Tort cu nuca si ciocolata

De ziua tatalui meu. Pe care il iubesc mult de tot ! Voi il vedeti primii , imediat plec la tara sa-l duc , maine postez si o sectiune .

Ingrediente:

Blat:

  • 5 oua
  • 300g zahar tos
  • 10 linguri de apa
  • 100g nuca macinata
  • 200g faina
  • 1 plic praf de copt

Pentru biscuit:

  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 120g nuca macinata
  • 1 lingura si jumatate de faina
  • putina sare

Pentru crema:

  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 350ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 250g margarina Rama
  • 2 linguri amidon alimentar
  • esenta de rom
  • 50g ciocolata rasa

Pentru sirop:

  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 150 ml apa

Pentru decor

  • 500 ml frisca

Pentru blat:

Batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul si apa si batem mereu pana obtinem o bezea lucioasa. Sa nu radeti dar ma dureau rau picioarele :).

Faina o amestecam cu nuca macinata si cu praful de copt.

Adaugam treptat galbenusurile si mixam bine. Adaugam apoi cate o lingura din amestecul de faina si amestecam peste cap cu o lingura de lemn.

Turnam compozitia intr-o tava mai mare

si coacem 15 minute la foc potrivit.

Biscuitele il preparam astfel:

Batem albusurile spuma , adaugam zaharul, mixam bine pana acesta se topeste. La fel amestecam nuca macinata cu faina si o adaugam treptat .

Coacem in tava tapetata cu hartie de copt si coacem 20 de minute la foc mic.

Crema:

Amestecam galbenusurile cu zaharul, amidonul si cacao , adaugam treptat laptele si punem totul la foc mic amestecand mereu. Se va ingrosa ca o budinca la un moment dat . Luam compozitia de pe foc si lasam sa se raceasca.

Margarina o mixam putin , apoi adaugam putin cate putin din crema racita bine. La sfarsit adaugam putina esenta de rom si ciocolata rasa.

Pentru sirop punem apa sa fiarba cu zaharul si cand da cateva clocote adaugam esenta de rom.

Taiem blatul in doua si il insiropam.

Punem blat, crema, blat de biscuite, crema, blat. La sfarsit imbracam in frisca si ornam.

Sper ca am scris bine, ma grabesc foarte tare :).

Iaca si sectiunea :)

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


47 de comentarii la „Tort cu nuca si ciocolata”

  1. Moaaaaaama, ce bine arataaa… Imi ploua in gura de nu mai stiu ce sa fac. Dar cum ai facut impletitura aia pe deasupra? Imi pare mie sau ai folosit niste betisoare? La multi ani! tatalui tau. Multa sanatate.

  2. La multi ani tatalui tau,cu siguranta o sa fie incantat.
    Ce e cu nuca imi place mult de tot.Te pup fata frumoasa ,chiar daca nu am mai scris de ceva vreme ,am trecut mereu sa-ti vad minunatele retete.
    O duminica placuta si petrecere frumoasa.

  3. La multi ani tatalui tau! Ce minunatie de tort i-ai pregatit! Abia astept sa vad si sectiunea.
    Tare bine ai iesit in fotografie! Sa stii ca si eu, din cand in cand, mai dau la mixer stand pe scaun :)

  4. Ghiocel multumesc… tatalui meu i s-a parut minunat, de cate torturi vede el… mie mi s-a parut acceptabil :)) avand in vedere ce torturi vad pe net :). Pupici !

  5. buna
    am facut si eu tortul cu nuca si ciocolata.mi-a iesit.e foarte bun dar pana la proba contrarie tot cel egiptean e mai bun(adica cel mai bun dintre toate).astept in continuare retete delicioase de la tine

  6. La Multi Ani Amalia!
    Este prima prajitura pe care o fac…avand o varsta destul de frageda…Mi-a fost oarecum teama…dar mi-a iesit delicioasa…pot sa iti spun k si tatal meu este un devorator de prajituri si a fost foarte multumit de prajitura de atunci ma bazaie in continuu :” cand mai faci?” ! Iti multumesc pentru retetele geniale pe care ni le oferi !

    1. Andreea ma bucur pentru reusita, tortul asta e preferatul tatalui meu… defapt cam toate, ca-i plac mult dulciurile :). Sper sa incerci si alte retete!

  7. Am preparat tortul de ziua sotului meu (24.01),a iesit super,,,dovada ca… s-a mancat imediat…a avut un real succes in randul prietenilor s familiei…abia astept sa testez si alte retete.

  8. Am preparat in acest weekend si Tortul Egiptean…este de-a dreptul delicios… data viitoare o sa prepar blaturile din 3 albuse,,,sa iasa o idee mai inalt….in rest ..are un gust fin…e forte racoritor, este ideal pt zilele calduroase de vara (parerea mea..))
    Multumim pt aceste retete minunate!

  9. Pingback: Tort cu nuca si ciocolata | miremirc

Dă-i un răspuns lui Amalia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.