Salata de conopida cu maioneza

Salata de conopida cu maioneza (IMG 4767)   imagine reteta

Credeam ca am postat reteta dar se pare ca nu . De incercat in zile racoroase sau ploioase :)

Ingrediente:

  • 1 conopida mica
  • 1 galbenus de ou
  • 150 ml ulei
  • 100 ml smantana sau iaurt
  • 1/2 lingurita mustar, putin suc de lamaie
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • sare, piper

Prima data facem maioneza. Frecam galbenusul de ou cu putina sare, mustar apoi adaugam putin cate putin uleiul. Punem si putin suc de lamaie. Adaugam cate o lingura de smantana si amestecam bine pana se incorporeaza. Punem maioneza la rece.

Conopida o desfacem buchetele pe care le punem la fiert in apa cu putina sare. Lasam sa fiarba cateva minute ( probam cu o furculita ) si apoi le strecuram. Cand s-au racit le tocam pe un fund de lemn . Daca vreti o puteti toca la robot ( mie imi place sa se simta bucatelele de conopida).

Tocam ceapa marunt, la fel si usturoiul apoi le adaugam la conopida, adaugam si maioneza ( toata dintr-o data) si amestecam usor.

Salata de conopida cu maioneza (conopida1)   imagine reteta

Condimentam cu sare si piper. Lasam castronul la rece 30 de minute apoi servim . Nu seara :).

Salata de conopida cu maioneza (IMG 4772)   imagine reteta

 

 

Reteta publicata in Salate. Etichete: , .

11 comentarii la reteta Salata de conopida cu maioneza

  1. Alina SB

    mmm… buna buna salata asta de conopida si eu o fac vara cam tot asa dar pun doar ceapa. de data asta o sa incerc si cu un pIc de usturoi cred ca-i sporeste gustul.
    Alina

    Raspunde
  2. pansy

    si eu fac salata asta,pentru ca nu place foarte mult.fie toc conopida,fie las floretele intregi,dar pun mai mult usturoi,ceapa de loc,si mult marar.o legatura intreaga.mararul ii potenteaza gustul.

    Raspunde
  3. Anonymous

    Buna Amalia. Imi plac foarte mult retetele tale, le urmaresc zilnic. Cand faci si ceva dulce?

    Valentina

    Raspunde
  4. pansy

    te invit la cules premiile lunii iu nie

    Raspunde
  5. Amalia

    Alina eu pun usturoi aproape in tot ce fac pentru ca-mi place foarte mult.

    Raspunde
  6. Amalia

    Pansy ai dreptate cu mararul o sa retin pentru data viitoare.

    Raspunde
  7. Amalia

    Valentina multumesc mult, dulce … hmmm tot incerc sa ma feresc de dulciuri ca mi-am popus sa slabesc vreo 4 kg. Poate weekendul asta incerc ceva :).

    Raspunde
  8. Ghitescu Cristina

    Draga Amalia, multumesc mult pentru reteta.
    Delicioasa!!!

    Raspunde
  9. Ramona

    Amalia, cata ceapa si usturoi sa pun la 1 kg de conopida?

    Raspunde
    • Amalia

      1 ceapa mica mica si 3-4 catei de usturoi.

      Raspunde
      • Ramona

        Iui… acum o fac si era sa pun o gramada de ceapa si de usturoi :))) Merci mult de tot! Sa stii ca gatesc mult dupa retetele tale si intotdeauna imi ies extraordinar! Sotul meu adora mancarea romaneasca :) Salutari din Las Palmas de Gran Canaria

        Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>