Ciorba de pui a la grec

 

Cu chiu, cu vai ca e luni :( o reteta de ciorbita foarte cunoscuta, ciorba de pui a la grec … usoara si simplu de facut.

Ingrediente:

  • 1 pui de aprox 1kg (puteți folosi și pulpe întregi de pui)
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1/4 de telina
  • 4 galbenusuri
  • 250 ml smantana 25% grasime
  • 80g orez
  • 1 sau 2 lamai
  • verdeata tocata (marar, patrunjel)

Spalam bine puiul, il portionam si il punem la fiert in 4 litri de apa rece împreună cu 1 linguriță de sare.Eu am folosit pulpe întregi de pui.

Cand incepe sa clocoteasca apa spumam si lasam sa fiarba 15 minute la foc mic acoperit cu un capac . Adaugam legumele curatate, spalate, taiate cubulete .

Cand carnea este fiarta, o scoatem , lasam putin sa se raceasca , o dezosam si o adaugam bucatele la ciorba.


Orezul il spalam bine si il adaugam la fiert. Atenție, nu l lăsați sa fiarbă foarte mult, o să se umfle prea tare în ciorba. Daca doriti puteti sa-l fierbeti separat si apoi sa-l adăugați.

Lăsăm ciorba sa stea puțin și pregătim galbenusurile cu smântână.

Separat frecam galbenusurile cu smântână și sucul de la lamai, adaugam putin cate putin din lichidul fierbinte si rasturnam apoi tot amestecul in oala.

Potrivim de sare. Eu pun și piper măcinat dar e doar o opțiune personala.

Puteți adăuga pătrunjelul verde tocat în ciorba sau să l puneți doar când serviți ciorba.

Servim ciorba cu ardei iute daca va tine , pardon place :).

Poftă bună!

Poftă bună!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


19 comentarii la „Ciorba de pui a la grec”

  1. prepar si eu! acum este pe aragaz!
    Amalia, ti-am scris de mai multe ori :( dar cred ca nu ai vazut…
    am o sarbatoare in familie si as vrea o sugestie de meniu: practic, gustos, sanatos:) pt niste copilasi .

  2. Yummy, suntem pe acelasi gand ca vreau s afac si eu o ciorba de pui azi :) te pup si un 8 Martie frumos iti doresc Amalia!

  3. Alina am vazut mesajul insa nu cred ca te pot ajuta deoarece eu nu am copii si nu am idee cam ce-ar putea papa la o mica petrecere :). Te pup!

  4. pe langa toate ingredientele folosesc si mujdei (usturoi si sare)… dupa ce-am luat oala de pe foc. ii da un gust aparte…

  5. Eu razalesc legumele si inainte sa le pun in ciorba le calesc intr-un pic de ulei cu un pic de usturoi, ida da o aroma deosebita la ciorbita.Este ciorba mea preferata. Incercati si voi cu legumele calite,este super!!!!!!!!!!!!

Dă-i un răspuns lui Cristina Jianu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.