Tort cu nuca si ciocolata

De ziua tatalui meu. Pe care il iubesc mult de tot ! Voi il vedeti primii , imediat plec la tara sa-l duc , maine postez si o sectiune .

Ingrediente:

Blat:

  • 5 oua
  • 300g zahar tos
  • 10 linguri de apa
  • 100g nuca macinata
  • 200g faina
  • 1 plic praf de copt

Pentru biscuit:

  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 120g nuca macinata
  • 1 lingura si jumatate de faina
  • putina sare

Pentru crema:

  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 350ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 250g margarina Rama
  • 2 linguri amidon alimentar
  • esenta de rom
  • 50g ciocolata rasa

Pentru sirop:

  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 150 ml apa

Pentru decor

  • 500 ml frisca

Pentru blat:

Batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul si apa si batem mereu pana obtinem o bezea lucioasa. Sa nu radeti dar ma dureau rau picioarele :).

Faina o amestecam cu nuca macinata si cu praful de copt.

Adaugam treptat galbenusurile si mixam bine. Adaugam apoi cate o lingura din amestecul de faina si amestecam peste cap cu o lingura de lemn.

Turnam compozitia intr-o tava mai mare

si coacem 15 minute la foc potrivit.

Biscuitele il preparam astfel:

Batem albusurile spuma , adaugam zaharul, mixam bine pana acesta se topeste. La fel amestecam nuca macinata cu faina si o adaugam treptat .

Coacem in tava tapetata cu hartie de copt si coacem 20 de minute la foc mic.

Crema:

Amestecam galbenusurile cu zaharul, amidonul si cacao , adaugam treptat laptele si punem totul la foc mic amestecand mereu. Se va ingrosa ca o budinca la un moment dat . Luam compozitia de pe foc si lasam sa se raceasca.

Margarina o mixam putin , apoi adaugam putin cate putin din crema racita bine. La sfarsit adaugam putina esenta de rom si ciocolata rasa.

Pentru sirop punem apa sa fiarba cu zaharul si cand da cateva clocote adaugam esenta de rom.

Taiem blatul in doua si il insiropam.

Punem blat, crema, blat de biscuite, crema, blat. La sfarsit imbracam in frisca si ornam.

Sper ca am scris bine, ma grabesc foarte tare :).

Iaca si sectiunea :)

Reteta publicata in Torturi. Etichete: . Salveaza legatura permanenta.

48 Responses to Tort cu nuca si ciocolata

  1. danna`s blog spune:

    La Multi Ani,Tatalui tau..Amalia!
    Superb tortul..!!
    Petrecere frumoasa!

  2. Bucate apetisante spune:

    Arata foarte bine tortul!
    Trebuie sa incerc si eu reteta ta.

  3. Irina spune:

    La multi ani si din partea mea, totul arata excelent! Felicitari si petrecere frumoasa!

  4. roxana spune:

    Arata super, oare o fi la fel de gustos ?

  5. angighita spune:

    Moaaaaaama, ce bine arataaa… Imi ploua in gura de nu mai stiu ce sa fac. Dar cum ai facut impletitura aia pe deasupra? Imi pare mie sau ai folosit niste betisoare? La multi ani! tatalui tau. Multa sanatate.

  6. Pilar - Lechuza spune:

    Amalia, te ha quedado un pastel precioso!!! Tienes unas manos mágicas.
    un abrazo

  7. Violeta Trandafir spune:

    Amalia ii urez ,,la multi ani!''tatalui tau,tortul e minunat…o sa incerc si eu reteta ,pupici

  8. Sara & Miki spune:

    Un deliciu… week-end placut!

  9. Lissa's Cakes spune:

    La multi ani tatalui tau,cu siguranta o sa fie incantat.
    Ce e cu nuca imi place mult de tot.Te pup fata frumoasa ,chiar daca nu am mai scris de ceva vreme ,am trecut mereu sa-ti vad minunatele retete.
    O duminica placuta si petrecere frumoasa.

  10. Alexandrina spune:

    La multi ani tatalui tau! Ce minunatie de tort i-ai pregatit! Abia astept sa vad si sectiunea.
    Tare bine ai iesit in fotografie! Sa stii ca si eu, din cand in cand, mai dau la mixer stand pe scaun :)

  11. Cristina spune:

    Superb tortul! La multi ani tatalui tau!
    La impletitura cos ai pus crema de ciocolata sau din ce sunt "barele" maro?

  12. gabriel spune:

    arata foarte bine, sper sa fie si la gust la fel, m-ar interesa si in cat timp l-ai facut.

  13. Amalia spune:

    Danna multumesc mult , a fost foarte impresionat de tort , ii plac dulciurile foarte mult :).

