Prajitura "Alba ca zapada"

Super cunoscuta si foarte incercata pentru ca e o prajitura fina M-am hotarat sa refac reteta dar de data asta cu margarina Rama.

Ingrediente:

Foi:

  • 2 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurita amoniac stins in otet
  • 6 linguri zahar praf
  • aprox 400g faina

Crema:

  • 250g margarina Rama
  • 300ml lapte
  • 50g amidon alimentar
  • 200g zahar
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • sucul de la o jumatate de lamaie

Se amesteca ingredientele pana obtinem o coca omogena. Impartim coca in 4,  fiecare parte o intindem pe masa presarata cu putina faina, apoi o punem pe fundul unei tavi si o coacem 4- 5 minute.

Atentie foile se coc repede, aveti grija sa nu le ardeti :).

Pentru crema:

Amestecam amidonul cu lapte, zahar si zahar vaniliat si apoi punem craticioara pe foc mic amestecand pana se ingroasa.

Lasam sa se raceasca. Separat frecam putin margarina sa se desfaca si adaugam apoi putin cate putin din crema racita. Adaugam si sucul de lamaie si mixam bine. Obtinem o crema fina, pufoasa.

Umplem foile si deasupra presaram zahar pudra.

Taiem prajitura a 2-a zi cu un cutit inmuiat in apa calda.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: .

41 comentarii la reteta Prajitura "Alba ca zapada"

  1. dana

    SA-TI TREAIASCA MINUNATIA AIA MICA DE BAIAT FRUMOS CE E,E UNS CUMP I-TI VINE SA-L MANANCI,SA-I DE D-ZEU MULTA SANATATE SA CREASCA MARE SI SANATOS,SI TIE I-TI DORESC MULTA SANATATE .acum inteleg de ce nu mai postai rete.

    Raspunde
  2. cosmina

    ce receta delicoasa

    Raspunde
    • cosmina

      multumesc

      Raspunde
  3. oana

    Buna Amalia am făcut multe reţete de la tine Si au ieşit super Acum vreau să o încerc pe această dar Nu am amoniac pot folosi praf de copt?astept raspuns multumesc esti o adevărată sursă de inspiraţie pt mine Si familia mea,datorită reţetelor tale reuşesc întotdeauna Sa Imi impresionez familia.multumesc Inca o dată

    Raspunde
    • Amalia

      Nu stiu sincer, eu nu am incercat cu praf de copt niciodata …

      Raspunde
  4. nicole

    amalia nu ma descurc cu crema . cred ca o dau ån bara am copt foile dar cu crema nu prea ånteleg. :-(

    Raspunde
  5. boss

    mmmmmmmmmmaaaaaaaaaaammmmmmmmmmaaaaaaaa

    Raspunde
  6. Mimi

    Pfff una a uitat sa vorbească românește si alta critica cu gramatica ei

    Raspunde
  7. Mimi

    Draga Amalia după ce ca vrei sa ne ajuti mai trebuie sa ne si suporti. Vai vai dacă sint atitea destepte ce mai vor sa învețe si scuze dacă am greșeli de gramatica

    Raspunde
  8. ioanna

    buna, as vrea si eu sa fac reteta sambata, imi poti spune, te rog, dimensiunile tavii? multumesc :)

    Raspunde
    • Amalia

      cred ca 27*37

      Raspunde
  9. Gabi

    Amalia,unde lociuesc nu gasesc amoniac,ce im recomanzi praf de copt sau bicarbonat .Multumesc

    Raspunde
    • Amalia

      Bicarbonat

      Raspunde
  10. Anita

    Amalia, iti multumesc pt minunatele retete, esti o sursa de inspiratie. Am facut multe dintre retetele tale, printre care ieri am facut si prajitura asta, dar spune-mi te rog trebuiau insiropate foile? Pt ca am taiat azi si nu s-au inmuiat, in rest e foarte buna la gust. Multumesc

    Raspunde
    • Amalia

      Nu trebuie insiropate si trebuia sa se inmoaie :)

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>