Papanasi fierti

Papanasi fierti (papanasif0)   imagine reteta
Papanasi fierti (papanasi11)   imagine retetaDaca ati sti cat de mult imi plac papanasii :) si cat incerc sa ma abtin sa nu mai gatesc dulciuri :). Aseara am facut papanasi fierti . Reteta e simpla si rapida am luat-o dintr-o carte de bucate scrisa de Didi Balmez.

Ingrediente:

  • 250g branza de vaci mai grasa
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura si 1/2 gris
  • putin sare
  • 25 g unt , pesmet, zahar

Zdrobim bine branza si o amestecam cu grisul, faina si oul. Amestecam bine pana obtinem o pasta cremoasa. Adaugam putina sare.
Intr-o cratita mai larga punem apa la fiert cu putina sare.
Facem gogosele din aluat ( puteti sa le dati ce forma vreti) le dam prin faina si le fierbem cam 7 minute .( Ca un mic sfat, cand le puneti la fiert o sa se duca la fund, cu ajutorul unei palete de lemn le ridicati usor. ) Papanasi fierti (papanasi21)   imagine retetaDupa ce-au fiert ii scoatem cu o spumiera si ii punem pe un platou.Papanasi fierti (papanasi31)   imagine retetaSeparat intr-o tigaie prajim pesmetul cu putin unt si zahar. Eu am pus papanasii in tigaie si i-am amestecat cu pesmetul. Papanasi fierti (papanasi4)   imagine retetaDaca doriti puneti pesmetul prajit peste ei . Mie mi-au iesit aprox 25 de bucati.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: . Salveaza legatura permanenta.

S-ar putea sa-ti placa:

22 Responses to Papanasi fierti

  1. jose manuel spune:

    Se ve deliciosa esta receta. Saludos

  2. Lira spune:

    De mult nu am mai mancat papanasi fierti, cred ca de ani de zile, mama ce pofta mi-ai facut….. Azi fac pt ca am o punga de branza la frigi…. Super faina prezentarea

  3. Amalia spune:

    Gracias Jose :) besos

  4. Amalia spune:

    Lira sunt deliciosi , te rog doar sa respecti cantitatile si sa nu mai adaugi faina in plus :)

  5. ISABELA spune:

    Foarte buni, merg de minune si cu un sos de fructe ceva :P

    Te pupic!

  6. Ceska777 spune:

    Inspirata de reteta ta am facut si noi papanasi aseara. Doar ca probabil nu a fost bine aleasa branza (quark=mai degraba crema de branza de vaci cu smantana) si papanasii au fost cam moi si inestetici. De buni au fost foarte buni!

  7. Ceska777 spune:

    Pai eu, fara faina in plus, as fi avut in oala o masa de consistenta incerta in dezintegrare…

  8. Amalia spune:

    Buna idee Iza :).

  9. Amalia spune:

    Ceska daca ai pus branza quark nu garantez reusita :).

  10. ghiocel07 spune:

    Si mie-mi plac asa fierti si-i fac la fel. Mi-ai facut pofta, maine trimit dupa branza. Te pup.

  11. nicoleta spune:

    Offf… la ora asta ce vad…si eu sunt fan de papanasi ..fierti si prajiti!!!
    ciao !

  12. forbebe spune:

    O intrebare 11 linguri de gris? sau 1 /2 linguri de gris?
    Mersi :)

  13. forbebe spune:

    Cate linguri de gris 11?
    Merci de idee

  14. Amalia spune:

    1 lingura si jumatate de gris :).

  15. Anonymous spune:

    ..te felicit Amalia pt nenumaratele retete 'delicioase' de pe blog!Foarte bine arata papanasii..am sa fac si eu curand! ce vreau sa precizez e ca nu am vazut pe blogul tau reteta de ciocolata de casa si as fi vrut sa fac dar nu ma incred in retetele de pe net, am incercat o data si nu mi-a iesit..asa ca astept reteta de la tine. Spor in toate si muult succes la concurs!

  16. Amalia spune:

    Anonim , nu stiu daca ma crezi dar am si uitat de reteta de ciocolata de casa. Sper sa o fac cat de curand, am un verisor care locuieste in Germania si ciocolata de casa e preferata lui , am facut de multe ori… multumesc pentru aprecieri si promit sa nu te dezamagesc :).

  17. cory spune:

    maine o sa incerc si eu sa fac papanasi nu am facut nici o data sper sami iasa.te pup

  18. iulia spune:

    Draga Amalia,aceasta nu este pentru prima oara cand intru pe blogul tau…am mai gatit de la tine si supa cu perisoare,galusti cu prune,etc. dar de fiecare data am ezitat sa-ti scriu. Ei bine ,vreau sa-ti multumesc pt. acest blog minunat si pt. faptul ca gramajul produselor este corect dat ,asa incat sa iasa mancarea respectiva buna.

    • Amalia spune:

      Iulia multumesc pentru increderea acordata, retetele mai vechi probabil ca au un granaj aproximativ dar cu timpul am incercat sa-l scriu pe cel corect :).

  19. DORINA spune:

    Foarte buni au iesit papanasii!!!! Deosebit de moi, pufosi, deliciosi. :)

  20. Iulia spune:

    Eu am facut papanasii fara faina.. sunt deliciosi si sunt mai moi.. mai delicati.,. :))
    Nu vad de ce am mai pune faina.. branza, un ou si gris.. eu pun dupa ochi.. Pofta buna!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>