Prajitura Fulg de nea

Felii prajitura fulge de nea
Felii prajitura fulge de nea pe farfurieFulg de nea, fulg de nea ai sosit pe tava mea :)). Reteta de prajitura cu cocos, din caietul mamei mele. Refacuta cu margarina.

Ingrediente blat:

  • 5 galbenusuri
  • 180g zahar
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 200g faina
  • 8g praf de copt
  • 10 linguri apa

Ingrediente  crema:

  • 250g margarina
  • 350ml lapte
  • 100g nuca de cocos
  • 1 lingura amidon alimentar
  • putina esenta de rom

Ingrediente glazura:

  • 5 albusuri
  • 200g zahar
  • nuca de cocos sau ciocolata alba

Preparare reteta prajitura Fulg de Nea

Mixam bine galbenusurile cu zaharul, zaharul vaniliat si cele 10 linguri de apa pana cand se topeste zaharul si compozitia isi dubleaza volumul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor.

Mix ingrediente blat prajitura fulg de nea

Coacem in tava tapetata cu foaie de copt la foc potrivit  timp de 15 minute.

Blat in tava pt prajitura fulg de nea

Eu am copt blatul intr-o tava putin mai mica decat tava de la aragaz. Putin bronzat ca asa arde cuptorul meu :).

Pentru crema, amestecam nuca de cocos cu amidonul, adaugam putin cate putin lapte si apoi punem amestecul la foc mic. O sa vedeti ca se ingroasa putin (oricum e destul de dens). Lasam sa se raceasca si adaugam putina esenta.

Ingrediente crema prajitura

Margarina o frecam putin intr-un bol cat sa se desfaca, apoi adaugam putin cate putin din compozitia de cocos si amestecam bine .

Mix ingrediente pt crema prajitura fulg de nea

Pentru glazura, mixam albusurile cu zaharul pe baie de abur pana compozitia devine putin mai tare, apoi lasam sa se raceasca.

Preparare glazura prajitura fulg de nea

Punem blatul, apoi crema, apoi glazura si deasupra nuca de cocos sau ciocolata alba rasa.

Sectiune prajitura fulg de nea

Pofta buna! :)

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: .

54 comentarii la reteta Prajitura Fulg de nea

  1. Anda

    A fost prima mea prajitura si a iesit super! Multumesc pentru reteta. Explici foarte bine! Si prietena si prietenul meu au fost foarte incantati, foarte pufoasa. Crema cu nuca de cocos imi aminteste de o prjitura din copilarie, pe care inca nu am aflat-o. Oricum, urmatoarea pe lista e tosca. Sper sa fie tot un succes!
    Iti urmaresc blogul de ceva timp si imi plac retetele tale, simple si gustoase.
    Keep up the good work!

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc mult Anda :).

      Raspunde
  2. Petronela

    Buna Amalia!Am si eu o intrebare:)la glazura adaugam zaharul dupa ce am batut albusurile sau le punem in acelasi timp?:D

    Raspunde
    • Amalia

      Merge si asa si asa, eu le-am mixat impreuna :).

      Raspunde
  3. paula lavinia

    amalia bat intai albusurile la glazura si apoi le pun pe bai marin?k aici nu am inteles ms pup

    Raspunde
    • Amalia

      Da.

      Raspunde
  4. Andreea T

    am facut si eu in seara asta prajitura asta si mi-a iesit totul ok, insa pentru gustul meu e prea dulce, cred ca 150g de zahar in loc de 200 la glazura e mai ok dupa gustul meu.oricum imi plac maxim retetele tale,am mai facut si tort egiptean si cel cu lapte care imi plac maxim, si piersici am facut la craciun insa nu m-au dat pe spate,le-a papat oricum sotul pe toate.

    Raspunde
    • Amalia

      Andreea poti reduce linistita cantitatea de zahar, nici mie nu-mi plac dulciurile foarte dulci :). La multi ani si un an nou fericit!

