Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata (rul0)   imagine reteta
Mie imi plac ruladele… de orice fel :). Si daca tot a fost urat sambata am facut 2 rulade cu crema de ciocolata. O reteta refacuta de data asta cu margarina Rama .

Ingrediente:

Rulada:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao de buna calitate
  • 1 lingurita ulei

Crema ( compozitia e pentru 2 rulade):

  • 250g margarina Rama
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 100g ciocolata amara
  • 2 picaturi esenta de rom

Pentru rulada mixam bine galbenusurile cu zaharul si uleiul pana se topeste zaharul. Renuntam la mixer si adaugam treptat faina amestecata cu cacao. Amestecam usor pana se omogenizeaza compozitia si adaugam albusurile batute spuma.

Rulada cu crema de ciocolata (rul1)   imagine reteta

Coacem in tava mare de la aragaz ( tava tapetata cu hartie de copt) la foc potrivit timp de 3-4 minute.

Rulada cu crema de ciocolata (rul2)   imagine retetaRasturnam foaia pe un prosop presarat cu zahar pudra si rulam usor.

Rulada cu crema de ciocolata (rul3)   imagine reteta

Lasam sa se raceasca timp in care preparam crema :

Rulada cu crema de ciocolata (rul4)   imagine reteta

Punem apa cu zaharul la foc mic si cand se topeste zaharul stingem focul, adaugam ciocolata si amestecam bine. Atentie , amestecul e destul de gros. Adaugam apoi treptat galbenusurile amestecand bine dupa fiecare.

Rulada cu crema de ciocolata (rul5)   imagine reteta

Separat mixam putin margarina. Punem cate o lingura din amestecul de ciocolata si mixam.

Rulada cu crema de ciocolata (rul7)   imagine reteta

Obtinem o crema deosebit de fina. La sfarsit adaugam esenta de rom.

Rulada cu crema de ciocolata (rul6)   imagine reteta

Desfacem usor rulada, ungem cu 1/2 din crema , rulam si tinem la rece 1 ora.

Taiem felii cu un cutit inmuiat in apa calda.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: .

25 comentarii la reteta Rulada cu crema de ciocolata

  1. Simona

    am incercat-o si pe aceasta de 2 ori. F buna si f usor de facut. important este ca toate ingredientele in special oul sa fie la temperatura camerei.
    pe prima am umplut-o cu crema de ciocolata iar pe a 2a simpla ( fara adaos cacao in pandispan) cu gem de caise. cred ca se poate umple si cu nutela simpla din comert la care poti sa adaugi eventual nuca sau cocos.
    oricum sint f multumita de reteta pentru care iti multumesc inca o data enorm.

    Raspunde
    • Amalia

      Cu placere, sa stii ca daca folosesti un gem aromat cea simpla este foarte buna … sper sa incerci si alte retete de dulciuri!

      Raspunde
  2. scuturici aba floarea

    f bine arata rulada, cred ca e buna am sa incerc!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>