Cremsnit cu visine

Cremsnit cu visine (cremsnit0)   imagine retetaDe mult nu am mai gatit ceva dulce , astenia asta e de vina, mananc mai mult fructe.Dar daca azi e sarbatoare atunci musai sa fac o prajitura. Reteta de mai jos nu e una speciala insa m-am gandit sa o postez poate incercati si voi varianta asta de cremsnit.

Ingrediente:

  • 2 foi de cremsnit ( cumparate in cazul meu)
  • 4 oua
  • 250 ml lapte
  • 200g zahar ( asta in cazul in care folositi frisca neindulcita , daca folositi frisca dulce puneti 1/2 din cantitatea de zahar)
  • 750ml frisca (va sfatuiesc sa puneti 1l)
  • 20g gelatina
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 300g visine din compot 

Frecam galbenusurile cu zahar si zaharul vaniliat doar cat sa se omogenizeze si apoi adaugam treptat laptele. Punem pe bain marie sau daca aveti experienta la foc mic si amestecam mereu pana se ingroasa putin. Adaugam gelatina dizolvata in 2-3 linguri de apa rece si amestecam pana aceasta se dizolva.

Cremsnit cu visine (cremsnit1)   imagine reteta

Lasam sa se raceasca, mutam intr-un vas mai adanc si adaugam 500ml frisca . Amestecam si apoi adaugam albusurile batute spuma. 

Cremsnit cu visine (cremsnit2)   imagine reteta

Punem prima foaie, o incadram cu o forma de metal ( daca doriti puteti sa o puneti intr-o tava adanca) si peste ea punem crema . Asezam si visinele deasupra apoi 250 ml frisca ( va sfatuiesc sa puneti 500ml pentru ca mie abia mi-a ajuns sa o intind peste visine) . Deasupra punem cea de-a doua foaie sfaramata .

Cremsnit cu visine (cremsnit3)   imagine reteta

Dupa ce-am terminat mi-a venit o idee, o scriu poate o puneti voi in aplicare; jumatate din foaia a 2-a sa o sfaramati si sa o puneti peste visine , apoi frisca apoi restul de foaie sfaramata, mie mi s-a parut prea multa foaie sfaramata deasupra. 

Cremsnit cu visine (cremsnit4)   imagine reteta

Lasam 3 ore la frigider si apoi servim taiata patrate mari. 

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: .
loading...
S-ar putea sa-ti placa:

19 comentarii la reteta Cremsnit cu visine

  1. Catalina Duhanes

    Ma bucur ca nu te-ai lasat de gatit :)))… dar de cateva zile tot verific blogul tau si ma intreb ce-o fi cu tine de nu mai zici nimic!!
    Arata grozav cremsnitul, e exact pe gustul meu, cu fructe acrisoare care sa mai taie din consistenta cremei :))

    Raspunde
  2. cadma

    salut si bine v-am gasit.
    ti-am descoperit doar de doua zile blog-ul si sincer nu ma mai satur de el.Pana acum credeam ca am si eu ceva habar in "arta culinara",dar ….m-am inselat.

    Raspunde
  3. Dany

    Arata foarte bine, iar ideea cu visinele ii da un efect super! De retinut penru data urmatoare cand vom avea musafiri.
    Saptamana trecuta am facut un gratar plus cateva dintre retetele tale pentru musafiri si s-a mancat aboslut tot, pana la ultima bucatica.

    Raspunde
  4. Lady Irisha

    Yumiii. Ce bun e si ce delicios arata! Multumim pt reteta :*

    Raspunde
  5. Nati

    Mmmm, visinele chiar se incadreaza perfect in context! Acrisoare, pe linga crema dulce, este o super combinatie!

    Raspunde
  6. lorenabr

    Mama da ce bine arata I'm a follower :)

    Raspunde
  7. Amalia

    Draga Catalina stii cum e … toti mai avem si momente mai grele in viata, important e sa trecem peste ele :).

    Raspunde
  8. Amalia

    Cadma multumesc mult si eu mai am multe de invatat :).

    Raspunde
  9. Amalia

    Dany e dulce acrisor gustul , sincer eu as dubla cantitatile pentru crema …

    Raspunde
  10. Amalia

    Lady Irisha cu drag :)

    Raspunde
  11. Amalia

    Nati abia astept sa-l incerci, o sa-ti placa sigur !

    Raspunde
  12. Amalia

    Lorena te invit la o felie sa te convingi :))

    Raspunde
  13. Ramona

    Buna Amalia, esti extraordinara si tot ce gatesc dupa retele tale imi iese din prima.
    Am cautat pe blog si nu gasesc, poate ai o reteta de pasca. Mi-ar place una traditionala, de la noi ca si eu sunt din Ardeal.
    Multumesc din suflet pt toate retetele tale si pentru munca care o depui.

    Raspunde
  14. VIATA

    O idee extra!!!

    Raspunde
  15. pansy

    cum de n-am zis io nimic pana acum despre bunatatea asta?mi s-a parut ca am comentat,dar pare ca m-am inselat.

    Raspunde
  16. Claudia Sunshine

    Hello!

    I wish that God bless your week! Jesus will return very soon! Read the Holy Bible! Jesus Christ is the One Mediator between we humans and God! Ask Jesus into your heart, repent of your sins and experience true peace in your life! The peace that no one can steal! Only Jesus can save your soul! Jesus loves you!

    Visit my blog http://blogdosultimos.blogspot.com

    Raspunde
  17. Anonymous

    Buna Amalia,
    Sa stii ca am incercat o reteta asemanatoare de cremsnit, alte foi , alta crema, nu asta conteaza, ci ca am pus capsuni (le aveam congelate) in el, cam cum ai facut tu cu visine. O nebunie! de arome si de gust. Sa incercei neaparat, este foarte foarte bun! Combinatia capsuni – crema de vanilie este foarte fina.
    Cu drag, Dany

    Raspunde
  18. georgiana

    Buna Amalia
    Sunt fascinata de retetele tale.Te urmaresc de aproape 1 an si am gatit numai bunatati pt familia mea: un sot, 2 copii, o sora, 2 nepoti , un bunic si o bunica. Din punctul meu de vedere acest cremsnit este variant apefecta de prajitura.Te pup si te votez oriunde, oricand oricum.

    Raspunde
  19. Amalia

    Georgiana se pare ca tu gatesti nu gluma :). Multumesc mult pentru aprecieri esti draguta, ma straduiesc sa postez retete cat mai variate sa mai iesim si noi din cotidian … multumesc mult pentru vot si spor la bucatarit :)

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>