Choux a la creme

Choux a la creme (choux01)   imagine retetaGogosele pufoase umplute cu ce vreti voi :). Am refacut (putin modificata) aceasta reteta cu margarina Rama.

Ingrediente aluat:

  • 110g margarina Rama
  • 140g faina 
  • 1 lingurita zahar
  • 200ml apa
  • putina sare
  • 4 oua ( 50-60g)

Choux a la creme (choux1)   imagine retetaPunem apa la fiert impreuna cu zaharul, sarea, margarina. Cand da in clocot stingem focul , punem toata faina si amestecam energic pana se desprinde aluatul de oala.

Choux a la creme (choux2)   imagine reteta

Lasam putin sa se racoreasca si adaugam ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare.

Choux a la creme (choux3)   imagine reteta

Punem cu lingurita aluat ( sau cu spritul ) intr-o tava tapetata cu foaie de copt, formand mici gramajoare.

Choux a la creme (choux4)   imagine reteta

Coacem in cuptorul preincalzit la 180g timp de 25 de minute. 

Choux a la creme (choux5)   imagine reteta

Le scoatem, lasam sa se raceasca si apoi decupam un capacel cu un cutit ascutit.

Choux a la creme (choux6)   imagine reteta

Le umplem cu frisca sau crema de vanilie. Eu le-am umplut cu frisca.

Choux a la creme (choux7)   imagine reteta

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , .
loading...

12 comentarii la reteta Choux a la creme

  1. diamond

    ce frumos ti-au iesit, a sa fac si eu :D te pup, amalia

    Raspunde
  2. Emma

    yummy, ce frumoase (si sigur f f bune) ti-au iesit! Nu credeam ca se fac asa usor. O idee buna de ceva rapid :)

    Raspunde
  3. Maria

    Uau, au iesit incredibil! Si ma bucur ca nu te numeri printre cei obsedati de unt. Mie chiar imi ies mai bine cu margarina majoritatea prajiturilor. Mi-am notat reteta, o s-o incerc cu siguranta!

    Raspunde
  4. georgianae

    Tocmai ce le-am ”executat”,simplu si rapid.Ma inspir de fiecare data de la tine si-ti multumesc ca o suplinesti pe mama care este departe de mine :( Ieri am facut sarmalute si au iesit extraordinare,s-au mancat toate :)

    Raspunde
    • Amalia

      Felicitari, aluatul oparit e usor de facut daca ii „prinzi” consistenta :). Ma bucur ca iti plac retetele mele :).

      Raspunde
  5. maria

    super fainee delicioase

    Raspunde
  6. costache mirela

    sint niste retete delicioase si foarte utile. Ma bucur ca exista aceasta pagina, iti doresc succes mai departe .

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc Mirela pentru aprecieri sper sa incerci cat mai multe retete .

      Raspunde
  7. Laura

    Si eu am incercat reteta si am umplut cu budinca iar deasupra am pus glazura de ciocolata, dar nu prea am apucat sa manac multe ca am avut musafiri si s-au terminat,dar oricum o sa mai fac.

    Raspunde
  8. Iulia

    De astea sigur fac si eu chiar sambata iti scriu rezultatele daca vrei

    Raspunde
    • Amalia

      Astept !

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>