul de vin.

 

Reteta publicata in Preparate cu peste, fructe de mare. Etichete: .
loading...
S-ar putea sa-ti placa:

24 comentarii la reteta Midii in sos de vin

  1. Adela Zilahi

    nu am mancat niciodata… poate ca e buna dar am fugit intotdeauna de midii, de melci,chiar nu stiu daca le pot gusta macar… sper sa incerc intr-o buna zi…O zi frumoasa!

    Raspunde
  2. Anonymous

    Amalia eu le mananc cu cartofi prajiti si maioneza.Lasa-le o ora in apa rece cu sare inainte de a le gati.Sint foarte bune.

    Raspunde
  3. retete- ina

    super bune,felicitari pe pentru cum ai gestionat ajutorul

    Raspunde
  4. Amalia

    Adela, nu toata lumea se da in vant dupa fructele de mare , dar nu-i nicio problema sunt destule chestii gustoase :).

    Raspunde
  5. Amalia

    Anonim multumesc pentru sfat.

    Raspunde
  6. Amalia

    Multumesc Ina :).

    Raspunde
  7. Iulia

    Cat de bune trebuie sa fie! Le ador nu alta!!!
    Despre ajutor ce sa zic? Bravo tie:D!

    Raspunde
  8. Anonymous

    Am gustat o data la rest versace unde vorba aia is bucatari nu gluma:)… Defapt am luat in gura si cand am vazut k e asa moale am dato afara, cu toate k miar place sami placa chestiile astea, mai ales aici in australia avem oceanu langa noi si mereu si fresh si bune. Sper sami schimb parerea despre ele! Oricum felicitari, denisa :)

    Raspunde
  9. Amalia

    Multumesc, multumesc Iulia :).

    Raspunde
  10. Amalia

    Denisa te invidiez daca stai langa ocean :)…chestie de gusturi cu fructele de mare … ori iti plac din prima ori nu :))

    Raspunde
  11. Daniel

    Sublimul absolut in materie culinara!!!!!! Midiile pregatite asa cum trebuie, respectand conditiile aratate in reteta, comentarii si inca unele sunt delicioase. Cine vrea sa incerce, poate sa o faca intr-o sumedenie de restaurante, din pacate nu din RO, unde, datorita prejudecatilor, nu prea se gasesc. Cea mai apropiata locatie de RO este la ferma de scoici (midii) de la Dalboka (BG), in apropiere de Balgarevo, chiar si la Balchik, la „El Simpatico”, unde seamana cu cele consumate la Paris si Venezia. Cine se „incumeta” sa le gateasca „a la maison” trebuie sa stie ca cele congelate nu au nicio asemanare cu cele vii si proaspete!!!! Incercati si nu veti regreta!!! Parol!

    Raspunde
    • Amalia

      Daniel zilnic as gati midii daca le-ar spala altcineva :)), multumesc pentru precizari !

      Raspunde
  12. Violeta

    Buna ziua,
    Am cumparat carne de scoici congelata.
    Am observat ca fiecare midie avea un saculet plin cu alge tocate. As vrea sa stiu daca trebuie indepartat sau se gatesc asa intregi cum le gasesc in comert congelate fara sa le mai indeprtez ceva ( sa le curat).
    Multumesc.

    Raspunde
    • Amalia

      Daca e numai carne inseamna ca sunt gata curatate…

      Raspunde
  13. marius

    midiile sunt 7 lei kg si le puteti procura de la cherhanaua din agigea
    de asemenea puteti cumpara tot de acolo si stridii

    Raspunde
  14. marius

    daca doriti va pot da un nr de tel. ptr.comenzi

    Raspunde
  15. marius

    eu asa fac de fiecare data,il sun pe nea vasile(meseriasul cu scoicile )si mi spune daca iese sau nu pe mare la scoici

    Raspunde
  16. marius

    stridiile le am luat de la dansii cu 4 lei buc. dar mari super mari,cred ca frantujii ar muri de invidie

    Raspunde
  17. marius

    nr de tel. nea vasile scoicarul 0724 205 829

    Raspunde
  18. marius

    ieri am iesit in port(constantza,rada interioara)sa i vad pe baietii de dadeau la stravide. a fost super,fiecare avea cam 3_4kg,cam micutz dar e super gustos sa stitzi si m am scufundat sa vad cum sunt midiile.erau o gramada si erau si multe rapane cred ca duminica am sa fac o tocana .

    Raspunde
    • Amalia

      Te invidiez !

      Raspunde
  19. marius

    atentie! daca cumparati midii vii si vreti sa le pregatiti singuri,din start trebuie sa le aruncati pe cele deja deschise inainte de a le fierbe,sau pe cele care nu s au deschis dupa fierbere asta insemnand ca sunt deja moarte

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc pentru sfat :).

      Raspunde
  20. Memo

    Intervin si eu cu o dilema: am curatat pentru prima data midii si nu prea am stiut cum. Mustatile se trag spre varful scoicii sau invers varfului astfel incat sa nu le omori?

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>