Pui cu fasole

Pui cu fasole (puifasole0)   imagine retetaM-am tot gandit cum sa mai gatesc carnea de pui si cum varianta cea mai placuta/poftita e cu legume am zis hai sa le iau la rand sa vad cu ce legume nu l-am gatit. M-am oprit la fasole, preferata sotului :).

Ingrediente:

  • 1 pui ( in cazul meu fericit de casa)
  • 1 kg fasole verde ( eu am avut la conserva )
  • 1 ceapa mica
  • 150ml bulion ( suc de rosii)
  • 5-6 catei de usturoi
  • sare, piper, boia
  • putin ulei

Puiul il portionam ( puteti folosi doar pulpe de pui sau piept ) . Ceapa o tocam marunt. Incingem putin ulei intr-o cratita si adaugam ceapa. Punem si 2-3 stropi de apa, lasam sa se caleasca putin si apoi adaugam carnea de pui. Amestecam usor si mai lasam sa se rumeneasca putin. Condimentam cu boia si adaugam apa pana cand carnea e aproape acoperita. Adaugam sare si lasam sa fiarba la foc mic.
Pui cu fasole (puifasole1)   imagine retetaSeparat fierbem fasolea in apa cu putina sare. Cand carnea este fiarta , strecuram fasolea si o adaugam peste carne. Punem si bulionul, amestecam usor si bagam cratita la cuptor sa scada .
Pui cu fasole (puifasole2)   imagine retetaEu am lasat-o 15 minute.
Pui cu fasole (puifasole3)   imagine retetaServim cu mujdei de usturoi .
Pui cu fasole (puifasole01)   imagine retetaIdeal ar fi sa faceti si o mamaliguta. Daca aveti patrunjel verde presarati putin deasupra . Sau marar :).

Reteta publicata in Preparate din carne de pui, rata, curcan. Etichete: , .
loading...

7 comentarii la reteta Pui cu fasole

  1. minoki

    Si eu fac destul de des aceasta reteta. Este foarte gustoasa. Salutari de la
    http://armoniasimturilor.blogspot.com/

    Raspunde
  2. Raul

    Mie mi se pare oribil (si ca aspect vizual cat si ca senzatie in gura) sa lasi pielita de la pulpe. In rest totul pare sa fie super delicios

    Raspunde
  3. Amalia

    Oki Raul intr-un fel ai dreptate, sa stii ca am lasat pielita doar pentru ca e pui de casa :).

    Raspunde
  4. Explora Cuisine

    Eu cam evit fasolea verde :))) desi stiu ca e foarte sanatoasa, arata tare imbietor mancarica ta!

    Raspunde
  5. Invizibilul

    Cel mai bun pui tot porcul ramane !

    Raspunde
  6. violeta

    pt Raul- cand face ciorba de fasole boabe,probabil, da soricul jos de pe ciolan…ORIBIL…sa mananc dupa ce si-a bagat mana in mancare…mie imi place la nebunie pielita de la carnea de pui-la friptura sau gratar-iar cea fiarta o dau la cutzii:))Amalia,unii scriu doar ca sa se afle in treaba….

    Raspunde
    • Amalia

      Stii cum e Violeta, cate case atatea obiceiuri :).

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>