Papanasi 2

Papanasi 2 (papanasi6)   imagine reteta

Asa-i ca nu puteti sa-i refuzati ? La mine pe locul 2 dupa inghetata sunt papanasii … ii ador pur si simplu! Va prezint o alta reteta cu sanse sigure de reusita :).

Ingrediente ( pentru 5 bucati ):

  • 250g branza de vaca
  • 100g faina
  • 1 ou
  • 1 pliculet zahar vaniliat
  • putina coaja rasa de lamaie
  • 1 varf de cutit de bicarbonat

Punem intr-un bol branza, plicul de zahar vaniliat, galbenusul de ou si coaja de lamaie. Frecam bine cu o lingura de lemn apoi adaugam albusul batut spuma. 3/4 din faina o amestecam cu bicarbonatul si o adaugam la amestecul de branza . Framantam usor cu degetele pana obtinem o coca potrivit de moale. Restul fainii o folosim la modelarea papanasilor.
Intindem o foaie groasa de 1 cm si cu un pahar mai mare decupam papanasii. Facem cu degetul o gaura in centru.
Papanasi 2 (papanasi1)   imagine retetaDin margini formam 5 bilute . Din compozitia de mai sus rezulta 5 papanasi mari si 5 bilute.
Papanasi 2 (papanasi2)   imagine retetaIi prajim in ulei incins ( baie de ulei ) pana se rumenesc frumos.
Papanasi 2 (papanasi3)   imagine retetaPapanasi 2 (papanasi41)   imagine retetaIi scoatem pe un servet absorbant,
Papanasi 2 (papanasi5)   imagine reteta apoi ii servim cu ce dorim; smantana , dulceata de visine , zahar pudra.
Papanasi 2 (papanasi0)   imagine retetaNu va invit la o portie ca i-am mancat pe toti :).

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: .
loading...
S-ar putea sa-ti placa:

35 comentarii la reteta Papanasi 2

  1. Simona

    Merci,acuma ma apuc,vedem ce-o sa iasa:)

    Raspunde
  2. ELENA

    am facut si eu azi,au iesit super buni,ne plac la nebunie,.si eu am incercat multe retete de pe blogul tau,imi place mult sa gatesc de aici pt ca explici sa priceapa si cel mai nepriceput om.te pup amalia

    Raspunde
    • Amalia

      Elena, papanasi as manca si eu zilnic :)… ma bucur ca retetele sunt pe gustul tau, incerc sa explic cat de bine pot :).

      Raspunde
  3. laura bianca

    intr-adevar au iesit super papanasii. sotul meu a fost foarte incintat de ei. te pup.

    Raspunde
    • Amalia

      Ma bucur mult !

      Raspunde
  4. ciobotaru maria

    vreau papanasi copti in cuptor. nu am voie fripti in ulei

    se pot face si la cuptor?

    Raspunde
    • Amalia

      Nu stiu dar am o reteta de papanasi fierti :).

      Raspunde
  5. ciobotaru maria

    vreau papanasi copti in cuptor. nu am voie fripti in ulei. se pot coace?

    Raspunde
  6. diana

    bicarbonat de sodiu ai folosit?sunt noua in ale bucatariei…si un as vrea sa dau gres!!!multumesc frumos!!!

    Raspunde
    • Amalia

      Da, sper sa-ti reuseasca!

      Raspunde
  7. andreea

    buna amalia.am si eu o intrebare…ce fel de smantana ai folosit pt ornat?

    Raspunde
    • Amalia

      Smantana fermentata ( adica nu dulce )de 12% grasime

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>