Porc in sos de limette cu ghimbir si coriandru

O reteta de duminica, adica o pregatim sambata si o mancam duminica . Are tot ce-i trebuie, carne frageda, legume, sos si mai ales usturoi :)).

Ingrediente ( 2 portii zdravene)

  • 500g pulpa de porc
  • 6 linguri ulei de masline
  • 3 linguri suc de limette ( puteti pune si de lamaie, insa limette e mai aromat)
  • 3 catei de usturoi
  • 450g morcovi tineri ( se gasesc congelati, stiti voi morcovi din aceia mici)
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita ghimbir tocat
  • 2 linguri cubulete ardei gras rosu
  • sare, piper
  • putin praf de chilli
  • zahar
  • 1 lingurita coaja de limette rasa
  • frunze de coriandru ( doar pentru ornament, eu am folosit patrunjel)

Amestecam 4 linguri ulei cusuc de limette si usturoi pisat. Ungem pulpa de porc cu acest amestec si lasam la marinat peste noapte la frigider.

Scoatem pulpa, incingem putin ulei si o prajim de-o parte si de alta cateva minute.

Incingem cuptorul la foc mic (120 de grade) si coacem pulpa timp de o ora si jumatate ( eu am acoperit-o cu folie , a trebuit s amai adaug 1/2 pahar de apa si la sfarst am lasat-o fara folie doar cat sa se rumeneasca) .

Tocam ceapa si o calim, impreuna cu ghimbirul. Adaugam ardeiul si morcovii. Acoperim si lasam sa fiarba inabusit 10 minute. Condimentam cu sare, piper si coaja de limette. Scoatem carnea din cuptor. Sosul ramas il punem peste morcovi si mai fierbem circa 10 minute.

Servim ornata cu frunze de coriandru.

Reteta am preluat-o din Secretele bucatariei cu mici modificari.

 

 

Reteta publicata in Preparate din carne de porc. Etichete: , .
loading...

14 comentarii la reteta Porc in sos de limette cu ghimbir si coriandru

  1. Cami

    Arata de milioane, gustul cred ca este la fel. Asa devine si porcul mai interesant. Un sfirsit de saptamina minunat1 Salutari din Hamburg, Cami

    Raspunde
  2. Anmyo

    Arată incredibil.

    Raspunde
  3. Dana

    Este foarte buna reteta, eu o fac destul de des, morcovii dau un gust dulceag si fresh.
    Felicitari, la tine arata mult mai bine, datorita morcoveilor, am sa o incerc si eu asa.
    Pup

    Raspunde
  4. Tot_a_ta

    Amalia,cu asta m-ai dat pe spate…arata minunat si cred ca este si foarte gustos,la cate arome sunt acolo…Felicitari!

    Raspunde
  5. Amalia

    Anmyo sa o incerci este foarte frageda :).

    Raspunde
  6. Amalia

    Dana aveam morcovi proaspeti in frigider dar de dragul celor mici ( morcovi) am cumparat congelati :)

    Raspunde
  7. Amalia

    Tot a ta :) multumesc mult sper sa o incerci si tu .

    Raspunde
  8. Amalia

    Cami s-a "topit" imediat :)) reteta originala era cu carne de purcel … cred ca iesea mult mai frageda :). Te pup si eu !

    Raspunde
  9. floris

    Buna Amalia,in primul rand vreau sa te felicit pentru curajul de care dai dovada…ma uit pe blogul tau si ma intreb de ce putinele persoane ca tine nu ies la rampa?Eu unul,as fi foarte fericit sa am o persoana ca tine in bucataria mea.Daca te pot ajuta cu ceva de acum incolo cu mare placere.Si probabil,cat de curand o sa'ti propun sa gatim ceva impreuna:D
    Mult succes in continuare!

    Raspunde
  10. Amalia

    Floris multumesc mult …fii sigur ca o sa-ti cer ajutorul :).

    Raspunde
  11. Adi

    80 grade ? Nu-i cam putin!? Intreb si eu…

    Raspunde
    • Amalia

      E putin ai dreptate , am modificat :) imi cer scuze .

      Raspunde
      • Adi

        Io l-am pus la 180 grade si am pus putin mai mult ghimbir…
        A iesit bestial!

        Raspunde
        • Amalia

          E bine atunci :).

          Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>