Tarte fragede cu crema de iaurt si frisca

Tarte fragede cu crema de iaurt si frisca (tarte03)   imagine reteta
Tarte fragede cu crema de iaurt si frisca (tarte01)   imagine retetaPrima reteta refacuta cu margarina Rama . Tartele sunt preferatele mele , mai ales cu fructe … sunt delicioase ! Am avut zmeura la congelator ( productie proprie ) asa ca m-am hotarat sa fac niste tarte cu o crema aromata de zmeura.

Ingrediente:

Pentru aluat fraged:

  • 300 g faina alba
  • 150g margarina Rama Maestro
  • 1 lingura zahar
  • 2 galbenusuri
  • putina sare

Pentru crema:

  • 300 ml iaurt cu fructe
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 4 linguri zahar
  • 10g gelatina

Ingredientele pentru aluat:Tarte fragede cu crema de iaurt si frisca (tarta12)   imagine reteta

Punem intr-un bol faina, adaugam margarina taiata bucatele (un lucru bun la margarina asta e ca are gradatii pentru gramaj asa incat nu e nevoie sa o cantariti) ,

Tarte fragede cu crema de iaurt si frisca (tarta21)   imagine reteta

galbenusele, zaharul si sarea. Faramitam cu degetele , amestecam rapid si punem coca la frigider o ora.

Tarte fragede cu crema de iaurt si frisca (tarta32)   imagine reteta

Intre timp preincalzim cuptorul si cautam prin camara niste boabe de fasole :) .

Rupem o bucatica de aluat, facem o bila pe care o intindem cu sucitorul si apoi o punem in forma apasand usor. In mijloc punem cateva boabe de fasole sa nu creasca aluatul la copt.

Tarte fragede cu crema de iaurt si frisca (tarta41)   imagine reteta

Coacem timp de 15 minute in cuptor la foc potrivit, pana se rumenesc putin pe margini.

Scoatem formele le rasturnam usor ( nu trebuie sa le ungeti, aluatul are suficienta grasime ) .

Tarte fragede cu crema de iaurt si frisca (tarta6)   imagine reteta

Lasam sa se raceasca si preparam crema.

Tarte fragede cu crema de iaurt si frisca (tarta5)   imagine reteta

Punem iaurtul intr-un bol , adaugam 4 linguri de zahar si amestecam. Dizolvam gelatina in 4 lingurite de apa rece, apoi o rasturnam in 50 ml apa fierbinte . Turnam amestecul peste iaurt, amestecam si lasam sa se intareasca putin . Batem frisca tare apoi adaugam lingura cu lingura in iaurt. Mixam bine si lasam sa se intareasca la rece.

Umplem formele cu crema si deasupra punem cate o zmeura sau o bucatica de ciocolata.

Tarte fragede cu crema de iaurt si frisca (tarte02)   imagine reteta

Daca doriti sa faceti cu alte fructe , alegeti un iaurt adecvat.

Alatul foarte fraged , crema foarte aromata , pofta foarte incarcata :).

Mai multe retete cu margarina Rama gasiti aici.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , .
loading...

7 comentarii la reteta Tarte fragede cu crema de iaurt si frisca

  1. David Octavian

    cate tarte au iesit?

    Raspunde
  2. Amalia

    Cred ca 14 sau 15 .

    Raspunde
  3. Adrian

    Un sfat in legatura cu aluaturile?
    Am coptor electric si nu prea imi reusesc aluaturile:( :)in sensul ca nu a crescut/copt aproape nimic din ce am facut…
    Merci..pup

    Raspunde
  4. Amalia

    Adrian de obicei blatul de tort eu il coc la 160-180 de grade. pizza la 200 grade , checul la inceput la temp mare 200g apoi la temp mica 160g

    Raspunde
  5. ralucina

    Buna,

    Spune-mi te rog ce smantana dulce/frisca lichida e aia? ca nu am mai vazut pana acum.
    Unde o gasesti?

    Raspunde
  6. ralucina

    Buna Amalia,

    Spune-mi te rog frumos ce smantana dulce/frisca lichida e aia? ca nu am ai vazut pana acum. Si unde se gaseste?

    Merci mult!

    Raspunde
  7. Amalia

    Eu am cumparat din Kaufland , poti cumpara smantana pentru frisca Meggle sau Hulala.Acestea sunt vegetale . Iti recomand smantana dulce pentru frisca de la Dorna sau Milli.Acestea sunt naturale :).

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>