Ghiveci de legume cu carne de vaca

Ati observat ca am „dat-o” pe legume si ca sa nu-mi ies din ritm va propun pentru acest weekend un ghiveci de legume , cu carne de vaca sa nu-mi dezamagesc jumatatea :).
Spun pentru weekend pentru ca timpul de preparare e putin mai indelungat.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de vaca ( eu am folosit pulpa )
  • 2 morcovi
  • 2 buc pastarnac
  • 3 cepe mai mici
  • 1/4 telina
  • 1 praz
  • 4-5 cartofi potriviti
  • 200ml ulei
  • 1 lingura pasta de ardei ( puteti folosi un ardei taiat cubulete )
  • 1 foaie de dafin
  • 150ml bulion
  • sare

Taiem carnea de vaca cubulete mici si o prajim in putin ulei pana se deschide la culoare. Lasam pana scade apa de la carne si apoi completam cu apa. Adaugam o frunza de dafin si lasam sa fiarba la foc mic.
Cand carnea este aproape gata adaugam morcovii, pastarnacul , telina si ceapa taiate feliute. Mai adaugam si apa pana cand legumele sunt acoperite si lasam sa fiarba.
Cand carnea este fiarta adaugam cartofii taiati cuburi mai mari si prazul taiat felii. Punem bulionul, pasta de ardei si cam 1/2 pahar de ulei si bagam cratita la cuptor .
Eu am mutat mancarea dintr-o oala in alta pentru ca cea in care am inceput sa gatesc avea manere de plastic .
Lasam ghiveciul la cuptor la foc mic aprox 15-20 de minute.
Servim cu muraturi . Este delicios!

Reteta publicata in Preparate cu carne de vaca. Etichete: , .
loading...

18 comentarii la reteta Ghiveci de legume cu carne de vaca

  1. Bucate apetisante

    Imi plac mancarurile cu legume.
    Si chiar asa cum zici,desi barbatilor nu prea le place mancarea fara carne,eu mai fac si din astea uneori :))
    Sanatoasa papica ta!

    Raspunde
  2. Amalia

    Multumesc mult , felicitari pentru "indrazneala" :)).

    Raspunde
  3. Roxana

    mmm arata bine, dar cum nu-mi place telina si pastarnacul mai ales in bucati mari, cred ca le-as inlocui cu ciuperci :)
    O intrebare Amalia:
    in coloanele din dreapta, apar toate retetele postate de pana acum, sau mai sunt si altele care le gasesc doar daca dau un search?

    Raspunde
  4. FreeSeoDesign

    Acum este pe foc, imi lasa gura apa numai cand ma gandesc ce buna o sa fie :)

    Raspunde
  5. Federica

    che meraviglia!! chissà che buona!!ciao!

    Raspunde
  6. retete- ina

    foarte buna sigur

    Raspunde
  7. violette

    Grozava mancarica…trebuie sa o incerc si eu ca prea bine arata!

    weekend placut!

    Raspunde
  8. Amalia

    Roxana poti pune ce legume vrei chiar si mazare sau fasole verde :0. Da sunt toate retetele sper ca nu mi-a scapat vreuna :).

    Raspunde
  9. Amalia

    Astept impresiile de dupa :).

    Raspunde
  10. Amalia

    Grazie Federica !

    Raspunde
  11. Amalia

    Ina sper sa o incerci e delicioasa .

    Raspunde
  12. Amalia

    Multumesc Violette :)

    Raspunde
  13. Anonymous

    Hi there,

    Thanks for sharing the link – but unfortunately it seems to be down? Does anybody here at http://www.haisagatim.ro have a mirror or another source?

    Thanks,
    Peter

    Raspunde
  14. pansy

    hmmmmm! o tocana de vaca cu legume nu poate fi decat delicioasa

    Raspunde
  15. vincent

    Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    Raspunde
  16. Iulia

    Super mancarica! Sunt sigura ca iese delicioasa! Pupici draga mea!

    Raspunde
  17. Napocel

    Asta da! Boon. te-am trecut in blogroll. :)

    Raspunde
  18. Elena

    Arata foarte bine ghiveciul tau, si eu am facut zilele acestea ghiveci de legume, a iesit foarte bun – doar ca l-am facut un pic mai dietetic.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>