Saorma

Saorma (saorma0)   imagine retetaPutin :) nesanatoasa, e clar ca e foarte gustoasa . Nu stiam daca e cazul sa pun reteta , ma gandeam ca poate vi se face pofta si o incercati acasa nu doar cumparata. 

Ingrediente:

  • lipii
  • piept de pui
  • cartofi prajiti
  • varza cruda taiata fideluta si amestecata cu putina sare si ulei
  • castraveciori murati 
  • ketch-up sau un sos rosu care va place
  • maioneza ( eu nu pun )
  • sare, piper

Saorma (shaorma1)   imagine retetaPieptul de pui il condimentam si-l prajim la gratar apoi il taiem fasii. Castravetii ii taiem rondele subtiri. Lipia o incalzim putin pe plita unde am prajit pieptul. Punem din toate pe lipie , infasuram si mancam. 

Saorma (saorma2)   imagine reteta

PS . Cred ca e cea mai urat scrisa reteta. 

Reteta publicata in Preparate din carne de pui, rata, curcan. Etichete: .
loading...

11 comentarii la reteta Saorma

  1. ina

    Chiar ca mi-ai facut pofta!!!

    Raspunde
  2. Corina

    Buna buna buna shaorma de casa :) Acum ca mi-ai amintit de ea, voi pregati si eu diseara.
    E foarte tare ca poti sa pui ce vrei in ea. Mie imi place cu pui (piept sau pulpe la gratar), varza si putin sos de usturoi cu smantana
    O primavara frumoasa!
    Corina

    Raspunde
  3. Dany

    Buna Amalia,
    Nu am mai scris demult pentru ca nu am mai gatit nimic de multa vreme, am tot fost plecata/plecati sau pur si simplu viitorul sot m-a menajat…
    E foarte buna ideea ta, macar asa poti sa pui ce vrei in shaorma si mai e si totul proaspat…
    Cred ca va mai trece ceva timp pana sa ma reapuc de gatit… dar iti urmaresc oricum retetele, nu-mi scapa nimic.
    Te pup.

    Raspunde
  4. Amalia

    Ina esti invitata mea data viitoare !

    Raspunde
  5. Amalia

    Corina cred ca as putea sa pun si eu sos de usturoi,cum am putut uita de el ? :))

    Raspunde
  6. Amalia

    Dany multumesc ca urmaresti blogul, nici eu nu am prea gatit in ultima vreme dar cand fac ceva mai deosebit pun reteta. Weeekend fain !

    Raspunde
  7. ina

    Multumesc de invitatie, Amalia. Pai daca sunt invitata, sa ma anunti cu o zi inainte, sa-mi fac si eu rezervare la tren, avion, ce s-o gasi :) …

    Raspunde
  8. Anca

    eu adaug si sos de usturoi, cel din comert, las carnea la marinat in iaurt cu condimente cateva ore si e mai frageda, o tai fasiutze si apoi o prajesc in tefal fara ulei.

    Raspunde
  9. alina

    foarte tare ideea! putem manca saorma cand dorim!
    am incercat si eu!

    Raspunde
  10. lina

    o alta varianta de shaurma…piept de pui, cuisoare, scortisoara, sos de rodii, hell, coaja rasa de lamaie, putina zeama de lamaie, putin ulei, putin otet, sare, piper, ienibahar, si mix pt shaurma daca gasiti. Se face un bait din toate ingredientele, in care se pune la marinat pieptul de pui taiat fasii, si se lasa la rece peste noapte. A doaua zi se pune totul in tava de la cuptorul de aragaz pana se rumeneste frumos, apoi pe paine araba, se pune sos de usturoi care e obligatoriu la sahorma, apoi castraveti murati, cartofi si bucati de carne, iar dupa preferinte ,mai puteti adauga si alte legume ( rosii, ceapa , salata verde etc ). Aceasta e o reteta pe care gospodinele araboaice o prepara in casa.

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc pentru reteta!

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>