Chiftele din carne de porc

Chiftele din carne de porc (chiftele0)   imagine retetaCu mustar, cu ketchup, cu muraturi, cu multa paine, cu multe calorii :) . Va spun sincer ca am vrut sa cumpar conopida azi dar m-am razgandit in magazinul de carne. Reteta e destul de cunoscuta, astept imbunatatiri la ea :) .

Ingrediente:

  • 500g carne de porc ( sa fie cu un strop de grasime )
  • 1 felie de paine
  • 1 ou
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • putin patrujel tocat ( daca va place mararul puteti pune )
  • sare, piper 
  • optional boia dulce 

Carnea o tocam sau ii rugam pe cei de la magazin sa ne-o dea prin masina de tocat :). O punem intr-un castron, adaugam felia de paine inmuiata in apa , stoarsa bine si tocata bine ( la mine a fost rupta , scuzeeee ). Adaugam si oul, ceapa tocata si usturoiul, verdeata , sare , piper si v-am scris optional boia. Amestecam cu mana si lasam la rece 30 de minute. 

Formam chiftele dupa plac ( mie imi plac mai mici ) si le prajim in ulei incins , la foc potrivit. Le scoatem pe un servet absorbant . 

Chiftele din carne de porc (chiftele1)   imagine reteta

Servim cum am scris si la inceput cu mustar, cu ketchup ….

Reteta publicata in Preparate din carne de porc. Etichete: . Salveaza legatura permanenta.

15 Responses to Chiftele din carne de porc

  1. Nati spune:

    Mmm, ce bine arata. Si noua ne plac chiftelutele, dar eu le fac de ani de zile la cuptor (uite o imbunatatire pe care ti-o propun ;)): ies la fel de bune, dar semnificativ mai usoare dpdv caloric. Si le pot da si copiilor cu inima impacata.

  2. mama si iubita spune:

    Desi nu-mi plac prajelile, cfiftelutele sunt printre preferatele mele. Ale tale arata foarte bine.

  3. Amalia spune:

    Nati buna idee cu prajitul la cuptor , multumesc mult !

  4. Amalia spune:

    Mama si iubita :) multumesc nici eu nu prea ma dau in vant dupa prajeli si chiftelute sa stii ca fac destul de rar, dar uite poate urmam sfatul lui nati si el facem al cuptor :)
    PS Felicitari pentru blog!

  5. Anonymous spune:

    Buna, Amalia. Si eu fac chiftelele in cuptor si ies super. Folosesc hartie de copt sub ele. Cand le dau forma, imi ung palmile cu ulei (doar f usor). Incearca si tu fara ezitare. Numai bine, Ana

  6. luana spune:

    ama draga,eu mai pun si 1-2 cartofi cruzi rasi pe razatoarea mica si storsi bine(asta de la buni am invatat). Si am incercat si eu chestia cu cuptorul si e foarte buna,iese ca un fel de drob si nu are pic de ulei,plus ca e mult mai comod.
    te pup,luana.

  7. pansy spune:

    cumnata mea face si snitele si chiftele la cuptor,in tava pe hartie de copt.si ies foarte bune.de cand am vazut un fele de mititei,chebab muntenegrean pe blogul laurei laurentiu,i-am executat (dar am folosit doar un singur fel de carne),in schimb condimentarea e dementiala si am folosit-o la ardei umpluti.cred ca ar merge si la chiftele.am sa incerc :la cantitatea asta de carne, 1 lingurita de coriandru macinat,un sfert de lingurita de ghimbir macinat sau proaspat,un pic de ardei iute fulgi sau proaspat si as mai adauga un catel de usturoi.restul la fel.am sa fac si am sa postez reteta,daca nu aveti curaj s-o incercati.

  8. Amalia spune:

    Multumesc mult pentru idei fetelor !

  9. incepatoare-a spune:

    amalia, imi plac mai toate retetele tale am sa incerc doua si am sa-ti spun dupa daca mi-au ieset

  10. incepatoare-a spune:

    imi surad retetele tale am sa incerc cateva si am sa-ti scriu cum mi-au iesi pa

  11. oszkar spune:

    chiftelele sant extraordinare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>