Prajitura "Cristina"

Prajitura "Cristina" (prajit+cristina)   imagine reteta

O reteta de prajitura primita de la Cristina. pare a fi usoara si racoritoare.

Textul si fotografia ii apartin integral :).


Dupa ce-am stors 1,5kg portocale, 1 grep si o lamaie- pentru suc- am ramas cu pulpa fructelor. Nu-mi venea s-o arunc, asa ca…

Pe o farfurie intinsa am asezat piscoturi si le-am stropit cu zeama de compot. Peste ele pulpa fructelor ramase si un plic de gelatina colorata ( astea le-am amestecat).

Apoi iar un rand de piscoturi ( si tot stropite cu zeama de compot) si…budinca de ciocolata.

Pentru ornat am folosit rondele de banana peste care am turnat, din nou, gelatina colorata . Dupa ce s-a racit gelatina am presarat piscot ras…

Reteta publicata in Retete de la cititoare. Etichete: .
loading...

12 comentarii la reteta Prajitura "Cristina"

  1. Amalia

    Cristina cu permisiunea Cristinei iti raspund :)poti folosi ananas. Daca mergi pe ananas atunci siropul e cel de la compot, iar budinca de vanilie. Bananele le stropesti cu putin suc de lamaie sa nu se oxideze. Iar gelatina trebuie sa fie din cea galbena. Uite iti dau link catre o alta prajitura poate te ajuta. (Poti folosi piscoturi in loc de blat )
    http://www.haisagatim.ro/2009/04/prajitura-rapida-cu-crema-si-fructe.html.

    Raspunde
  2. Cristina Catalina

    Amalia, tocmai sunt in cautarea unui ceva mai special ca desert pentru o aniversare. Arata bine prajitura aceasta. As avea urmat. intrebari la tine: pot folosi in loc de pulpa de fructe bucatele din compot de ananas? Pentru insiropare pot folosi un sirop de rom sau de coniac? Feliile de banane nu se inchid la culoare odata taiate? Iti multumesc pentru ajutor

    Raspunde
  3. Eniko

    Vaaaiii ce bine arata!!!Cum am vazut poza, cum mi s-a facut pofta. O voi face si eu in seara asta

    Raspunde
  4. julie

    mami a facut prajitura.
    ps. e foarteee buna. :)

    Raspunde
  5. Saveurs et Gourmandises

    Très beau gâteau.
    Bravo!!!!

    Raspunde
  6. Amalia

    Eniko si eu cred ca e buna dupa cum arata :).

    Raspunde
  7. Amalia

    Julie bravo pentru mami :).

    Raspunde
  8. Dany

    Cata fantezie ai la decorat!!
    Eu retetele tale le manac cu ochii, arata extraordinar!!! ca sa nu mai spun de gust.
    Tarta de aseara s-a topit deja dar totusi am sa mai aman putin urmatoarea incercare.., altfel nu am sa mai intru in rochie!

    Raspunde
  9. Cristina

    @ tuturor: multumesc (merci, madame)

    mai ales tie, Amalia! Ma bucur ca "esti".

    sper sa va indulciti…:)

    Raspunde
  10. Anonymous

    :)) folositi-va imaginatia

    Raspunde
  11. Anonymous

    amalia eu te am descoperit acum un an si ceva si de atunci de cate ori raman in pana cu ideile in ce priveste mincarea..te caut! sa ramai asa cum te ai caracterizat singura''un pic pofticioasa,curioasa.cate putin din fiecare"" cu siguranta o sa ai multi prieteni printre care sa ma pot numara si eu!

    Raspunde
  12. Amalia

    Multumesc mult :).

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>