Orange tagliatelle

O chestie pe care trebuie sa o incercati neaparat!

Ingrediente:

  • 300g paste de tip tagliatelle
  • 1 portocala mare
  • 50g parmezan ( eu am pus cascaval ras)
  • 20g unt
  • 3 galbenusuri
  • 200ml smantana 20-25% grasime
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • sare, piper

Punem apa sa fiarba pentru paste. Pana fierbe apa pregatim amestecul

Spalam portocala sub jet de apa fierbinte, o stergem bine si apoi taiem coaja cu cutitul pentru legume. Incercati sa o taiati cat mai subtire, parte alba da un gust amar. Taieti fasii subtiri, apoi topiti untul intr-o craticioara, adaugati fasiile de coaja si lasati sa se prajeasca pana devin aurii.

Adaugam pastele la fiert.

Intr-un vas amestecati galbenusurile cu smantana, apoi adaugati cascavalul ras, piper si sare.

Strecuram pastele si le punem rapid intr-un vas. Punem peste ele amestecul de ou si smantana si amestecam . Adaugam si cojiile de portocala , patrunjelul verde.

Servim imediat. Daca doriti mai adaugati branza. Mie mi s-au parut a fi excelente ! :)

Reteta este preluata de pe www.giallozafferano.it

 

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


24 de comentarii la „Orange tagliatelle”

  1. Amalia cred ca te-am vazut prin manastur:)) sau am vazut o tipa care seamana leit cu tine in pozade la profil. ff faina reteta succes in continuare.

  2. you are killing me! :))[glumesc]ador pastele si cum descopar cate o reteta noua nu ma pot abtine sa nu o prepar,am zis ca o las mai moale cu fainoasele dar nu ma pot abtine:))arata delicios!

  3. mi se pare faina de tot reteta.nu stiu unde o sa ajung cu culino-blogareala asta.probabil la 200 de kile.ca tot veni vorba,ai vrea sa facem schimb de blog-uri ?eu te-am trecut deja la mine.

  4. Amalia iti doresc o primavara frumoasa si la cat mai multe retete!Multumesc pentru toate retetele tale;esti sursa mea de inspirtie de multe ori
    Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.