Prajitura cu rubarba

Prajitura cu rubarba (rubarba2)   imagine retetaFacuta de mama cu drag pentru noi. La parintii mei creste in spatele casei intr-o veselie, mama o pregateste in fel si fel … iata o reteta de prajitura (cred ca ar merge si cu alte fructe ).

Ingrediente:

  • 150g unt
  • 1 ou intreg si 4 galbenusuri
  • 300g faina
  • 200g zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 50ml lapte
  • 4-5 tulpini de rubarba

Curatam tulpinile de rubarba si le taiem bucati de aprox 1 cm. 

Prajitura cu rubarba (rubarba1)   imagine reteta

Galbenusurile, oul intreg, zaharul si untul la temperatura camerei le mixam pana se topeste zaharul. Adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt. 
Tapetam o tava mai mare cu hartie de copt, punem compozitia si deasupra asezam bucatile de rubarba. 

Coacem 30 de minute la foc potrivit. 

Pudram cu zahar ( retineti instrumentul de pudrat :)).

Prajitura cu rubarba (rubarba3)   imagine reteta

Servim :)

Prajitura cu rubarba (rubarba0)   imagine reteta

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , .
loading...

35 comentarii la reteta Prajitura cu rubarba

  1. geta

    daca mai ai retete cu planta asta,mai povesteste…si sora-mea are in gradina si nu stie ce sa faca cu ea!

    Raspunde
    • JENI

      TIPIC ROMANESC… SA AIBA CHIAR DACA NU STIE CE ESTE SI LA CE E BUN, DAR SA MOARA VECINII DE CIUDA CA EI NU AU…

      Raspunde
      • Lore

        Tipic meltenilor: sa sara cu bata la orice ar spune sau face ceilalti, facandu-i pe altii sa para stupizi, doar-doar or parea ei mai luminati!

        Raspunde
  2. Adinuca

    Buna Amalia, te rog daca poti sa-mi spui cum as putea sa plantez si eu in gradina rubarba. Nu se gasesc seminte pe nicaieri. Voi cum ati facut rost de ea?
    Multumesc
    Cu drag
    Adinuca

    Raspunde
  3. pansy

    cred a am mancat incopilarie prajitura cu rubarba.a mai facut cineva un dulce cu rubarba si am zis si acolo.daca e rubarba ce am mancat ,avea un gust acrisor.cred ca e foarte racoroasa si gustoasa.

    Raspunde
  4. Amalia

    Geta daca mai am mai scriu retete :).

    Raspunde
  5. Amalia

    Adinuca nu stiu daca se gasesc seminte, ai mi cand s-au mutat la tara aveau in spatele casei 2 tufe de rubarba, ma interesez si iti scriu daca aflu.

    Raspunde
  6. Amalia

    Pansy e acrisoara si aromata, mie mi se parea cand eram mica ca seamana putin cu ananasul ( ma refer la compot ).

    Raspunde
  7. Schumitza

    se mai poate face compot. iese foarte bun si aromat. se procedeaza la fel cu cel de mere atat ca bucatile se pot taia si putin mai mari decat pentru prajitura asta.

    Raspunde
  8. Goldielocks

    Nu am gustat niciodata rubarba,pt k nu am vazut pe nicaieri prin Bucuresti acest fruct si tare rau imi pare!

    Raspunde
    • carmen

      au real cata vrei. seamana cu cosile de telina doar ca sunt de culoare rosiatica ..

      Raspunde
      • carmen

        cozile* …..am apasat pe o tasta aiurea

        Raspunde
  9. Urania

    Pfff , cat de bine arata, ai cautat bine u in hipermarketuri si chiar nu este rubarba?
    Ma indoiesc, arata super prajitua si deja am o pofta de prajitura asta…

    Raspunde
  10. Anonymous

    Buna.
    Eram in trecere pe aici si am zis sa va scriu.
    Ma gandesc sa incerc si eu reteta asta. Am cumparat rubarba din Kaufland, acum 2 zile.
    Sper sa iasa buna!
    Cristina

    Raspunde
  11. Amalia

    Multumim Cristina, asa e si eu am vazut in Kaufland rubarba :).

    Raspunde
  12. Pica Flori

    Ati gasit rubarba in Kaufland? Ia sa ma uit si eu mai bine .De mult imi doresc sa gust si eu! Am auzit numai lucruri bune despre ea.
    Ce bine ca la Amalia creste in spatele casei!

    Raspunde
  13. ela

    amalia astazi am facut si eu aceasta prajitura si intradevar pot sa spun ca este foarte buna..am schimbat reteta(ptr ca nu am mai avut margarina in casa) cu aprox 50 gr unt si 100 ml de smantana de casa , in rest am adaugat toate ingredientele din reteta..a iesit un blat extrem de gustos..e o prajitura usoara si gustoasa.multumim de reteta!

    Raspunde
    • Amalia

      Cu placere Ela cred ca cu smantana a iesit mult mai buna :).

      Raspunde
  14. adelina

    mi se pare ft ciudata aceasta prajitura cu rubarba pt ca nu am mai auzit de acest fel de fruct dar mias dori sa gust

    Raspunde
    • Amalia

      Are un gust acrisor si e foarte sanatoasa, se gaseste in hypermarketuri dar de preferat sa o cumperi de la piata.

      Raspunde
  15. vasilica

    iaccccccc ce ciudatenieeeeeee nam mai auzit de asa ceva rubarba ce cuvant ciudattttttttttt

    Raspunde
    • Amalia

      Nu e nicio ciudatenie te asigur :)

      Raspunde
  16. ale

    Daca se mai adauga si spuma de ou batuta peste, inaite cu 15 min sa o scoti e SUPER DELICOASA…incercati

    Raspunde
    • Amalia

      Multumim pentru sfat !

      Raspunde
  17. Adina Popescu

    Buna. Sa stiti ca rubarba este foarte buna si pentru dulceata, mie imi place foarte mult ca este putin mai acrisoara. Mama mai punea frunzele deasupra sarmalelor cu varza dulce luau putina acreala din frunze si aveau un gust minunat. Planta face si seminte dar nu foarte des dar face pui, eu am adus un pui de rubarba de la mama din vatra dornei in maramures s-a prins si este minunata, acum am o gramada de pui. Se poate face reteta de prajitura cu prune sau visine dar puneti in loc cubulete de rabarba date putin prin faina.

    Raspunde
    • Amalia

      Dulceata am mancat, face si mama este foarte buna!

      Raspunde
  18. Adina Popescu

    Rubarba este buna si pentru compot

    Raspunde
  19. Adina Popescu

    de cumparat am vazut in kaufland

    Raspunde
  20. Mirela

    Adina, atentie mare. Frunzele de rubarba sunt toxice. A nu se folosi decat tulpinile frunzelor !!!!!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>