Salata de conopida cu maioneza

Salata de conopida cu maioneza (IMG 4767)   imagine reteta

Credeam ca am postat reteta dar se pare ca nu . De incercat in zile racoroase sau ploioase :)

Ingrediente:

  • 1 conopida mica
  • 1 galbenus de ou
  • 150 ml ulei
  • 100 ml smantana sau iaurt
  • 1/2 lingurita mustar, putin suc de lamaie
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • sare, piper

Prima data facem maioneza. Frecam galbenusul de ou cu putina sare, mustar apoi adaugam putin cate putin uleiul. Punem si putin suc de lamaie. Adaugam cate o lingura de smantana si amestecam bine pana se incorporeaza. Punem maioneza la rece.

Conopida o desfacem buchetele pe care le punem la fiert in apa cu putina sare. Lasam sa fiarba cateva minute ( probam cu o furculita ) si apoi le strecuram. Cand s-au racit le tocam pe un fund de lemn . Daca vreti o puteti toca la robot ( mie imi place sa se simta bucatelele de conopida).

Tocam ceapa marunt, la fel si usturoiul apoi le adaugam la conopida, adaugam si maioneza ( toata dintr-o data) si amestecam usor.

Salata de conopida cu maioneza (conopida1)   imagine reteta

Condimentam cu sare si piper. Lasam castronul la rece 30 de minute apoi servim . Nu seara :).

Salata de conopida cu maioneza (IMG 4772)   imagine reteta

 

 

Reteta publicata in Salate. Etichete: , . Salveaza legatura permanenta.

11 Responses to Salata de conopida cu maioneza

  1. Alina SB spune:

    mmm… buna buna salata asta de conopida si eu o fac vara cam tot asa dar pun doar ceapa. de data asta o sa incerc si cu un pIc de usturoi cred ca-i sporeste gustul.
    Alina

  2. pansy spune:

    si eu fac salata asta,pentru ca nu place foarte mult.fie toc conopida,fie las floretele intregi,dar pun mai mult usturoi,ceapa de loc,si mult marar.o legatura intreaga.mararul ii potenteaza gustul.

  3. Anonymous spune:

    Buna Amalia. Imi plac foarte mult retetele tale, le urmaresc zilnic. Cand faci si ceva dulce?

    Valentina

  4. pansy spune:

    te invit la cules premiile lunii iu nie

  5. Amalia spune:

    Alina eu pun usturoi aproape in tot ce fac pentru ca-mi place foarte mult.

  6. Amalia spune:

    Pansy ai dreptate cu mararul o sa retin pentru data viitoare.

  7. Amalia spune:

    Valentina multumesc mult, dulce … hmmm tot incerc sa ma feresc de dulciuri ca mi-am popus sa slabesc vreo 4 kg. Poate weekendul asta incerc ceva :).

  8. Ghitescu Cristina spune:

    Draga Amalia, multumesc mult pentru reteta.
    Delicioasa!!!

  9. Ramona spune:

    Amalia, cata ceapa si usturoi sa pun la 1 kg de conopida?

    • Amalia spune:

      1 ceapa mica mica si 3-4 catei de usturoi.

      • Ramona spune:

        Iui… acum o fac si era sa pun o gramada de ceapa si de usturoi :))) Merci mult de tot! Sa stii ca gatesc mult dupa retetele tale si intotdeauna imi ies extraordinar! Sotul meu adora mancarea romaneasca :) Salutari din Las Palmas de Gran Canaria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>