Mere coapte cu palarie de bezea

Mere-cu-palarie-de-bezea-0
Daca va e pofta de ceva dulce, rapid si ieftin incercati aceasta reteta de mere coapte cu palarie de beze. Sunt un desert sau o gustare delicioasa in serile reci de toamna sau iarna. Se fac foarte repede si usor

Ingrediente:

  • 6 mere potrivite
  • 1 albus de ou
  • 3 linguri zahar
  • magiun de prune ( sau ceva gem acrisor)
  • cativa samburi de nuca
  • putin unt

Curatam merele de coaja si le scobim de samburi , apoi punem in fiecare cate un sambure de nuca si gem. Coaceti merele timp de 10-15 minute la 180g C intr-o forma unsa cu putin unt si apoi puneti bezeaua pe care o preparati altfel: Albusul il batem spuma tare, adaugam zaharul si apoi cu o lingurita punem pe fiecare mar formand o caciulita :).
Mere coapte cu palarie de bezea (mere1)   imagine reteta

Mai lasati 5 minute la cuptor pana bezeaua de rumeneste usor.

Mere-cu-palarie-de-bezea-2

Servim ca atare sau cu inghetata .
Reteta am gasit-o intr-o carticica mai veche de-a mamei mele.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , , , , .
loading...

4 comentarii la reteta Mere coapte cu palarie de bezea

  1. Ellie

    Ce idee interesanta!

    Am trecut si eu pe la tine . Sa sti ca Imi place mult blogul tau:)…ase de multe retete bune!

    O zi buna…~Ellie

    Raspunde
  2. Anonymous

    Wow! what an fancy ! What a concept ! Lovely .. Extraordinary ?

    Raspunde
  3. Amalia

    Ellie multumesc mult :).

    Raspunde
  4. judy

    Reteta furata……arata super!!!!!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>