Tocanita cu ficatei de pui

 

Tocanita-de-ficatei-1

Tocănița de ficatei de pui este o mâncare delicioasă si rapid de preparat. Plus că este si foarte ieftina.si o puteți servi aproape cu orice tip de garnitură, eu recomand mamaliguta sau piure-ul de cartofi.

Ingrediente:

  • 500g ficatei de pui
  • 1 ceapa mare
  • 200 ml bulion sau suc de rosii
  • sare, piper, ulei
  • 1 lingura faina (optional) 
  • pătrunjel verde tocat

Tocam ceapa marunt si o calim in ulei. Adaugam ficateii de pui intregi sau taiati bucatele (depinde cum va plac) si acoperim cu un capac. Ii lasam sa se faca la foc mic. In aprox 15 minute sunt gata. Condimentam ficateii cu sare si piper.

Separat amestecam 1 lingura cu varf de faina cu bulionul. Punem peste ficatei si amestecam usor. Lasam sa dea cateva clocote.

Sau puteți adauga doar bulionul si lăsați sa scada puțin  cam 5 minute până se formează un sos delicios. 

Tocanita cu ficatei de pui (ficatei11)   imagine reteta

Servim cu piure de cartofi sau mamaliguta si patrunjel verde tocat deasupra. 

Reteta publicata in Preparate din carne de pui, rata, curcan. Etichete: .
loading...
S-ar putea sa-ti placa:

6 comentarii la reteta Tocanita cu ficatei de pui

  1. Bestiutza

    Ar fi mers si cu un pic de usturoi? :)

    Raspunde
    • Amalia

      Sigur ca da :).

      Raspunde
  2. Rasta007

    Salut Amalia… i-mi plac foarte mult retetele tale… imediat ma apuc de reteta asta :)

    Raspunde
    • Amalia

      Sper sa-ti reuseasca e destul de simpla :).

      Raspunde
  3. Andrei

    Sarati ficatul doar la servire si o sa iasa mai fraged! ;)

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc pentru sfat!

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>