Pilaf de orez cu carne de curcan


Am ramas datoare cu reteta de pilaf de orez cu carne de curcan. Deobicei faceam pilaful clasic , insa varianta asta mi s-a parut mai buna si se pare ca o fac tot mai des.

Ingrediente:

  • 2 aripi de curcan , ficatul si pipota
  • 1 cana orez
  • sare

Punem carnea sa fiarba in aprox 2 litri de apa.
Adaugam si putina sare si lasam sa fiarba la foc mic cu capac. Cand este fiarta carnea o scoatem si o punem intr-un vas termorezistent. Orezul il prajim 1 minut in putin ulei, apoi il punem peste carne ( ficatul si pipota le-am taiat bucati mai mici). Adaugam 3 cani de supa in care a fiert carnea. Daca nu este suficienta completati cu apa.
Bagam vasul la cuptor , la foc mic. Lasam 15 minute timp in care mai amestecam usor.
Servim cu salata sau cu muraturi.

Reteta publicata in Preparate din carne de pui, rata, curcan. Etichete: .

2 comentarii la reteta Pilaf de orez cu carne de curcan

  1. Iulia

    Arata foarte bine! Eu n-am mai mancat orez de vreo cateva luni:D.

    Raspunde
  2. Amalia

    Dar e atat de bun Iulia :).

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>