Cartofi in sos picant

Azi am vrut sa fac Patatas bravas si dupa ce-am pus cartofii la prajit , am citit ca trebuiau fierti si apoi prajiti , Jose ma scuzi ca am inceput cu stangul :) …. asadar i-am gatit altfel .

Ingrediente:

  • aprox 1kg cartofi
  • 150 ml sos de rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • sare, piper
  • sos chilli ( cantitate dupa cat de iute va place sa mancati)

Spalam bine cartofii ( eu pe cei noi nu-i curat de coaja) ii taiem in sferturi si ii prajim. Deschid o paranteza si va scriu ca am primit o tigaie dry coooker acum o luna. Nu m-a impresionat deloc , pentru ca e din teflon si extrem de usoara. Eu sunt adepta tigailor si cratitelor din inox sau fonta. Am incercat-o si de saptamana trecuta nu ma mai pot desparti de ea. E super! Poti praji in ea aproape orice cu foarte putin ulei. Cartofii din reteta asta i-am prajit in  2 linguri de ulei. Gata cu reclama,  ca nu ma plateste nimeni pentru asta :).

Revin la sos. Zdrobim usturoiul , il amestecam cu sosul de rosii si patrunjelul tocat. Adaugam cateva picaturi sos iute, sare si piper. Scoatem cartofii intr-un castron si turnam sosul peste ei. Amestecam usor si lasam sa stea 5 minute.

Servim. Buni , buni mai ales daca folositi  cartofi noi.

Reteta publicata in Garnituri. Etichete: .
loading...

3 comentarii la reteta Cartofi in sos picant

  1. jose manuel

    Se ven estupendas, esto para un picoteo va de maravilla. Saludos

    Raspunde
  2. Edith

    Amalia, asa fain e dry cookerul? L-ai cumparat direct de la TV de la teleshopping? Cat este unul?

    Raspunde
  3. Amalia

    Ediith eu sunt incantata de el mai ales pentru legume si carnea de pui. Soacra mea l-a cumparat, a dat in mania cumparaturilor de la TV :)).

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>