Sufleu de conopida

Sufleu de conopida (souflec0)   imagine reteta

Sufleu de conopida (sufleu6)   imagine reteta

Suna pretentios dar e foarte  gustos . E si o melodie dar alte versuri :)). Daca l-am incercat si eu inseamna ca e accesibil :). Desigur, sper sa nu citeasca reteta vreun bucatar ca poate rade de mine dar asa l-am facut, asa l-am pozat , asa il postez.

Ingrediente:

  • 1 conopida aprox 600g
  • 3 oua
  • 400ml lapte
  • 3 linguri de faina
  • 60g unt
  • 200g branza rasa ( cas, cascaval)
  • putin pesmet, sare

Desfacem conopida buchetele mai mici si le fierbem in apa cu sare ( puneti mai multa sare, conopida absoarbe multa) . Lasam sa se raceasca si preparam sosul .

Incingem untul, adaugam faina si amestecam energic. Adaugam putin cate putin lapte , amestecand mereu sa nu se faca cocoloase. Eu am pus si putina vegeta ( scuuze ) puteti pune sare si putina nucsoara. Focul trebuie sa fie la minim.

Sufleu de conopida (sufleu1)   imagine reteta

Adaugam branza rasa si amestecam .

Sufleu de conopida (sufleu2)   imagine reteta

Lasam sa se raceasca si apoi adaugam galbenusurile pe rand amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit adaugam albusurile batute spuma tare si amestecam usor peste cap ca si la blatul de prajitura.

Sufleu de conopida (sufleu3)   imagine reteta

Ungem un vas cu unt, apoi il tapetam cu pesmet si punem buchetelele de conopida. Punem sosul peste conopida

Sufleu de conopida (sufleu4)   imagine reteta

si bagam la cuptor la foc mic timp de aprox 30 de minute pana se rumeneste frumos deasupra .

Sufleu de conopida (sufleu5)   imagine reteta

Nu umblam in cuptor in timpul coacerii. Servim imediat ce este gata. Reteta o am dintr-o carte de bucate de Didi Balmez.

Reteta publicata in Preparate cu legume. Etichete: , .
loading...

18 comentarii la reteta Sufleu de conopida

  1. DaNa

    Amalia, nu stiu cum sa iti dau un premiu pentru tot ceeea ce faci, ca sunt la inceput cu blogul meu sa mai stiu sa pun si premii, dar cu siguranta voi face aceasta reteta, nu am mai facut-o de ceva vreme, iti multumesc pentru ca mi-ai adus aminte de ea si mai ales de gustul eu yammmy.
    Felicitari in tot ceea ce faci, te pup

    Raspunde
  2. kittytweedy

    nu cred ca vreu-un bucatar ar rade de tine…ai urmat pasii de baza in arta de a face un souffle si ti-a iesit exceptional. Felicitari!

    Raspunde
  3. dreamwind55

    Ce bine suna si arata! am sa fac si eu la cina!

    Raspunde
  4. georgiana

    Buna Amalia
    Sunt o frecventa vizitatoare a blogului tau cam de 1 an si ceva. Nu pot sa-ti spun cu cata incantare fac retetele tale pt. ca sunt foarte gustoase si rapide. Esti pe gustul meu (si eu tot in capricorn sunt). Te pup si iti multumesc pt acest sufleu delicios pe care o sa-l incerc cred cu brocoli.

    Raspunde
  5. Amalia

    Georgina draga cu brocoli cred ca ar trebui sa incerc si eu , astept sa gasesc la un pret mai bun :). Te pup si spor la gatit!

    Raspunde
  6. Alexzandra

    Felicitări pentru rețetă!

    Raspunde
  7. alina

    toate retetele tale sunt foarte usoare si gustoase…felicitari :))

    Raspunde
    • Amalia

      multumesc mult!

      Raspunde
  8. Raul

    Eu nu pricep unde intra pesmetul………..

    Raspunde
    • Amalia

      Tapetam vasul cu el, multumesc pentru atentionare, acum am vazut ca am scris faina in loc de pesmet :)

      Raspunde
  9. Mary

    O reteta excelenta…a fost foarte gustos.

    Raspunde
    • Amalia

      Ma bucur ca ti-a placut :).

      Raspunde
  10. titi

    vreau sa stiu daca conopida este inerzisa la anumite boli de stomac.

    Raspunde
  11. titi

    vreau sa stiu daca conopida este inerzisisa la persone cu probleme la stomac.

    Raspunde
  12. luana

    amaaaaa…..chiar ma gandeam cum sa fac sufleul ca nu-mi prea placea cum il faceam…..si l-am facut dupa reteta aceasta.DEmential!!!!!!!!!!!!!!!!! te pup.

    Raspunde
    • Amalia

      Are rost sa-ti scriu ca in cel incercat ultima oara in loc de nucsoara am pus curry in sosul bechamel? Nu, dar tocmai ti-am scris :)) Sa nu incerci varianta asta :)). Pup si eu!

      Raspunde
  13. Simona

    Am facut sufleul dupa reteta ta deja de multe ori si am vrut sa iti multumesc, pentru ca de fiecare data iese gustos si arătos si impresionez musafirii. :)

    Raspunde
    • Amalia

      Ma bucur si sa stii ca se numara printre retetele mele preferate cu conopida :).

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>