Piure de mazare

Piure de mazare (piure mazare01)   imagine reteta

Sa nu va prind ca strambati din nas ! :)) . Sunt convinsa ca v-au ramas resturi de friptura de ieri (sau orice alte resturi pe baza de carne ) pe care uite, le puteti servi azi cu un piure de mazare :). Mie-mi place mazarea si sper sa o gatesc in cat mai multe feluri.

Ingrediente:

  • 1/2 kg mazare congelata
  • 50g unt
  • 1 varf de cutit de nucsoara (va recomand sa nu va lipseasca din bucatarie, da o aroma deosebita la orice piure de legume )
  • sare
  • 4-5 linguri lapte sau 1 lingura smantana

Punem apa sa fiarba cu sare, cand clocoteste punem mazarea congelata. lasam sa fiarba , apoi o strecuram , adaugam untul, nucsoara .Zdrobim bine ( musai sa aveti blender sau robot de bucatarie ) adaugand treptat lapte pana ajungem la consistenta dorita.
Servim . E asa de verde ca abia am facut pozele :).

Piure de mazare (piure mazare1)   imagine reteta

Reteta publicata in Garnituri. Etichete: .

18 comentarii la reteta Piure de mazare

  1. cata

    bun -bun.trebuie incercat neaparat.te-am votat.sper sa castigi.

    Raspunde
  2. Catalina

    Ce fain arata piureul de mazare…n-am mancat niciodata! Cred ca-i gustos, m-ai facut curioasa…

    Raspunde
  3. AlinaSB

    ce bine ca ai postat reteta asta, chiar ma gandeam de cateva zile sa fac pireu de mazare, banuiam eu ca nu poate fi prea complicat dar acum vad ca e chiar simplu. Sper ca e si gustos, chiar asa cum e la gust? eu il fac oricum ca arata prea frumos sa nu-l incerc.
    Alina

    Raspunde
  4. FLORY

    Cred ca este foarte gustos,am sa incerc si eu!Multumim pentru idee!

    Raspunde
  5. Cafe Portakal

    ÇOK DEĞİŞİK BİR TAT ELLERİNE SAĞLIK.
    SEVGİLERİMLE..

    Raspunde
  6. Iulia

    Imi place mazarea dar piure din ea nu am mai mancat. Cred ca e minunat! Arata tare bine mai ales asa colorat cum e !

    Raspunde
  7. Amalia

    Cata, multumesc pentru vot :).

    Raspunde
  8. Amalia

    Catalina e foarte gustos si apetisant, merita sa-l incerci, mergi " pe mana" mea :).

    Raspunde
  9. Amalia

    Alina are un gust foarte bun , usor dulceag … sincer mi se pare satios in comparatie cu piure-ul de cartofi. Neaparat sa adaugi nucsoara . Astept sa-mi scrii daca ti-a placut :)

    Raspunde
  10. Amalia

    Flory e gustos, m-am gandit sa mai schimb garniturile la mancare … daca nu ar fi asa scumpa conopida as face si din concopida :).

    Raspunde
  11. Amalia

    Iulia daca iti place mazarea sa incerci si piure-ul , o sa vezi ca e bun buun .

    Raspunde
  12. Simona

    Si eu te-am votat, doar iti urmaresc zilnic "munca" !!! De fapt o savurez dimineata la birou, impreuna cu cafeaua :) Hai Clujul !!

    Raspunde
  13. Alina

    bafta la concurs si anul acesta.ca si anul trecut tocmai ce te-am votat.sper sa castigi.nu de alta dar venim si noi la o inghetata.poop si aveti grija

    Raspunde
  14. Amalia

    Alina multumesc mult,chiar daca nu castig tot sunteti invitatii mei la o inghetata :).

    Raspunde
  15. Anonymous

    Ciao Ama, mie ce-mi face cu ochiu is gratarele alea 2….asa bine arata…iti ies f frumoase; mie nu-mi ies asa de frumoase. Ai reteta pe blog? Sau daca nu o ai, ce zici sa o impartasesti cu noi?

    Mersi, Vlad.

    Raspunde
  16. Amalia

    Vlad gratarele le fac foarte simplu. Am un grill de fonta, il pun pe foc sa se incinga bine, apoi il ung cu o bucata de slaninuta . Carnea o bat putin, o condimentez simplu sare, piper, boia si apoi o prajesc. Alte retete de gratar gasesti la mancaruri cu carne de porc :)

    Raspunde
  17. AlinaSB

    Am facut pireul de mazare, foarte foarte bun a iesit. excelent langa niste cotlete de porc la tigaie.
    Mersi de reteta.
    te pup

    Raspunde
  18. Amalia

    Ma bucur ca ti-a placut Alina , te pup si eu :).

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>