Prajitura "Alba ca zapada"

Super cunoscuta si foarte incercata pentru ca e o prajitura fina M-am hotarat sa refac reteta dar de data asta cu margarina Rama.

Ingrediente:

Foi:

  • 2 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurita amoniac stins in otet
  • 6 linguri zahar praf
  • aprox 400g faina

Crema:

  • 250g margarina Rama
  • 300ml lapte
  • 50g amidon alimentar
  • 200g zahar
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • sucul de la o jumatate de lamaie

Se amesteca ingredientele pana obtinem o coca omogena. Impartim coca in 4,  fiecare parte o intindem pe masa presarata cu putina faina, apoi o punem pe fundul unei tavi si o coacem 4- 5 minute.

Atentie foile se coc repede, aveti grija sa nu le ardeti :).

Pentru crema:

Amestecam amidonul cu lapte, zahar si zahar vaniliat si apoi punem craticioara pe foc mic amestecand pana se ingroasa.

Lasam sa se raceasca. Separat frecam putin margarina sa se desfaca si adaugam apoi putin cate putin din crema racita. Adaugam si sucul de lamaie si mixam bine. Obtinem o crema fina, pufoasa.

Umplem foile si deasupra presaram zahar pudra.

Taiem prajitura a 2-a zi cu un cutit inmuiat in apa calda.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: . Salveaza legatura permanenta.

41 Responses to Prajitura "Alba ca zapada"

  1. Alina spune:

    de cand cu sarcina imi vine din ce in ce mai greu sa vad ce ai mai facut bun.sotul meu zice mereu:Nu poate si Amalia sa se mute un pic mai aproape de noi?????????imaginati-va si voi cum e sa fi insarcinata aproape in 6 luni si sa te uiti la asemenea poze cu asemenea mancarica………………

  2. Bucate apetisante spune:

    Arata tare yummi!

  3. Amalia spune:

    Alina draga nu ramane decat sa-l pui pe sot sa se apuce de bucatarit :)).

  4. Amalia spune:

    Multumeesc :).

  5. Anonymous spune:

    amalia, la foaie nu mai trebuie si alte ingrediente umede, ajung ouale? as vrea sa o incerc si eu si am dubii…multumesc

  6. Amalia spune:

    Ajung doar ouale :).

  7. Federica spune:

    wow che delizia!complimenti!!! ciao!

  8. Liana10 spune:

    Foarte buna prajitura si eu am facut-o demult, trebuie sa o refac cat de curand ;-)

  9. Amalia spune:

    Grazie Frederica :)

  10. Amalia spune:

    Liana asa e, pe cat de simpla atat de buna !

  11. Laura spune:

    Prajitura copilariei. Ii duc dorul. O sa incerc reteta ta. O singura data am facut-o de cand am plecat din tara, si mi-a iesit si nu prea. Incerc in weekend reteta ta.

  12. Amalia spune:

    Laura sa-mi scrii cum ti-a iesit :).

  13. mia spune:

    draga mea mai uitate o data in reteta
    nu are cum sa fie doar 2 calbenuse si 1 ou la 400 gr de faina
    incearca sa dai cat de cat ingredientele clar pt. ca e vorba de o prajitura nu de alceva
    inca o dat nare cum sa fie destul ;2galbenuse si 1 ou fara ;umed ‘\altceva

  14. Andra spune:

    Mia mai uita-te si tu peste gramatica, ce zici?

    • Amalia spune:

      Ce sa zic, ai dreptate … abia acum de cand am site am inceput sa recitesc retetele si sa le rescriu :), oricum daca gasesti greseli te rog scrie-mi si o sa le corectez . Si lasand gramatica la o parte :) , sper ca iti plac retetele si poate o sa le si incerci.

  15. mia spune:

    vai lasati doamna prof. andra
    nu am stiut ca sant la teza. scuze

  16. denisa spune:

    acum fac un blat de tort cum ai pus tu reteta………sper sa-mi iasa

  17. ana spune:

    eu am terminat chiar acum 10 minute de facut prajitura a iesit minunata iti multumesc mult pt reteta esti o bucatareasa excelenta

  18. dana spune:

    buna amalia multumesc ptr reteta prajiturii ALBA CA ZAPADA e o prajitura excelent de buna si usor de facut, nu credeam, poti te rog sa pui si alte retete de prajituri cu foi tot asa de usoare de facut si bune,cum ar fi dobos prajitura ma-r interesa,ce te mai rog poti specifica in retete si dimensiunea tavii.MULTUMESC MULT DE TOT ASTEPT RASPUNS,O
    ZI BUNA PA.

  19. dana spune:

    Buna AMALIA mai postezi ceva prajituri usoare si bune? ms mult,o zi placuta sa ai.

  20. dana spune:

    buna AMALIA,multumesc ptr raspuns,cand ai timp poti sa mai postezi cateva reteta de prajituri la fel de bune si usoare,ca se apropie pastele si sa ma decid ce prajituri sa fac.

  21. dana spune:

    SA-TI TREAIASCA MINUNATIA AIA MICA DE BAIAT FRUMOS CE E,E UNS CUMP I-TI VINE SA-L MANANCI,SA-I DE D-ZEU MULTA SANATATE SA CREASCA MARE SI SANATOS,SI TIE I-TI DORESC MULTA SANATATE .acum inteleg de ce nu mai postai rete.

  22. cosmina spune:

    ce receta delicoasa

  23. oana spune:

    Buna Amalia am făcut multe reţete de la tine Si au ieşit super Acum vreau să o încerc pe această dar Nu am amoniac pot folosi praf de copt?astept raspuns multumesc esti o adevărată sursă de inspiraţie pt mine Si familia mea,datorită reţetelor tale reuşesc întotdeauna Sa Imi impresionez familia.multumesc Inca o dată

  24. nicole spune:

    amalia nu ma descurc cu crema . cred ca o dau ån bara am copt foile dar cu crema nu prea ånteleg. :-(

  25. boss spune:

    mmmmmmmmmmaaaaaaaaaaammmmmmmmmmaaaaaaaa

  26. Mimi spune:

    Pfff una a uitat sa vorbească românește si alta critica cu gramatica ei

  27. Mimi spune:

    Draga Amalia după ce ca vrei sa ne ajuti mai trebuie sa ne si suporti. Vai vai dacă sint atitea destepte ce mai vor sa învețe si scuze dacă am greșeli de gramatica

  28. ioanna spune:

    buna, as vrea si eu sa fac reteta sambata, imi poti spune, te rog, dimensiunile tavii? multumesc :)

  29. Gabi spune:

    Amalia,unde lociuesc nu gasesc amoniac,ce im recomanzi praf de copt sau bicarbonat .Multumesc

  30. Anita spune:

    Amalia, iti multumesc pt minunatele retete, esti o sursa de inspiratie. Am facut multe dintre retetele tale, printre care ieri am facut si prajitura asta, dar spune-mi te rog trebuiau insiropate foile? Pt ca am taiat azi si nu s-au inmuiat, in rest e foarte buna la gust. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>