      Raspunde
  5. Ionela

    super globul tau, imi tot notez retete….am facut din torturile tale. Sunt nemapomenite!!!
    As avea si eu o intrebare….” cum faci glazura” la baie de aburi??? multumesc …astept raspuns pupici!!!!

    Raspunde
    • Amalia

      Daca te referi la cea din albusuri, bat albusurile spuma tare, adaug zahar si mixez pana se topeste si apoi pun vasul ( de sticla am eu ) deasupra unei oale cu apa fierbinte si mixez in continuare. la un moment dat se va face mai cleioasa ca sa zic asa. Iau vasul de pe foc si mixez pana se raceste. Sper ca am explicat destuld e bine scuza-mi exprimarea.

      Raspunde
      • Ionela

        multumesc Amalia….m-ai scos din impas pupici…te iubesc!!!!

        Raspunde
  6. Ionela

    Aiesit foarte buna prajitura…mi-a zis sotul:” bravo draga mea”…asta multumescu-ti tie si retetelor tale delicioase.
    suntem iubitori de dulciuri,…imi plac retele de la tn. BRAVO!!!

    Raspunde
    • Amalia

      Si eu sunt iubitoare de dulciuri dar trebuie sa am grija sa nu exagerez :)).

      Raspunde
  7. camelia

    Draga mea,din pacate munca ta este „imprumutata” de aceasta doamna… Retetele tale sunt minunate!!!
    Aceasta prajitura a fost publicata aici http://www.click.ro/lifestyle/retete/Prajitura-Fulg-nea-Nuta-Viorica-reteta_0_1321667900.html Ma indoiesc sa ti fi dat acceptul.Daca ti l ai dat imi cer scuze pentru acest coment.

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc pentru atentionare, acum ma uit sa vad despre ce e vorba :((.

      Raspunde
  8. Dana

    Buna…arata foarte bine prajitura :)
    eu sunt mai incepatoare. ai putea sa spui cam ce inseamna baia de aburi ? :>

    Raspunde
    • Amalia

      O oala cu apa pusa pe foc, vasul in care facem crema deasupra dar sa nu atinga apa … cand clocoteste apa din prima oala se formeaza aburul care incalzeste vasul de deasupra foarte putin..

      Raspunde
  9. diana

    buna eu am facut prajitura si mi sa taiat crema….ce pot face?

    Raspunde
    • Amalia

      Diana cred ca e prea tarziu pentru un raspuns insa ar trebui sa ai la indemna un praf pentru crema de prajituri si sa pui cateva lingurite in crema apoi sa mixezi la viteza maxima. Eu cumpar din kaufland.

      Raspunde
  10. elena

    sunt o iubitoare de dulciuri ,ma intereseaza toate retetele vechi si noi

    Raspunde
  11. masac

    buna Amalia
    azi am incercatsa fac si eu aceasta prajitura
    blatul a iesit super ok
    glazura marfa
    crema a iesit foarte moale.Nu stiu de ce nu imi ies cremele.

    Raspunde
    • Amalia

      Sigur folosesti unt suficient de gras?

      Raspunde
  12. Ramona

    Putem sa folosim altceva in afar de amidon ?

    Raspunde
    • Amalia

      Faina alba .

      Raspunde
  13. Ramona

    Merci mult!

    Raspunde
  14. anca

    buna Amalia!
    vreau sa fac si eu aceasta prajitura , si vreau sa te intreb daca pot folosi unt ,la crema.

    Raspunde
    • Amalia

      Sigur ca da, sa fie cu 80% grasime. Bafta !

      Raspunde
  15. Ileana

    Ce inseamna foc potrivit la cuptor? Ma refer la cel electric, cate grade sa setez? Cuptorul trebuie incins inainte de a introduce tava?
    Multumesc mult! :*

    Raspunde
    • Amalia

      Foc potrivit inseamna 170g C si da trebuie incins cuptorul inainte :)

      Raspunde
      • Ileana

        multumesc frumos :*

        Raspunde
      • Ileana

        Am facut prajitura aseara si a iesit f buna. Blatul a iesit putin mai gros ca al tau, dar cred ca e tava mai mica.
        Multumesc.

        Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>