Piept de pui cu limette si cartofi

Pui, pui si iarasi pui  :). Dar am facut si ciorba de fasole cu ciolan ( pun reteta maine) sa nu ziceti ca gatesc numai pui .

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 8 felii bacon
  • 500g cartofi
  • 1 limette
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura verdeata tocata ( patrunjel, busuioc, rozmarin)
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper, boia

Spalam lamaia cu apa fierbinte, apoi o stergem si radem coaja. Amestecam intr-un castronel coaja rasa, verdeata tocata, usturoiul tocat, smantana. Condimentam cu sare si piper. Fructul de limette il taiem felii.

Pieptul il taiem in 2 si apoi fiecare jumatate iarasi in 2. Taiem pe orizontala o bucata de piept si o umplem cu amestecul de mai sus.

Invelim pieptul cu grija in bacon.

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem felii. Ii punem in tava si ii amestecam cu 2 linguri de ulei . Asezam pieptul de pui printre feliile de cartofi, punem jumatate din feliile de limette si coacem in cuptorul incins la 200 de grade timp de 30 de minute. Inainte cu 5 minute de-a fi gata presaram pe cartofi putina boia.

Reteta e preluata din revista Secretele bucatariei.

Reteta publicata in Preparate din carne de pui, rata, curcan. Etichete: .
loading...

2 comentarii la reteta Piept de pui cu limette si cartofi

  1. jose manuel

    Un plato muy apetitoso.

    Saludos

    Raspunde
  2. judy

    Trebuie sa fie super bun,ca de aratat arata ca-n povesti!!!Te salut!!!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>