Tocana a la Cazino

Tocana a la Cazino (toccaz4)   imagine retetaStiu ca e cald si mancam multe salate , mai greu e cu sotul meu care fie vara fie iarna musai sa gatesc cu carne :). Titlul retetei suna destul de pompos , sincer nu stiu de unde vine denumirea asta insa va pot scrie ca rezultatul e pe masura asteptarilor :)

Ingrediente:

  • 1 kg pulpa de porc
  • 800 g cartofi
  • 400g mazare
  • 2 cepe ( eu am pus ceapa verde)
  • 150g smantana 20% grasime
  • 4-5 linguri ulei
  • sare, piper

Taiem carnea cuburi mai mari, le saram si le prajim in ulei ( in tigaie si fac o mica precizare, investiti intr-o tigaie de inox sau fonta , eu nu sunt adepta tigailor de teflon) pana se rumenesc frumos. Le scoatem apoi in cratita de gatit si in uleiul ramas prajim ceapa taiata felii cateva minute apoi o punem peste carne.Tocana a la Cazino (toccaz1)   imagine reteta Completam cu apa ( vezi foto ) si lasam sa fiarba la foc mic. Tocana a la Cazino (toccaz2)   imagine retetaCand carnea este fiarta adaugam cartofii taiati cubulete si mazarea ( daca folositi mazare de la conserva o adaugati cand cartofii sunt aproape fierti). Lasam sa mai fiarba 20 de min. Separat dizolvam smantana in 100 ml apa si o amestecam cu 2 linguri de faina. Adaugam peste tocana , amestecam cu grija pana se ingroasa sosul .Tocana a la Cazino (toccaz3)   imagine reteta In reteta scria ca se serveste cu felii de ou fiert deasupra insa mie mi s-a parut prea consistenta asa ca am renuntat la ou.
Reteta este preluata din Ghidul gastronomic al Romaniei .

Reteta publicata in Fără categorie. Etichete: .
loading...

2 comentarii la reteta Tocana a la Cazino

  1. Anonymous

    Buna Amalia!
    Am facut si eu tocana asta aseara. Este periculos de buna. Periculos pt ca am facut-o seara si nu ma puteam abtine sa nu mananc. Sosul seamana cu cel al ciupercilor tale cu smantana. Adica foarte bun. Iar carnea daca o fierbi bine devine foarte frageda. In concluzie nu o sa o mai fac niciodata seara, sau cel putin nu pana nu o sa slabesc vreo 10 Kg, ca sa pot manca linistita. Multumesc pt reteta

    Raspunde
  2. Amalia

    Ca bine zici cu seara :))… sa-ti fie de bine!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>