Galuste de cartofi la cuptor

O reteta foarte faina , pe care am gasit-o pe blogul Dimitranei.

Ingrediente:

  • 800g cartofi
  • 2 oua
  • 80g faina
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • 3 linguri smantana
  • 150g branza sarata

Preincalzim cuptorul la 200 de grade.
Fierbem cartofii, ii curatam de coaja si ii dam pe razatoare.Adaugam sare, faina, ouale si jumatate din legatura de patrunjel tocata si amestecam. Punem apa la fiert cu putina sare. Cand da in clocot micsoram focul. Formam cu mana uda galuste ( alegeti voi marimea ) pe care le punem la fiert timp de 15 minute.
Intr-un vas de jena punem smantana, o intindem cu o lingura si adaugam 6 linguri de apa. Scoatem galustele cu o paleta
le punem in tava

si radem deasupra branza.

Bagam tava la cuptor pana se rumeneste branza deasupra. Servim cu patrunjel verde.

Reteta publicata in Preparate cu legume. Etichete: .
loading...

11 comentarii la reteta Galuste de cartofi la cuptor

  1. Ioana.Nagy

    Foarte bine arata si cred ca sunt si bune. Trebuie sa le fac si eu!

    Raspunde
  2. Simona

    Si cu ouale ce facem :) ???

    Raspunde
  3. Amalia

    Le adaugam la cartofi , am uitat sa scriu :).

    Raspunde
  4. jose manuel

    Que delicia. Saludos

    Raspunde
  5. Dimitrana S.

    Oh, Amalia! I´m really impressed!
    The Knödel are perfectly done! Very yummy :-D

    Thank you for your interest and I´m happy that your like the recipe!

    Greetings from Vienna :-)

    Raspunde
  6. diamond

    le fac , le fac, ce bine arata :D

    Raspunde
  7. Mariana

    Fac si eu deseori,sunt delicioase!
    Dar fara smintina in tava,asa cu lingura si fara mila!
    Interesanta faza cu smintina cu apa!am sa incerc o data!

    Raspunde
  8. Anonimaaa

    Arata foarte bine… Ale tale vreau sa zic :)…. mi-e mi-a iesit o supa buna din dezintegrarea bilelor in apa de fierbere…. … oi fi pus prea putina faina..?

    Raspunde
    • Amalia

      Da cu siguranta, trebuia sa faci una de proba si sa o fierbi :)… sper ca nu te-ai enervat prea tare :)

      Raspunde
  9. Ana-Maria

    Foarte bune! Multumesc pentru reteta!

    Raspunde
    • Amalia

      Cu multa placere!

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>