Dovleac copt

Dovleac copt (dovleac01)   imagine retetaNu e o reteta, e o amintire placuta a zilelor din copilarie … toamna, bruma, frig , mainile crapate de munca ale bunicului scotand feliile de dovleac din ler ( cuptor ) si toata casa plina de un miros irezistibil … eh, ce vremuri . 

Anul trecut am cumparat un dovleac dupa celebra sarbatoare de halloween , era la reducere, m-am gandit sa-l pastrez asa de ornament, apoi sotul meu a luat semintele si le-a semanat la tara. Culmea au crescut dovleci, la fel ca si cel pe care l-am cumparat.

Mi-am propus ca anul acesta sa incerc mai multe retete cu dovleac desi sincer il prefer doar copt. 

Hai sa vedem cum il gatim.

Il spalam , il stergem , il taiem felii apoi il coacem la foc potrivit intr-o tava timp de 30 de minute.

Dovleac copt (dovleac1)   imagine reteta

Dovleac copt (dovleac2)   imagine reteta

Dovleac copt (dovleac3)   imagine reteta

Intepam cu furculita si daca patrunde usor in felie este coapta. 

Servim caldut.

Reteta publicata in Preparate cu legume. Etichete: .
loading...
S-ar putea sa-ti placa:

13 comentarii la reteta Dovleac copt

  1. Kryss Loves Cooking

    ce pofta mi ai facut amalia…..si nu stiu de unde sa iau un dovleac off:((

    Raspunde
  2. ina

    Va trebui sa-mi amintesc sa nu te mai citesc inainte de culcare. Mi-ai facut o pooofta cu dovleacul asta de n-o sa pot adormi:)

    Raspunde
  3. ghiocel07

    Ce pofta mi-ai facut…..

    Raspunde
  4. Amalia

    Kryss cred ca gaseti la piata dovleac.

    Raspunde
  5. Amalia

    Ina sa stii ca eu nu citesc seara nicio reteta :)).

    Raspunde
  6. Amalia

    Ghiocel sa stii ca si eu am poftit toata ziua la o felie de dovleac :).

    Raspunde
  7. Le Blog Piquant

    Imi place foarte mult blogul tau. Pozele sunt geniale.

    Raspunde
  8. Carmen

    Buna!Te invit sa participi la concursul de pe blogul meu!Mai multe detalii la http://handmadebycarmentobias.blogspot.com/2010/10/giveaway-nr-1.html

    Carmen Tobias

    Raspunde
  9. Amalia

    Le Blog Piquant multumesc mult !

    Raspunde
  10. Le Blog Piquant

    Cu multa placere! La cat mai multe retete si cititori :D

    Raspunde
  11. pansy

    si io prefer dovleacul copt.nu l-am incercat inca in alte feluri de mancare

    Raspunde
  12. Anonymous

    amalia, felicitari pentru blog!! ai o multime de retete, care de care mai interesante.
    imi cer scuze ca indraznesc, vin cu o cerere mai ciudata, cred: mai ai cumva citeva seminte de la soiul asta de dovleac? m-ar interesa sa cultiv in gradina si n-am gasit soiul asta nici la piata nici la magazin, ca seminte si mi-l doresc foarte tare.
    multumesc anticipat,

    jenny

    Raspunde
  13. Amalia

    Draga Jenny trebuie sa-i intreb pe ai mei sa vad daca mai au la tara seminte … daca da iti scriu :).

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>