Cartofi acordeon

 

Foarte faini cartofii taiati si copti asa . Reteta am vazut-o in mai multe variante pe diferite bloguri dar cred ca cea originala ii apartine lui Happy, postata pe culinar.ro

Ingrediente:

  • cartofi potriviti
  • rozmarin
  • sare grunjoasa
  • piper
  • ulei

Curatam si spalam cartofii, apoi ii taiem ca in imagine cu un cutit bine ascutit. Nu ii taiati pana jos.
Ungem o tava cu ulei, asezam cartofii apoi ii condimentam cu sare si piper, presaram rozmarin si punem si putin ulei.
Coacem la 180grade Celsius  timp de 20 – 30 de minte pana se rumenesc frumos deasupra.
Ii servim ca atare sau ca garnitura la friptura.
Puteti sa-i „infrumusetati” adaugand feliute de slaninuta sau sunca in taieturi.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


17 comentarii la „Cartofi acordeon”

  1. Asa pofta am….abia astept sa-i scot din cuptor acum sfaraie,din pacate nu am rozmarin dar am pus 2 catei de usturoi intregi langa sa capete un pic de aroma…merci pt retete toate sunt nemaipomentie si intotdeauna mi-au iesit perfect
    Silvia

  2. m-ai omorat cu slanina ! SUPER ! o idee grozava ,chiar daca ne luptasm cu colesterolul,din cand in cand face bine la ten sa o dai primprejur!

  3. :)) ai dreptate Pansy, eu decat sa mananc salam sau sunculita, mai bine putina slanina de casa , asa o tara afumata si cu ceapa rosie sa moara microbii de ciuda :)).

  4. Arata yummy si usor de preparat. Trebuie sa gatesc pt 5 barbati, colegi de servici ai sotului. Ii am la cuptor de la 9(cartofii), e 11:15 si inca nu sunt gata!!! Daca puneam cartofi mici, sau ii fierbeam putin inainte, poate ca ma miscam mai cu talent…E jale!

Dă-i un răspuns lui pansy Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.