Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata (rul0)   imagine reteta
Mie imi plac ruladele… de orice fel :). Si daca tot a fost urat sambata am facut 2 rulade cu crema de ciocolata. O reteta refacuta de data asta cu margarina Rama .

Ingrediente:

Rulada:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao de buna calitate
  • 1 lingurita ulei

Crema ( compozitia e pentru 2 rulade):

  • 250g margarina Rama
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 100g ciocolata amara
  • 2 picaturi esenta de rom

Pentru rulada mixam bine galbenusurile cu zaharul si uleiul pana se topeste zaharul. Renuntam la mixer si adaugam treptat faina amestecata cu cacao. Amestecam usor pana se omogenizeaza compozitia si adaugam albusurile batute spuma.

Rulada cu crema de ciocolata (rul1)   imagine reteta

Coacem in tava mare de la aragaz ( tava tapetata cu hartie de copt) la foc potrivit timp de 3-4 minute.

Rulada cu crema de ciocolata (rul2)   imagine retetaRasturnam foaia pe un prosop presarat cu zahar pudra si rulam usor.

Rulada cu crema de ciocolata (rul3)   imagine reteta

Lasam sa se raceasca timp in care preparam crema :

Rulada cu crema de ciocolata (rul4)   imagine reteta

Punem apa cu zaharul la foc mic si cand se topeste zaharul stingem focul, adaugam ciocolata si amestecam bine. Atentie , amestecul e destul de gros. Adaugam apoi treptat galbenusurile amestecand bine dupa fiecare.

Rulada cu crema de ciocolata (rul5)   imagine reteta

Separat mixam putin margarina. Punem cate o lingura din amestecul de ciocolata si mixam.

Rulada cu crema de ciocolata (rul7)   imagine reteta

Obtinem o crema deosebit de fina. La sfarsit adaugam esenta de rom.

Rulada cu crema de ciocolata (rul6)   imagine reteta

Desfacem usor rulada, ungem cu 1/2 din crema , rulam si tinem la rece 1 ora.

Taiem felii cu un cutit inmuiat in apa calda.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: . Salveaza legatura permanenta.

25 Responses to Rulada cu crema de ciocolata

  1. Anonymous spune:

    ce facem cu cealalta jumatate din crema?

  2. jubistacha spune:

    Beautiful, I love chocolate filling.

  3. Amalia spune:

    Mai umplem inca o rulada :). Eu am folosit-o la umplut fursecuri .

  4. Amalia spune:

    Thank you !

  5. Iulia spune:

    Ti-a iesit tare apetisanta! N-am mai facut o rulada de cativa ani buni cu toate ca imi plac si mie foarte tare!

  6. Lissa's Cakes spune:

    Arata super si nu as refuza o felie,pupici.

  7. Amalia spune:

    Iulia poate ar fi cazul sa te apuci de "rulat" :)).

  8. Amalia spune:

    Lissa te pup si eu :).

  9. María Alonso spune:

    It´s seems delicious, I like chocolate very much.
    A lot of kisses

  10. Anca spune:

    Cat zahar trebuie pt rulada?…in reteta nu scrie

  11. Amalia spune:

    Me too Maria :) Kisses!

  12. Amalia spune:

    4 linguri Anca, am completat reteta :)

  13. Anonymous spune:

    ii gatesc deseori prietenului meu dupa retetele tale.Sant foarte delicioase.Iti multumim Amalia

  14. Amalia spune:

    Cu drag si multumesc pentru aprecieri :).

  15. mami de davidutzu spune:

    inca nu am incercat-o dar sigur o sa fie urmatoarea facuta de mine. crezi ca sa putea sa fac jumate de crema cu cioco alba si jumate cu cioco neagra?mersi de sfat…o saptamana extraordinara

  16. Amalia spune:

    Desigur , multumesc pentru urare :).

  17. Anonymous spune:

    Buna,am o intrebare:se poate folosi unt sau alt fel de margarina?In loc de Rama?
    P.S. Ai retete foarte faine:)
    Am incercat cateva pana acuma si
    mi-au iesit:).
    Multumesc.
    Simona

  18. Amalia spune:

    Da, iti recomand unt cu 80% grasime .
    PS multumesc mult :)

  19. Mihaela spune:

    Hartia de copt se unge inainte de a turna aluatul? Nu se lipeste?

  20. roxana spune:

    Sigur sunt suficiente 3-4 minute la foc potrivit pentru coacerea aluatului ???
    Mi se pare cam putin…eu lasam cam 15-20 de min.

  21. Simona spune:

    am incercat-o si pe aceasta de 2 ori. F buna si f usor de facut. important este ca toate ingredientele in special oul sa fie la temperatura camerei.
    pe prima am umplut-o cu crema de ciocolata iar pe a 2a simpla ( fara adaos cacao in pandispan) cu gem de caise. cred ca se poate umple si cu nutela simpla din comert la care poti sa adaugi eventual nuca sau cocos.
    oricum sint f multumita de reteta pentru care iti multumesc inca o data enorm.

    • Amalia spune:

      Cu placere, sa stii ca daca folosesti un gem aromat cea simpla este foarte buna … sper sa incerci si alte retete de dulciuri!

  22. f bine arata rulada, cred ca e buna am sa incerc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>