Ficatei de pui cu sos de ciuperci

Ma pregateam sa postez cateva retete specifice de Pasti pe care nu le am pe blog, dar am amanat putin deoarece le-am revazut si pe alte bloguri  asa incat postez ce-am gatit azi. Reteta de mai jos am luat-o dintr-o carte de bucate mai veche a mamei mele. Se face rapid si este foarte gustoasa.

Ingrediente ( 2 portii sanatoase ):

  • 250g ficatei de pui
  • 250g ciuperci de tip champignon
  • 2 linguri unt ( aprox 50g)
  • 200 ml vin alb
  • putin marar proaspat ( eu am pus patrunjel )
  • 1 ceapa mica sau 2 fire ceapa verde
  • sare, piper
  • garnitura: orez fiert in apa cu putina vegeta ( o ceasca de orez la 3 cesti de apa)
  • 100g cascaval ras

Prajim ficateii intr-o lingura de unt la foc mic. Separat intr-o tigaie mai mare prajim ciupercile taiate felii subtiri impreuna cu ceapa .

Cand acestea sunt putin rumenite adaugam vinul, mararul tocat si lasam sa fiarba la foc mic pana scade la jumatate ( vinul) .

Saram , piperam si adaugam ficateii prajiti cu tot cu untul si zeama din tigaie.

Udam o ceasca cu apa si o umplem cu orez. Indesam bine , apoi o rasturnam pe farfuria de servit. ( Se considera o ceasca de persoana). Adaugam langa ficateii si ciupercile. Deasupra orezului presaram cascaval ras.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


9 comentarii la „Ficatei de pui cu sos de ciuperci”

  1. Vai, Amalia, ai putea sa-mi spui cum se numeste cartea de bucate a mamei tale si de cine e scrisa? Reteta asta o stiu si eu, am facut-o de mai multe ori si am luat-o tot dintr-o carte mai veche a mamei mele…cartea din pacate am lasat-o eu fara coperti pe cand aveam vreo 2-3 ani :P si i-am pierdut identitatea… De ceva vreme tot ma zbat sa aflu despre ce e vorba, dar pana acum nimic… Oare e aceeasi carte pe care o ai de la mama ta? Uite la mine de ex. reteta asta e trecuta la cap "Prep. din carne de pasare" (scris cu rosu) si se afla intre reteta de "pui cu mujdei" si "pui la cuptor" Ce repere sa-ti mai dau…hm…la cap. "torturi" primele retete ar fi "tort de curmale", "tort de portocale", "tort delicios de portocale", "tort de nuca", "tort de lamaie" etc. Uff, am vb. cam mult pe langa subiect, dar ce m-as bucura daca-ai putea sa ma ajuti…

    Mancarica de ficatei e super buna si imi place ca ai inlocuit ceapa obisnuita cu ceapa verde :)

    Sa ai o zi frumoasa!

  2. Lia mie-mi plac ficateii de pui, ciupercile si orezul asa incat nu pot sa spun despre combinatia asta decat ca este una reusita , sper sa incerci si tu reteta .

  3. Ralu daca iti spun ca nici a mea nu are coperti ce zici de asta? :)). De aceea nu am scris denumirea cartii… mai am insa o scapare, mama mi-a zis ca matusa ei are una absolut identica pe care nu a folosit-o deloc si vrea sa mi-o dea mie. Miercuri ma duc la tara si investighez. Iti scriu. Pup!

  4. Mare belea si cu cartea asta… Eh, poate avem noroc si dezlegam in sfarsit misterul ;) Astept cu nerabdare rezultatul anchetei :P

    Numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.