Papanasi fierti

Papanasi fierti (papanasif0)   imagine reteta
Papanasi fierti (papanasi11)   imagine retetaDaca ati sti cat de mult imi plac papanasii :) si cat incerc sa ma abtin sa nu mai gatesc dulciuri :). Aseara am facut papanasi fierti . Reteta e simpla si rapida am luat-o dintr-o carte de bucate scrisa de Didi Balmez.

Ingrediente:

  • 250g branza de vaci mai grasa
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura si 1/2 gris
  • putin sare
  • 25 g unt , pesmet, zahar

Zdrobim bine branza si o amestecam cu grisul, faina si oul. Amestecam bine pana obtinem o pasta cremoasa. Adaugam putina sare.
Intr-o cratita mai larga punem apa la fiert cu putina sare.
Facem gogosele din aluat ( puteti sa le dati ce forma vreti) le dam prin faina si le fierbem cam 7 minute .( Ca un mic sfat, cand le puneti la fiert o sa se duca la fund, cu ajutorul unei palete de lemn le ridicati usor. ) Papanasi fierti (papanasi21)   imagine retetaDupa ce-au fiert ii scoatem cu o spumiera si ii punem pe un platou.Papanasi fierti (papanasi31)   imagine retetaSeparat intr-o tigaie prajim pesmetul cu putin unt si zahar. Eu am pus papanasii in tigaie si i-am amestecat cu pesmetul. Papanasi fierti (papanasi4)   imagine retetaDaca doriti puneti pesmetul prajit peste ei . Mie mi-au iesit aprox 25 de bucati.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: .

S-ar putea sa-ti placa:

22 comentarii la reteta Papanasi fierti

  1. jose manuel

    Se ve deliciosa esta receta. Saludos

    Raspunde
  2. Lira

    De mult nu am mai mancat papanasi fierti, cred ca de ani de zile, mama ce pofta mi-ai facut….. Azi fac pt ca am o punga de branza la frigi…. Super faina prezentarea

    Raspunde
  3. Amalia

    Gracias Jose :) besos

    Raspunde
  4. Amalia

    Lira sunt deliciosi , te rog doar sa respecti cantitatile si sa nu mai adaugi faina in plus :)

    Raspunde
  5. ISABELA

    Foarte buni, merg de minune si cu un sos de fructe ceva :P

    Te pupic!

    Raspunde
  6. Ceska777

    Inspirata de reteta ta am facut si noi papanasi aseara. Doar ca probabil nu a fost bine aleasa branza (quark=mai degraba crema de branza de vaci cu smantana) si papanasii au fost cam moi si inestetici. De buni au fost foarte buni!

    Raspunde
  7. Ceska777

    Pai eu, fara faina in plus, as fi avut in oala o masa de consistenta incerta in dezintegrare…

    Raspunde
  8. Amalia

    Buna idee Iza :).

    Raspunde
  9. Amalia

    Ceska daca ai pus branza quark nu garantez reusita :).

    Raspunde
  10. ghiocel07

    Si mie-mi plac asa fierti si-i fac la fel. Mi-ai facut pofta, maine trimit dupa branza. Te pup.

    Raspunde
  11. nicoleta

    Offf… la ora asta ce vad…si eu sunt fan de papanasi ..fierti si prajiti!!!
    ciao !

    Raspunde
  12. forbebe

    O intrebare 11 linguri de gris? sau 1 /2 linguri de gris?
    Mersi :)

    Raspunde
  13. forbebe

    Cate linguri de gris 11?
    Merci de idee

    Raspunde
  14. Amalia

    1 lingura si jumatate de gris :).

    Raspunde
  15. Anonymous

    ..te felicit Amalia pt nenumaratele retete 'delicioase' de pe blog!Foarte bine arata papanasii..am sa fac si eu curand! ce vreau sa precizez e ca nu am vazut pe blogul tau reteta de ciocolata de casa si as fi vrut sa fac dar nu ma incred in retetele de pe net, am incercat o data si nu mi-a iesit..asa ca astept reteta de la tine. Spor in toate si muult succes la concurs!

    Raspunde
  16. Amalia

    Anonim , nu stiu daca ma crezi dar am si uitat de reteta de ciocolata de casa. Sper sa o fac cat de curand, am un verisor care locuieste in Germania si ciocolata de casa e preferata lui , am facut de multe ori… multumesc pentru aprecieri si promit sa nu te dezamagesc :).

    Raspunde
  17. cory

    maine o sa incerc si eu sa fac papanasi nu am facut nici o data sper sami iasa.te pup

    Raspunde
    • Amalia

      Si eu sper, astept sa-mis crii cum ti-a iesit!

      Raspunde
  18. iulia

    Draga Amalia,aceasta nu este pentru prima oara cand intru pe blogul tau…am mai gatit de la tine si supa cu perisoare,galusti cu prune,etc. dar de fiecare data am ezitat sa-ti scriu. Ei bine ,vreau sa-ti multumesc pt. acest blog minunat si pt. faptul ca gramajul produselor este corect dat ,asa incat sa iasa mancarea respectiva buna.

    Raspunde
    • Amalia

      Iulia multumesc pentru increderea acordata, retetele mai vechi probabil ca au un granaj aproximativ dar cu timpul am incercat sa-l scriu pe cel corect :).

      Raspunde
  19. DORINA

    Foarte buni au iesit papanasii!!!! Deosebit de moi, pufosi, deliciosi. :)

    Raspunde
  20. Iulia

    Eu am facut papanasii fara faina.. sunt deliciosi si sunt mai moi.. mai delicati.,. :))
    Nu vad de ce am mai pune faina.. branza, un ou si gris.. eu pun dupa ochi.. Pofta buna!!!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>