Prajitura cu capsuni 2

Prajitura cu capsuni 2 (prajitura0)   imagine retetaSambata am incercat o reteta de prajitura de pe un site din Bulgaria. Am respectat tot ce scria dar mi-a iesit altceva :). Eu zic ca e foarte buna atat ca iasa doar 10 portii.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana iaurt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 cana faina
  • 1 pachet zahar vaniliat
  • 250g capsuni proaspete
  • 3 linguri de zahar
  • 100 ml apa

Ouale se mixeaza cu zaharul pana acesta se topeste si amestecul creste in volum. Adaugam iaurtul si faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit adaugam si zaharul vaniliat.

Prajitura cu capsuni 2 (praji12)   imagine reteta

Coacem intr-o tava tapetata cu hartie de copt 15 minute la 180 de grade.

Prajitura cu capsuni 2 (praji2)   imagine reteta

Eu am avut tava de prajitura dimensiunile cred 30×26. Lasam sa se raceasca.

Separat mixam capsunii apoi ii amestecam cu zahar si apa . Lasam sa dea cateva clocote la foc mic si apoi ii strecuram de samburi . Eu am o sita asa de mica incat am renuntat sa-i mai strecor. Lasam siropul sa se raceasca si apoi cu o furculita intepam blatul si punem siropul peste. 

Prajitura cu capsuni 2 (praji31)   imagine reteta

Taiem baltul in doua si il punem o bucata peste alta. In reteta originala se insiropa doar blatul si deasupra se orna cu frisca. 

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: .
loading...

8 comentarii la reteta Prajitura cu capsuni 2

  1. Vicky

    Arata foarte bine prajitura ta, te astept cu premii noi la mine pe blog.

    Raspunde
  2. maria mihalache

    Este perioada capsunilor si este pacat sa nu beneficiem de savoarea lor………….foarte buna si frumoasa prajiturica ta.
    Duminica placuta!

    Raspunde
  3. pansy

    incepe sezonul capsunilor si al premiilor la mine pe blog.daca iti face placere,treci sa le ridici !

    Raspunde
  4. ANCA

    :) Amalia parjitirica arata suuper

    Raspunde
  5. Lia

    Nu stiu cum era in original,pot
    spune doar ca a ta mi-a lasat gura apa :)
    Pup fata harnica.

    Raspunde
  6. Amalia

    Multumesc dragutelor, va pup !

    Raspunde
  7. Ceska777

    Am executat ieri minunea de praji si mi-am permis doua licente culinare. Am copt blat-ul in forma rotunda si nu l-am mai taiat in doua iar siropul de capsuni l-am facut din 500g fructe si l-am trantit tot peste blat. Delir! O zic eu si socrul meu. Fi-miu care nu pune gura pe capsuni a refuzat si forma asta de prezentare…..

    PS
    Stii bulgareste sau se pricepe google translate si la retete?

    Raspunde
  8. Amalia

    Ceska ma bucur ca ai procedat asa… in reteta originala nu se taia blatul . Cat despre traducere m-am descurcat cu google :).

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>