  14. Amalia spune:

    Bucate apetisante :) suna bine :), sper sa incerci reteta o sa vezi ca nu te va dezamagi.

  15. Amalia spune:

    Irina multumesc mult !

  16. Amalia spune:

    Gracias Pilar saben que he trabajado duro en ello:).

  17. Amalia spune:

    Roxana , azi ( adica luni ) pot sa-ti spun ca a fost tare bun :).

  18. Amalia spune:

    Angighita multumesc, impletitura am facut-o cu frisca , uite tehnica o gasesti aici
    http://www.petitchef.ro/retete/tehnica-realizarii-unui-finisaj-pentru-tort-in-forma-de-cosulet-impletit-fid-673307

  19. Amalia spune:

    Violeta multumesc mult , te pup!.

  20. Amalia spune:

    Sara multumesc :).

  21. Amalia spune:

    Lissa sa stii ca ue te vizitez mereu chiar daca nu-ti scriu :), te pup si multa sanatate!

  22. Amalia spune:

    Alexandrina multumesc mult, chiar ma dureau picioarele :).

  23. Amalia spune:

    Cristina impletitura am facut-o tot din frisca , barele sunt din frisca amestecata cu putina cacao dizolvata in apa calduta.

  24. Amalia spune:

    Gabriel mi-a luat cam 4 ore cu tot cu ornat :).

  25. Iulia spune:

    La multi ani tatalui tau, Amalia!
    Tortul e deosebit! Arata foarte frumos!
    Esti o scumpica!Multi pupici!

  26. ghiocel07 spune:

    La multi ani pentru sarbatorit, pentru tine si manutele tale de maestru. O capodopera, ce mai…Felicitari.

  27. Amalia spune:

    Iulia multumesc mult,te pup !

  28. Amalia spune:

    Ghiocel multumesc… tatalui meu i s-a parut minunat, de cate torturi vede el… mie mi s-a parut acceptabil :)) avand in vedere ce torturi vad pe net :). Pupici !

  29. anka spune:

    super torul mi-a iesitsuper blatu acuma sa vad crema si dupa o sa pun si eu o poza

  30. andreea spune:

    buna
    am facut si eu tortul cu nuca si ciocolata.mi-a iesit.e foarte bun dar pana la proba contrarie tot cel egiptean e mai bun(adica cel mai bun dintre toate).astept in continuare retete delicioase de la tine

  31. miremirc spune:

    L-am facut si eu tortul; foarte bun :)

  32. amalia spune:

    am incercato a iesit foarte foarte frumos

  33. Amalia spune:

    buna
    tortul arata ca are gust foarte bun!si eu o sa il fac de ziua tatalui meu care este pe 03 august!

  34. Andreea spune:

    La Multi Ani Amalia!
    Este prima prajitura pe care o fac…avand o varsta destul de frageda…Mi-a fost oarecum teama…dar mi-a iesit delicioasa…pot sa iti spun k si tatal meu este un devorator de prajituri si a fost foarte multumit de prajitura de atunci ma bazaie in continuu :” cand mai faci?” ! Iti multumesc pentru retetele geniale pe care ni le oferi !

    • Amalia spune:

      Andreea ma bucur pentru reusita, tortul asta e preferatul tatalui meu… defapt cam toate, ca-i plac mult dulciurile :). Sper sa incerci si alte retete!

  35. Simona spune:

    Am preparat tortul de ziua sotului meu (24.01),a iesit super,,,dovada ca… s-a mancat imediat…a avut un real succes in randul prietenilor s familiei…abia astept sa testez si alte retete.

  36. Simona spune:

    Am preparat in acest weekend si Tortul Egiptean…este de-a dreptul delicios… data viitoare o sa prepar blaturile din 3 albuse,,,sa iasa o idee mai inalt….in rest ..are un gust fin…e forte racoritor, este ideal pt zilele calduroase de vara (parerea mea..))
    Multumim pt aceste retete minunate!

  37. Pingback: >Tort cu nuca si ciocolata | Miremirc >Tort cu nuca si ciocolata | … bucataria in imagini

  38. Pingback: Tort cu nuca si ciocolata | miremirc

  39. Andreea spune:

    ceau amalia, poti sa imi spui te rog frumos la ce temperatura se coace blatul si biscuitele? multumesc

  40. Andreea spune:

    felicitari pentru retete, am sa incerc sa fac acest tort pentru ziua prietenului meu.

    multumesc inca o data

  41. monica spune:

    arata foarte bine as vrea sa il fac si eu.imi poti spune dimensiunea tavii?

  42. Lavinia spune:

    Buna, in loc de “2 linguri amidon alimentar” se poate folosi faina (sau ce altceva ar mai merge)? Mersi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>