Prajitura "Fulg de nea"


Fulg de nea , fulg de nea ai sosit pe tava mea :)). Reteta de praji cu cocos , din caietul mamei mele. Refacuta cu margarina Rama.

Ingrediente:

Blat:

  • 5 galbenusuri
  • 180g zahar
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 200g faina
  • 8g praf de copt
  • 10 linguri apa

Crema:

  • 250g margarina Rama
  • 350ml lapte
  • 100g nuca de cocos
  • 1 lingura amidon alimentar
  • putina esenta de rom

Glazura:

  • 5 albusuri
  • 200g zahar
  • nuca de cocos sau ciocolata alba

Mixam bine galbenusurile cu zaharul, zaharul vaniliat si cele 10 linguri de apa pana cand se topeste zaharul si compozitia isi dubleaza volumul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor.

Coacem in tava tapetata cu foaie de copt la foc potrivit  timp de 15 minute.

Eu am copt blatul intr-o tava putin mai mica decat tava de la aragaz. Putin bronzat ca asa arde cuptorul meu :).

Pentru crema , amestecam nuca de cocos cu amidonul , adaugam putin cate putin lapte si apoi punem amestecul la foc mic. O sa vedeti ca se ingroasa putin ( oricum e destul de dens ) . Lasam sa se raceasca si adaugam putina esenta .

Margarina o frecam putin intr-un bol cat sa se desfaca, apoi adaugam putin cate putin din compozitia de cocos si amestecam bine .

Pentru glazura, mixam albusurile cu zaharul pe baie de abur pana compozitia devine putin mai tare, apoi lasam sa se raceasca.

Punem blatul, apoi crema, apoi glazura si deasupra nuca de cocos sau ciocolata alba rasa.

Prajitura incercata de miremirc aici.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: . Salveaza legatura permanenta.

54 Responses to Prajitura "Fulg de nea"

  1. dulce spune:

    que lujo de blog,que pinta tiewne esta tarta…..pasate por mi blog que yo me quedo por aqui un ratillo bess

  2. Amalia spune:

    Muchas gracias, saludos

  3. Teodor Constantinescu spune:

    Veo que tienes muchas visitas…asi me gusta !! Apropo…aceasta reteta imi place …sotia mea a spus ca o va incerca cat de curand! Salutari !

  4. Alina spune:

    doamne cum arata….in cat timp crezi k ajung la tine?vreau si eu….ma duc la mag sa imi iau o prajitura care macar sa semene k asta la aspect ptr k de aceladi gust nu poate fi vorba dar cand poftesti…………….

  5. Anonymous spune:

    am o nelamurire,la blat se pun doar galbenusurile ?

  6. Amalia spune:

    Da, albusurile se pun la glazura.

  7. Anonymous spune:

    …crema nu are deloc zahar?
    arata asa bine….

  8. Amalia spune:

    Nu pentru ca glazura e foarte dulce :).

  9. Diana spune:

    Prajitura asta e divina.Amalia sarbatori fericite si multa sanatate din partea mea.
    Cu mult drag Diana

  10. Amalia spune:

    Asemeni Diana, sa avem un an mai usor decat asta :).

  11. Anonymous spune:

    Foarte buna aceasta prajitura, totusi as avea o intrebare: blatul s-a cam inmuiat dupa asamblare si din pacate pierde la aspect pentru ca se rupe inainte sa o servesti…cum rezolv asta; merci, georgia

  12. Amalia spune:

    Georgia nu stiu cum o rezolvi :(. Mie mi-a iesit tare ca un biscuite, apoi s-a inmuiat dar nu cat sa se rupa.

  13. Anonymous spune:

    Buna Amalia, ai putea sa'mi spui (desi probabil ai fost intrebata de n ori) ce dimensiune are tava in care ai facut tu prajitura? Cred ca tava mea e mai mare, si ca sa-mi fac o idee cum sa ajustez cantitatile. Multu!

    Cristina

  14. Amalia spune:

    Crisitna cred ca 29×36 e tava.

  15. Miha spune:

    Buna Amalia! as vrea sa stiu daca pot inlocui amidonul alimentar cu faina…se poate oare? ms anticipat! Blogul tau este o adevarata sursa de inspiratie:P (am mai incercat cateva retete,si mi-au iesit perfect,gratie detaliilor tale)

  16. ana spune:

    am facut -o si eu …e buna rau..se repeta
    sa nu uit…imi place noua fata…e mai reusita decat cealalta

    • Amalia spune:

      Ana multumesc , sincer mi-a fost putin groaza de faptul ca retetele le-am sortat pe categorii si ma gandeam daca cititoarele le gasesc destul de usor :).

  17. Andra spune:

    Delicioussss!!

  18. ramona spune:

    buna. Amalia! Urmaresc blogul tau de cca 1 an jumatate,l-am descoperit cautand prajitura -tort Budapesta si de atunci il tot urmaresc cu placere. Ieri am facut prajituta Fulg de nea, a iesit super si tuturor le-a placut ! Azi vreau sa vad ce mai fac bun de pe blogul tau…AAA…si Tortul egiptean i a bucurat pe multzi ..te pup ..o zi buna!

