Prajitura cu rubarba

Facuta de mama cu drag pentru noi. La parintii mei creste in spatele casei intr-o veselie, mama o pregateste in fel si fel … iata o reteta de prajitura (cred ca ar merge si cu alte fructe ).

Ingrediente:

  • 150g unt
  • 1 ou intreg si 4 galbenusuri
  • 300g faina
  • 200g zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 50ml lapte
  • 4-5 tulpini de rubarba

Curatam tulpinile de rubarba si le taiem bucati de aprox 1 cm.

Galbenusurile, oul intreg, zaharul si untul la temperatura camerei le mixam pana se topeste zaharul. Adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt.
Tapetam o tava mai mare cu hartie de copt, punem compozitia si deasupra asezam bucatile de rubarba.

Coacem 30 de minute la foc potrivit.

Pudram cu zahar ( retineti instrumentul de pudrat :)).

Servim :)

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


35 de comentarii la „Prajitura cu rubarba”

      1. Tipic meltenilor: sa sara cu bata la orice ar spune sau face ceilalti, facandu-i pe altii sa para stupizi, doar-doar or parea ei mai luminati!

  1. Buna Amalia, te rog daca poti sa-mi spui cum as putea sa plantez si eu in gradina rubarba. Nu se gasesc seminte pe nicaieri. Voi cum ati facut rost de ea?
    Multumesc
    Cu drag
    Adinuca

  2. cred a am mancat incopilarie prajitura cu rubarba.a mai facut cineva un dulce cu rubarba si am zis si acolo.daca e rubarba ce am mancat ,avea un gust acrisor.cred ca e foarte racoroasa si gustoasa.

  3. Adinuca nu stiu daca se gasesc seminte, ai mi cand s-au mutat la tara aveau in spatele casei 2 tufe de rubarba, ma interesez si iti scriu daca aflu.

  4. Pansy e acrisoara si aromata, mie mi se parea cand eram mica ca seamana putin cu ananasul ( ma refer la compot ).

  5. se mai poate face compot. iese foarte bun si aromat. se procedeaza la fel cu cel de mere atat ca bucatile se pot taia si putin mai mari decat pentru prajitura asta.

  6. Nu am gustat niciodata rubarba,pt k nu am vazut pe nicaieri prin Bucuresti acest fruct si tare rau imi pare!

  7. Pfff , cat de bine arata, ai cautat bine u in hipermarketuri si chiar nu este rubarba?
    Ma indoiesc, arata super prajitua si deja am o pofta de prajitura asta…

  8. Buna.
    Eram in trecere pe aici si am zis sa va scriu.
    Ma gandesc sa incerc si eu reteta asta. Am cumparat rubarba din Kaufland, acum 2 zile.
    Sper sa iasa buna!
    Cristina

  9. Ati gasit rubarba in Kaufland? Ia sa ma uit si eu mai bine .De mult imi doresc sa gust si eu! Am auzit numai lucruri bune despre ea.
    Ce bine ca la Amalia creste in spatele casei!

  10. amalia astazi am facut si eu aceasta prajitura si intradevar pot sa spun ca este foarte buna..am schimbat reteta(ptr ca nu am mai avut margarina in casa) cu aprox 50 gr unt si 100 ml de smantana de casa , in rest am adaugat toate ingredientele din reteta..a iesit un blat extrem de gustos..e o prajitura usoara si gustoasa.multumim de reteta!

  11. mi se pare ft ciudata aceasta prajitura cu rubarba pt ca nu am mai auzit de acest fel de fruct dar mias dori sa gust

    1. Are un gust acrisor si e foarte sanatoasa, se gaseste in hypermarketuri dar de preferat sa o cumperi de la piata.

  12. Buna. Sa stiti ca rubarba este foarte buna si pentru dulceata, mie imi place foarte mult ca este putin mai acrisoara. Mama mai punea frunzele deasupra sarmalelor cu varza dulce luau putina acreala din frunze si aveau un gust minunat. Planta face si seminte dar nu foarte des dar face pui, eu am adus un pui de rubarba de la mama din vatra dornei in maramures s-a prins si este minunata, acum am o gramada de pui. Se poate face reteta de prajitura cu prune sau visine dar puneti in loc cubulete de rabarba date putin prin faina.

  13. Altii au rubarba in gradina si nu stiu ce sa faca cu ea, altii vor sa faca prajitura cu ea si nu au de unde s-o ia ……Pttiiiiii! Cine are sa-i traiasca cine nu…..sa o cumpere ca se transforma in deliciu !

Dă-i un răspuns lui carmen Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.