Cotlet de porc umplut cu ciuperci

Ma gandesc ca e potrivita pentru weekend aceasta reteta, plus ca nu e foarte grasa , iar combinatia cotlet – ciuperci mi s-a parut foarte potrivita.

Ingrediente:

  • 1 kg cotlet de porc
  • 1 ceapa
  • 200g ciuperci ( orice tip de ciuperci proaspete sau din conserva)
  • 20 – 30g pesmet
  • ulei , putin unt
  • patrunjel verde
  • piper macinat, sare

Spalam carnea si apoi o stergem cu un prosop de hartie. Facem o incizie adanca de 1,5 – 2 cm , apoi taiem in interior lateral stanga si dreapta ( sper sa va lamuriti din poze), pentru a forma 2 „buzunare” ce urmeaza a fi umplute. Condimentam cu sare si piper.
Ceapa o tocam marunt , la fel si ciupercile ( desi in reteta cred ca scria taiate bucati mai mari ) si le calim in putin ulei. Cand a scazut zeama lasata de ciuperci adaugam sare, piper, pesmetul si patrunjel verde tocat.
Lasam sa se raceasca putin si umplem cotletul indesand bine amestecul :) apoi il legam nu prea strans.
Punem cotletul (desupra punem o bucatica de unt) intr-o punga pentru gatit, legam punga la capete si facem cateva intepaturi in punga pentru a iesi aburul.
Coacem timp de o ora, apoi taiem folia si mai lasam la cuptor 10-15 minute pana se rumeneste frumos cotletul.
Taiem carnea felii de 1 – 1,5 cm grosime si servim alaturi de garnitura si salata.
Eu am facut ca garnitura piure de cartofi si muraturi – ardei umpluti cu varza.

Reteta este preluata de pe gotovim-doma.ru.

Reteta publicata in Preparate din carne de porc. Etichete: .
loading...

4 comentarii la reteta Cotlet de porc umplut cu ciuperci

  1. pansy

    grozav arata rulada ta ! ciuperci am !

    Raspunde
  2. vincent

    Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    Raspunde
  3. Mary

    Am facut si eu retea asta si a iesit foarte buna, mai greu m-am descurcat cu buzunarele alea dar am scos-o la capat :) Merita facuta mai ales daca ai musafiri si vrei sa impresionezi.

    Raspunde
    • Amalia

      Mary ma bucur ca ti-a iesit friptura, sper ca musafirii au fost multumiti.

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>