  19. Manuela spune:

    Felicitari! Este o prajitura fina se pregateste foarte repede si e delicioasa, toti prietenii mei au apreciat aceasta prajitura ! O recomand oricui cu multa placere !Pofta buna!Multumim frumos ptr. retetele postate!Pupici

  20. lennusika spune:

    prajitura asta trebuie sa o incerc neaparat peste doua saptamani…vreau sa ii impresionez pe socri mei…macar cu o prajiturica mai speciala …ca felul unu si doi…nu stiu ce sa le fac…nu am gasit nimika …adica la care sa imi ramana gandul…la aceasta prajiturica o sa ma gandesc doua saptamani….apropo…poti sa imi dai si mie niste ideii pentru un pranz mai special…sunt niste persoane deosebite de aur as putea zice…nu sunt pretentioase si ii iubesc foarte mult…te rog mult m-ai putea ajuta…multumesc mult…

  21. Anda spune:

    A fost prima mea prajitura si a iesit super! Multumesc pentru reteta. Explici foarte bine! Si prietena si prietenul meu au fost foarte incantati, foarte pufoasa. Crema cu nuca de cocos imi aminteste de o prjitura din copilarie, pe care inca nu am aflat-o. Oricum, urmatoarea pe lista e tosca. Sper sa fie tot un succes!
    Iti urmaresc blogul de ceva timp si imi plac retetele tale, simple si gustoase.
    Keep up the good work!

  22. Petronela spune:

    Buna Amalia!Am si eu o intrebare:)la glazura adaugam zaharul dupa ce am batut albusurile sau le punem in acelasi timp?:D

  23. paula lavinia spune:

    amalia bat intai albusurile la glazura si apoi le pun pe bai marin?k aici nu am inteles ms pup

  24. Andreea T spune:

    am facut si eu in seara asta prajitura asta si mi-a iesit totul ok, insa pentru gustul meu e prea dulce, cred ca 150g de zahar in loc de 200 la glazura e mai ok dupa gustul meu.oricum imi plac maxim retetele tale,am mai facut si tort egiptean si cel cu lapte care imi plac maxim, si piersici am facut la craciun insa nu m-au dat pe spate,le-a papat oricum sotul pe toate.

    • Amalia spune:

      Andreea poti reduce linistita cantitatea de zahar, nici mie nu-mi plac dulciurile foarte dulci :). La multi ani si un an nou fericit!

  25. Ionela spune:

    super globul tau, imi tot notez retete….am facut din torturile tale. Sunt nemapomenite!!!
    As avea si eu o intrebare….” cum faci glazura” la baie de aburi??? multumesc …astept raspuns pupici!!!!

    • Amalia spune:

      Daca te referi la cea din albusuri, bat albusurile spuma tare, adaug zahar si mixez pana se topeste si apoi pun vasul ( de sticla am eu ) deasupra unei oale cu apa fierbinte si mixez in continuare. la un moment dat se va face mai cleioasa ca sa zic asa. Iau vasul de pe foc si mixez pana se raceste. Sper ca am explicat destuld e bine scuza-mi exprimarea.

  26. Ionela spune:

    Aiesit foarte buna prajitura…mi-a zis sotul:” bravo draga mea”…asta multumescu-ti tie si retetelor tale delicioase.
    suntem iubitori de dulciuri,…imi plac retele de la tn. BRAVO!!!

  27. camelia spune:

    Draga mea,din pacate munca ta este “imprumutata” de aceasta doamna… Retetele tale sunt minunate!!!
    Aceasta prajitura a fost publicata aici http://www.click.ro/lifestyle/retete/Prajitura-Fulg-nea-Nuta-Viorica-reteta_0_1321667900.html Ma indoiesc sa ti fi dat acceptul.Daca ti l ai dat imi cer scuze pentru acest coment.

  28. Dana spune:

    Buna…arata foarte bine prajitura :)
    eu sunt mai incepatoare. ai putea sa spui cam ce inseamna baia de aburi ? :>

    • Amalia spune:

      O oala cu apa pusa pe foc, vasul in care facem crema deasupra dar sa nu atinga apa … cand clocoteste apa din prima oala se formeaza aburul care incalzeste vasul de deasupra foarte putin..

  29. diana spune:

    buna eu am facut prajitura si mi sa taiat crema….ce pot face?

    • Amalia spune:

      Diana cred ca e prea tarziu pentru un raspuns insa ar trebui sa ai la indemna un praf pentru crema de prajituri si sa pui cateva lingurite in crema apoi sa mixezi la viteza maxima. Eu cumpar din kaufland.

  30. elena spune:

    sunt o iubitoare de dulciuri ,ma intereseaza toate retetele vechi si noi

  31. masac spune:

    buna Amalia
    azi am incercatsa fac si eu aceasta prajitura
    blatul a iesit super ok
    glazura marfa
    crema a iesit foarte moale.Nu stiu de ce nu imi ies cremele.

  32. Ramona spune:

    Putem sa folosim altceva in afar de amidon ?

  33. Ramona spune:

    Merci mult!

  34. anca spune:

    buna Amalia!
    vreau sa fac si eu aceasta prajitura , si vreau sa te intreb daca pot folosi unt ,la crema.

  35. Ileana spune:

    Ce inseamna foc potrivit la cuptor? Ma refer la cel electric, cate grade sa setez? Cuptorul trebuie incins inainte de a introduce tava?
    Multumesc mult! :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>