Quiche cu branza, rosii, sunca si crusta de cartofi

Quiche cu branza, rosii, sunca si crusta de cartofi (quiche0)   imagine retetaO reteta modificata dupa ce am avut prin frigider. Se face rapid si se serveste alaturi de o salata verde .

Ingrediente:

  • 8 oua
  • 3 cartofi
  • 200g branza 
  • 3 fire de ceapa verde
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 150g sunca
  • 200g rosii cherry
  • sare, piper, ulei
  • mai trebuia ; 150g ciuperci feliate, 100 ml lapte

Spalam cartofii bine si ii taiem felii subtiri. Ungem o forma de tarta cu putin ulei, asezam feliile de cartofi astfel incat sa acopere bine forma si punem deasupra putin ulei. Bagam tava la cuptor pentru 8 minute la foc potrivit apoi o scoatem.

Intre timp pregatim umplutura; sunca o taiem bucatele si o prajim putin alaturi de ceapa taiata felii. Ouale le batem cu sare si piper ( daca aveti lapte adaugati 100g) . Punem sunca si ceapa , apoi branza si apoi turnam amestecul de oua. Deasupra punem rosiile cherry. 

Quiche cu branza, rosii, sunca si crusta de cartofi (quiche2)   imagine reteta

Coacem in cuptor la foc potrivit timp de 10 minute pana capata o crusta aurie. 

Quiche cu branza, rosii, sunca si crusta de cartofi (quiche1)   imagine reteta

Reteta ii apartine lui Pam una din favoritele mele :).

Reteta publicata in Preparate cu legume. Etichete: .
loading...

11 comentarii la reteta Quiche cu branza, rosii, sunca si crusta de cartofi

  1. maria mihalache

    Foarte bine arata.
    O seara buna!

    Raspunde
  2. pansy

    pare delicios !sa nu- ti para rau de ciuperci,cred ca are destule si fara.

    Raspunde
  3. Mihaela

    Draga Amalia,
    Super idee!!!!!!…si eu am facut si postat pe blog azi Quiche, dar putin mai altfel ….

    Raspunde
  4. Alexandrina

    O reteta superba, felicitari, Amalia!!

    Raspunde
  5. David Octavian

    Off,si uite asa ma apuca pe mine disperarea ca inca nu am reusit sa imi iau un aragaz care sa aiba un cuptor ca lumea.Am meu scoate fum din cauza ca merge pe butelie,asa ca ma rezum la retete cat mai putine la cuptor,desi imi plac foarte mult.

    Raspunde
  6. Anda

    Urmaresc de ceva timp blogul tau. E minunat. Practic m-ai invatat sa gatesc si in fiecare zi invat ceva nou! As avea o intrebare: maine vin niste prieteni la mine la masa si as vrea sa stiu daca reteta de quiche este pt 4 persoane? Te pup si merci mult

    Raspunde
  7. Amalia

    Anda este chiar pentru 4 persoane :).Te-as ruga sa respecti reteta ( adica cu toate ingredientele).

    Raspunde
  8. Laura

    Amalia, am facut-o zilele trecute. In ce fel de tava ai pus-o? De tabla sau portelan? Intreb pt ca mie nici in 10 nici in 30 nu mi s-a copt. A trebuit s-o las 45 de minute sa se inchege ouale. Tava mea era de portelan, si am pus temperatura cuptorului la 200C. A fost excelenta dupa ce s-a copt :). In loc de sunca am pus carnati afumati (nu am avut sunca).

    Raspunde
  9. Amalia

    Laura am copt-o in tava de tabla. Nu-i problema ca ai lasat-o prea mult, eu am incins cuptorul in prealabil poate de aceea am tinut-o asa putin.

    Raspunde
  10. alina

    am testat si eu reteta,este buna ,seamana cu o musaca cu carne dar mult mai buna( dupa gustul meu).
    eu nu aveam atunci forma de tarta si am facut-o intr-o cratita obisnuita doar ca am pus mai putini cartofi si am copt-o aprox 25 min.
    Alina

    Raspunde
  11. alina

    eu nu am avut lapte dar in rest am pus exact ingredientele din reteta ta.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>