Prajitura “Tavalita” cu nuca de cocos

Prajitura Tavalita cu nuca de cocos (tava0)   imagine retetaO alta reteta de prajitura refacuta de data asta cu margarina Rama.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 4 linguri ulei
  • 200g zahar
  • 200g faina
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru glazura:

  • 200g zahar
  • 200g margarina Rama
  • 100 ml lapte
  • esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • 200g nuca de cocos

Batem albusurile spuma tare, apoi adaugam zaharul , mixam pana se topeste zaharul, adaugam treptat galbenusurile amestecand bine dupa fiecare. Adaugam si uleiul si faina amestecata cu praful de copt amestecand peste cap.

Prajitura Tavalita cu nuca de cocos (tava1)   imagine reteta

Coacem blatul intr-o forma 30×25 timp de 15 minute la foc potrivit.

Prajitura Tavalita cu nuca de cocos (tava2)   imagine reteta

Cand este copt il scoatem, il lasam sa se raceasca si il taiem cubulete.

Prajitura Tavalita cu nuca de cocos (tava3)   imagine reteta

Preparam glazura:

Prajitura Tavalita cu nuca de cocos (tava4)   imagine reteta

Amestecam zaharul cu laptele, margarina si cacao. punem pe foc , lasam pana se topeste zaharul apoi stingem focul si adaugam 1 lingurita esenta de rom. Lasam sa se raceasca putin.

 

Infigem o furculita intr-un cub de blat, trecem cubul prin glazura si apoi prin nuca de cocos.

Prajitura Tavalita cu nuca de cocos (tava5)   imagine reteta

Prajitura Tavalita cu nuca de cocos (tava6)   imagine reteta

Asezam cuburile pe un platou.

Prajitura Tavalita cu nuca de cocos (tava7)   imagine reteta

Sunt pufoase si aromate :)

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: . Salveaza legatura permanenta.

118 Responses to Prajitura “Tavalita” cu nuca de cocos

  1. Adelina spune:

    Foarte gustoasa..am facut si eu..

  2. ALina spune:

    Am facut si eu, a iesit super buna, ma bucur ca am gasit reteta, am sa mai incerc si altele, daca mai sunt asa de usoare. Multumesc pentru ca ai impartasit cu noi retetele tale si pentru ca explici cum trebuie si facut.

  3. Alina spune:

    Delicioasa! Am respectat reteta intocmai, cu o singura exceptie: in loc de zahar am pus xilitol. Pentru ca nu am experienta prea multa in bucatarie, nu am reusit sa le tai frumos sa fie de dimensiuni egale asa frumoase cum sunt ale tale, dar gustul e desavarsit. Cred ca am taiat bucati prea mici , ca nu mi-a ajuns glazura( fiind mai mici bucatile, erau mai multe de inmuiat deci au absorbit mai multa glazura). Dar a iesit o praji delicioasa :) Multumesc , Amalia

  4. Eduard spune:

    A fost forte buna a meritat asta sper sa fie si alte retete.

  5. Patrascu Ramona Ioana spune:

    super delicioasa ,multumesc pentru reteta !!!!

  6. mary spune:

    in loc de margarina rama se poate pune altfel de margarina?….sau unt?

  7. adelle91 spune:

    buna.te felicit amalia pt toate retetele postate.am incercat f. multe si mi-au reusit…asa ca voi continua sa ma inspir din ¨cartea ta de bucate¨.cum am timp liber destul, tot la 2-3 zile fac fel si fel de prajiturele dar numai de pe blogul tau pt ca sunt mai sigura ca imi ies:). Faci o treba f buna!felicitari!

  8. Madalina spune:

    E foarte buna la gust , dar eu am o problema… e a 2-a oara cand incerc cu reteta asta dar prajitura nu creste prea mult desi pun praf de copt … foarte buna la gust oricum ! :*

  9. Baloniu georgiana spune:

    Buna prajitura sunt dora negrea ionela

  10. Baloniu georgiana spune:

    Buna sunt negrea dora ionela cernaia mehedinti

  11. Flavius spune:

    Buna! E prima mea prajitura pe care o fac, am mai mancat o tavalita facuta de mama unui prieten si din diferite discutii, din cauza unei fete am ajuns sa o fac chiar eu. Chiar imi place ce am facut, a iesit super buna.. multumesc frumos pt reteta. Stima si respect!! :)

  12. crina spune:

    Am cautat mult reteta asta.ma bucur ca am gasito.o voi incerca.mama mi-o facea cand eram mica.

  13. ioana spune:

    amalia la esenta pun toata stlicuta?:)

  14. Edina spune:

    A iesit pur si simplu…perfecta!!!super zemoasa!multumesc pt.reteta:rapida si economica!

  15. ioana spune:

    Amalia draga ce ma fac ca tot timpu imi ramane prajitura fara sa o mai dau prin glazura,am pus si mai mult lapte si tot degeaba,un sfert e fara glazura:)

  16. Ristache spune:

    ff buna

  17. andreeaa spune:

    in momentul asta am blatul la cuptor, sper sa iasa bine. pt glazura insa o sa inlocuiesc esenta de rom cu coniac , multumim de reteta.

  18. ralu ralu spune:

    imi place deabia astept da de fca e in cuptor

  19. emib spune:

    Foooooaaaaarteeee buuuuunaaaaaa!
    Doar ca nu mi-a ajuns glazura, dar am mai facut.
    Multumim pt. reteta.

  20. Monica spune:

    Cea mai buna si ușoară glazura!!! Mersi foarte mult ca ai împărtășit reteta cu noi. De foarte mult timp căutam o reteta de glazura si cand am încercat-o pe a ta am fost foarte impresionata ce buna e!

  21. andreea spune:

    ma bucur ca iti place

  22. adela spune:

    prajitura asta o fac de fiecare data de Craciun, alaturi de cea cu foi cu miere de albine si crema de gris. Restul prajiturilor le mai variez, dar cele doua raman in fiecare an :)

  23. lisa spune:

    E a 2 oara cand o fac…si se termina ca painea calda
    E foarte buna si rapida

  24. Ramona spune:

    Am facut astazi prajitura si a iesit super.
    Cel mai mult mi-a placut blatul, compozitia am mai imbunatatit-o, am adaugat niste zahar vanilat si coaja de lamaie rasa.
    Ms pt reteta si pt ca este cu poze si cu explicatii pt toti :D

  25. oana spune:

    super prajitura e asa de usor de facut merita incercata

  26. Alina spune:

    Delicios !
    Si usor de facut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>