Papricas de pui

Papricas de pui (pap1)   imagine retetaDemult nu am mai mancat papricas, cred ca de cand eram mica, asa ca sambata am facut reteta. Nu-i o chestie speciala , e o tocanita de pui cu galuste de faina ( care in cazul meu sunt cam mari, ca nu am avut rabdare sa le fac mai mici :)). Reteta de mai jos e o combinatie intre o reteta dintr-o carte de bucate si ce mi-a spus mama la telifon :).

Ingrediente:

  • 1 pui ( fara partile pentru supa )
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 1 1/2 lingura boia dulce
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingura rasa faina

Pentru galuste:

  • 1 ou
  • aprox 5 linguri faina
  • 10 linguri apa
  • 2-3 stropi ulei
  • putina sare

Taiem buiul bucati si il prajim impreuna cu ceapa tocata marunt pana incepe sa se rumeneasca ( puiul).

Papricas de pui (pap2)   imagine reteta

Adaugam boia, faina , amestecam si completam cu apa pana cand carnea este aproape acoperita. Punem sare, piper si lasam sa fiarba. 

Papricas de pui (pap3)   imagine reteta

Cand carnea este fiarta preparam galustele.

Batem putin oul cu sare , putin ulei si adaugam treptat apa alternand cu faina . Trebuie sa obtinem un aluat putin mai moale. Intr-o cratita punem apa cu putina sare si lasam sa dea in clocot. Luam cu lingurita din aluat putin si punem in apa care fierbe. Trebuie ca galusca sa se ridice imediat la superafata. Daca nu se ridica , mai adaugam apa in aluat .

Papricas de pui (pap4)   imagine reteta

Procedam la fel si cu restul de aluat si lasam sa fiarba 3 minute ( atentie cresc la fiert). Ideal ar fi sa le faceti cam cat un bob de fasole mai mare. 

Papricas de pui (pap5)   imagine reteta

Scoatem galustele cu o spumiera si le punem in sos.

Papricas de pui (pap6)   imagine reteta

Lasam sa mai fiarba putin la foc mic si servim. 

Reteta publicata in Preparate traditionale. Etichete: .
loading...

17 comentarii la reteta Papricas de pui

  1. Mariana

    Eu fac des!
    Dar am sa incerc si eu cu galuste marii!!!!

    Raspunde
  2. maria mihalache

    Nici eu nu am mai mancat de foarte mult timp…………..de fapt eu nu am facut niciodata,facea mama …………mi-ai dat o idee buna , am sa-i spun sa faca ,stiu ca imi placea tare mult.
    Arata foarte bine si mi-ai facut pofta………….)))))

    Raspunde
  3. mirela

    Asta este una din mancarurile mele preferate,doar ca eu pun si cateva bucati de cartofi,ce pofta mi-ai facut,arata super .O seara frumoasa!

    Raspunde
  4. Laura

    Tocana asta de pui cu galuste e dementialaaaa. Si mie imi place la nebunieeeeeeeeeeee.

    Raspunde
  5. judy

    Vaiiiii dar ce bine arata!!!!!!Si cand vad ca este pui de casa(asa-i?)i-mi creste poooofta!!!!
    Galuste nu am facut niciodata si cred ca o sa incerc cat de curand reteta ta!!!Complimente mari!!!!!

    Raspunde
  6. maria mihalache

    Premii si o tema te asteapta sa le ridici………….pup!

    Raspunde
  7. Ruxi

    Arata ft bine.Si nu mi se par prea mari galustile ;)Mi se pare ca e destul de elaborata reteta….felicitari ..ai muncit ceva ;)

    Raspunde
  8. andreea georgiana

    la mine pe blog te asteapta un premiu:*

    Raspunde
  9. Irina

    Bunica imi facea papricas, buuun. Ce vremuri!

    Raspunde
  10. anush

    Daca respecti reteta pe care ai pus-o tu pentru galuste imi pare rau sa-ti zic ca nu ies.Ar fi dragut pentru oamenii care te citesc sa postezi informatii corecte.

    Raspunde
  11. Amalia

    Anush eu am scris reteta exact ca si in cartea de bucate … poate e problema cu cuvantul aproximativ, data viitoare o sa cantaresc cantitatile si o sa scriu exact gramajul.

    Raspunde
  12. Anonymous

    mie nu miau iesit galustele asa cum ai explicat tu a trebuit sa fac o coca si dupaia sa le formez bilute

    Raspunde
  13. Amalia

    Probabil mai trebuia apa , aluatul trebuie sa fie mai curgator… sper ca nu ti-au iesit prea tari :).

    Raspunde
  14. Andreea

    Am respectat reteta, insa galustele nu ies, la 10 lunguri de apa, 5 de faina sunt putine.

    Raspunde
    • Amalia

      Andreea nu ai pus mai multa faina? Imi pare rau, o sa recitesc reteta .

      Raspunde
  15. Ioana

    Buna Amalia!
    Am incercat de dimineata reteta aceasta si este delicioasa! Cu mentiunea ca a iesit puuuutin cam iute :) (acum ma gandesc daca nu am incurcat eu borcanele de boia :) ) A fost pentru prima data cand am mancat asa ceva, dar cu siguranta voi repeta „operatiunea”!

    Raspunde
    • Amalia

      :)) cat mai iute cu atat mai bine :))

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>