Tort cu nuca si ciocolata

De ziua tatalui meu. Pe care il iubesc mult de tot ! Voi il vedeti primii , imediat plec la tara sa-l duc , maine postez si o sectiune .

Ingrediente:

Blat:

  • 5 oua
  • 300g zahar tos
  • 10 linguri de apa
  • 100g nuca macinata
  • 200g faina
  • 1 plic praf de copt

Pentru biscuit:

  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 120g nuca macinata
  • 1 lingura si jumatate de faina
  • putina sare

Pentru crema:

  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 350ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 250g margarina Rama
  • 2 linguri amidon alimentar
  • esenta de rom
  • 50g ciocolata rasa

Pentru sirop:

  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 150 ml apa

Pentru decor

  • 500 ml frisca

Pentru blat:

Batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul si apa si batem mereu pana obtinem o bezea lucioasa. Sa nu radeti dar ma dureau rau picioarele :).

Faina o amestecam cu nuca macinata si cu praful de copt.

Adaugam treptat galbenusurile si mixam bine. Adaugam apoi cate o lingura din amestecul de faina si amestecam peste cap cu o lingura de lemn.

Turnam compozitia intr-o tava mai mare

si coacem 15 minute la foc potrivit.

Biscuitele il preparam astfel:

Batem albusurile spuma , adaugam zaharul, mixam bine pana acesta se topeste. La fel amestecam nuca macinata cu faina si o adaugam treptat .

Coacem in tava tapetata cu hartie de copt si coacem 20 de minute la foc mic.

Crema:

Amestecam galbenusurile cu zaharul, amidonul si cacao , adaugam treptat laptele si punem totul la foc mic amestecand mereu. Se va ingrosa ca o budinca la un moment dat . Luam compozitia de pe foc si lasam sa se raceasca.

Margarina o mixam putin , apoi adaugam putin cate putin din crema racita bine. La sfarsit adaugam putina esenta de rom si ciocolata rasa.

Pentru sirop punem apa sa fiarba cu zaharul si cand da cateva clocote adaugam esenta de rom.

Taiem blatul in doua si il insiropam.

Punem blat, crema, blat de biscuite, crema, blat. La sfarsit imbracam in frisca si ornam.

Sper ca am scris bine, ma grabesc foarte tare :).

Iaca si sectiunea :)

Reteta publicata in Torturi. Etichete: .

46 comentarii la reteta Tort cu nuca si ciocolata

  1. Amalia

    Lissa sa stii ca ue te vizitez mereu chiar daca nu-ti scriu :), te pup si multa sanatate!

    Raspunde
  2. Amalia

    Alexandrina multumesc mult, chiar ma dureau picioarele :).

    Raspunde
  3. Amalia

    Cristina impletitura am facut-o tot din frisca , barele sunt din frisca amestecata cu putina cacao dizolvata in apa calduta.

    Raspunde
  4. Amalia

    Gabriel mi-a luat cam 4 ore cu tot cu ornat :).

    Raspunde
  5. Iulia

    La multi ani tatalui tau, Amalia!
    Tortul e deosebit! Arata foarte frumos!
    Esti o scumpica!Multi pupici!

    Raspunde
  6. ghiocel07

    La multi ani pentru sarbatorit, pentru tine si manutele tale de maestru. O capodopera, ce mai…Felicitari.

    Raspunde
  7. Amalia

    Iulia multumesc mult,te pup !

    Raspunde
  8. Amalia

    Ghiocel multumesc… tatalui meu i s-a parut minunat, de cate torturi vede el… mie mi s-a parut acceptabil :)) avand in vedere ce torturi vad pe net :). Pupici !

    Raspunde
  9. anka

    super torul mi-a iesitsuper blatu acuma sa vad crema si dupa o sa pun si eu o poza

    Raspunde
  10. andreea

    buna
    am facut si eu tortul cu nuca si ciocolata.mi-a iesit.e foarte bun dar pana la proba contrarie tot cel egiptean e mai bun(adica cel mai bun dintre toate).astept in continuare retete delicioase de la tine

    Raspunde
  11. miremirc

    L-am facut si eu tortul; foarte bun :)

    Raspunde
  12. amalia

    am incercato a iesit foarte foarte frumos

    Raspunde
  13. Amalia

    buna
    tortul arata ca are gust foarte bun!si eu o sa il fac de ziua tatalui meu care este pe 03 august!

    Raspunde
    • Amalia

      Roberta tin pumnii, abia astept sa-mi scrii cum ti-a iesit!

      Raspunde
  14. Andreea

    La Multi Ani Amalia!
    Este prima prajitura pe care o fac…avand o varsta destul de frageda…Mi-a fost oarecum teama…dar mi-a iesit delicioasa…pot sa iti spun k si tatal meu este un devorator de prajituri si a fost foarte multumit de prajitura de atunci ma bazaie in continuu :” cand mai faci?” ! Iti multumesc pentru retetele geniale pe care ni le oferi !

    Raspunde
    • Amalia

      Andreea ma bucur pentru reusita, tortul asta e preferatul tatalui meu… defapt cam toate, ca-i plac mult dulciurile :). Sper sa incerci si alte retete!

      Raspunde
  15. Simona

    Am preparat tortul de ziua sotului meu (24.01),a iesit super,,,dovada ca… s-a mancat imediat…a avut un real succes in randul prietenilor s familiei…abia astept sa testez si alte retete.

    Raspunde
    • Amalia

      Ma bucur Simona si eu astept sa incerci si alte retete!

      Raspunde
  16. Simona

    Am preparat in acest weekend si Tortul Egiptean…este de-a dreptul delicios… data viitoare o sa prepar blaturile din 3 albuse,,,sa iasa o idee mai inalt….in rest ..are un gust fin…e forte racoritor, este ideal pt zilele calduroase de vara (parerea mea..))
    Multumim pt aceste retete minunate!

    Raspunde
    • Amalia

      Ma bucur ca ti-a iesit !

      Raspunde
  17. Andreea

    ceau amalia, poti sa imi spui te rog frumos la ce temperatura se coace blatul si biscuitele? multumesc

    Raspunde
  18. Andreea

    felicitari pentru retete, am sa incerc sa fac acest tort pentru ziua prietenului meu.

    multumesc inca o data

    Raspunde
  19. monica

    arata foarte bine as vrea sa il fac si eu.imi poti spune dimensiunea tavii?

    Raspunde
    • Amalia

      Cred ca 40×27, e tava mai mare

      Raspunde
  20. Lavinia

    Buna, in loc de „2 linguri amidon alimentar” se poate folosi faina (sau ce altceva ar mai merge)? Mersi

    Raspunde
    • Amalia

      Da, faina.

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>