Baghete rustice cu cherry, masline si usturoi


M-am „ocosit” ( ocosa = sfatoasa , oare bine am zis ? ) cu reteta asta, sincer nu-mi dadea pace de cand am vazut-o, pentru ca imi placea totul la ea . Reteta e foarte simpla doar ca aluatul trebuie lasat la dospit de pe o zi pe alta … dar nu trebuie framantat deloc :)

Ingrediente:

  • 400g faina de paine (eu am pus faina 650)
  • 1/2 lingurita sare de masa
  • 3/4 lingurita de zahar
  • 1/4 lingurita drojdie instant sau uscata
  • 350g apa calduta
  • 1/4 pahar ulei de masline extravirgin

pentru pus deasupra

  • 4-5 rosii cherry
  • 10 masline
  • 8 catei de usturoi
  • 3/4 lingurita sare grunjoasa

Intr-un bol punem faina, drojdia, sarea. zaharul si apa. Amestecam cu o lingura si obtinem un aluat lipicios. Il acoperim si il lasam la dospit 10-18 ore daca e mai cald in camera sau 24 daca e mai racoare ( eu l-am pus in camara) .

Apoi presaram cu generozitate faina pe planseta de lucru si rasturnam aluatul dintr-o miscare, curatind cu o paleta bolul . Indoim aluatul de 3 ori ( adica il adunam punand marginile una peste alta) formand o minge turtita ( aluatul e moale) . Ungem deasupra cu ulei de masline si presaram sare grunjoasa.

Ungem un bol cu ulei de masline si punem aluatul cu fata in jos. Lasam sa dospeasca 1 ora pana se dubleaza in volum apoi il rasturnam pe planseta infainata il impartim in 4 . Prindem cu amandoua mainile o bucata de aluat si o intindem usor , apoi o punem in tava tapetata cu hartie de copt .( Acum citesc ca trebuie lasat 1 cm intre baghete :)).

Buuun. Punem pe fiecare bagheta felii de rosii cherry, catei de usturoi si masline. Dam iar cu pensula cu ulei de masline si presaram cu sare. Pe cea cu masline nu mai punem sare ca e deja sarata de la masline. Coacem in cuptorul incins la foc potrivit 10-15 minute pana se rumenesc frumos.

Servim . Crocante, extra crocante. Ma gandesc sa repet reteta dar sa le las mai putin la dospit .

Reteta am preluat-o de pe un blog italian , din pacate nu l-am salvat.

Reteta publicata in Aperitive. Etichete: .
loading...

11 comentarii la reteta Baghete rustice cu cherry, masline si usturoi

  1. Ina

    Mmmm, super arata! Am sa le fac Amalia draga! Te pup!

    Raspunde
  2. Lacrima

    sunt tare frumoase! dar chiar musai sa le lasi de pe o zi pe alta? daca le-ai lasa mai putin oare ar creste mai putin?

    Raspunde
  3. pansy

    interesanta idee.da'daca zici ca e crocanta rau,avand ceva probleme cu dantura,n-as incerca-o in varianta asta.poate intr-o varianta de paine taraneasca mai romaneasca,pastrand ingredientele,ca sa nu se altereze aroma.

    Raspunde
  4. Just me

    ARATA SUPER!!!!! :)

    Raspunde
  5. Amalia

    Ina sunt bune bune :), te pup!

    Raspunde
  6. Amalia

    Lacrima asa era reteta si eu am respectat-o … daca le incerci in varianta dospitului mai putin te rog sa-mi scrii cum ti-au iesit.

    Raspunde
  7. Amalia

    Pansy pot sa-ti spun ca a 2-a zi nu mai sunt crocante :).

    Raspunde
  8. Amalia

    Just me sper sa le incerci !

    Raspunde
  9. geta

    am sa le incerc si eu,desi eu sunt cam certata cu painea(din motive de kg. in plus)…

    Raspunde
  10. alialexa2006

    foarte bune…arata super…

    Raspunde
  11. Ligia

    Foarte delicios arata. Trebuie incercata reteta neaparat. Multumim pentru bucuria ta de a impartasii cu altii din munca ta.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>