Fursecuri inimioara

Fursecuri inimioara (fusecuri0)   imagine retetaUltima reteta din cele 10, la care am folosit margarina Rama este o reteta de fursecuri care se potrivesc de minune cu o cana de lapte cald.

Ingrediente:

  • 125g margarina Rama
  • 250g faina
  • 12g drojdie
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita zahar
  • ciocolata pentru glazurat sau zahar pudra

Frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Punem intr-un bol faina adaugam drojdia , galbenusul de ou si laptele . Framantam bine pana obtinem o coca pe care o lasam sa creasca timp de o ora .

Fursecuri inimioara (fusecuri1)   imagine reteta

Apoi intindem o foaie ( presaram din cand in cand faina ) si decupam cu o forma inimioare.

Fursecuri inimioara (fursecuri2)   imagine reteta

Fursecuri inimioara (fusecuri2)   imagine reteta

Punem fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt si coacem timp de 15 minute la foc potrivit.

Fursecuri inimioara (fursecuri3)   imagine reteta

Le lasam in tava si separat topim putina ciocolata .

Fursecuri inimioara (fursecuri4)   imagine reteta

Spritam ciocolata deasupra ,

Fursecuri inimioara (fursecuri5)   imagine reteta

punem hartia de copt cu fursecurile la rece sa se intareasca ciocolata si apoi le scoatem cu grija pe o farfurie. Se pot da si prin zahar pudra. Din aceasta cantitate ies 2 tavi mari de fursecuri.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: .
loading...

8 comentarii la reteta Fursecuri inimioara

  1. retete- ina

    dragalase fursecurile tale

    Raspunde
  2. Ramona

    Amalia, fursecurile astea sunt fragede sau se intaresc cand se racesc? Am tot urmarit blog-ul tau pt. o reteta de fursecuri fragede si nu stiu care sunt mai bune. Mersi pt. toate retetele postate aici, eu sunt in USA si mereu intru la tine pe blog cand imi este dor de o mancarica de acasa. Keep up the good work!!!
    Ramona

    Raspunde
  3. Anonymous

    Amalia, fursecurile astea sunt fragede sau se intaresc cand se racesc? Am tot cautat pe blog-ul tau o reteta de fursecuri fragede si nu stiu care o recomanzi tu. Blog-ul tau este super, detaliat si pozele arata mereu delicios. Mersi frumos pentru timpul dedicat acestui blog. Eu il apreciez pt. ca sunt in USA si ma bucur sa pot gasi asa retete bune toate pe un singur website.
    Cu drag,
    Ramona

    Raspunde
  4. Amalia

    Ramona sunt fragdede , pentru fursecuri iti recomand reteta de aici
    http://www.haisagatim.ro/2008/12/fursecuri-reteta-de-baza.html

    se pot modifica dupa gustul si dorinta fiecaruia :).Multumesc pentru aprecieri si sa-mi scrii cum ti-au iesit .

    Raspunde
  5. Amalia

    Ina multumesc , te pup :).

    Raspunde
  6. Maria

    Ce dragute sunt <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
    Esti o zana! Si nu spun asta doar in legatura cu concursul Prajituria, esti tu asa … o zana a bucatariei mele :-)

    Raspunde
  7. Amalia

    Maria multumesc mult pentru aprecieri :). Sper sa incerci cat mai multe retete de pe blog :).

    Raspunde
  8. Maria

    Cu siguranta :-) imediat ce termin de salivat la ecran :-)

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>