Inele de calamar cu orez


Azi am gatit ceva usor si la oferta :), inele de calamar cumparate la un pret bun.

Ingrediente:
500g inele calamar
2 cesti orez cu bobul rotund ( aprox 300g)
1 ardei gras
1 ceapa
2 morcovi
1 lingurita boia
100 ml vin alb
sare,piper, putin ulei

Lasam inelele la dezghetat. Morcovii ii curatam si ii dam pe razatoarea mare, ceapa o tocam marunt iar ardeii ii taiem cubulete.
Incingem ulei intr-o cratita mai groasa, adaugam ceapa , lasam sa se caleasca pana devine sticloasa apoi adaugam morcovii si ardeiul. Amestecam bine 2 minute la foc iute si adaugam inelele de calamar. Adaugam si boia, amestecam mereu. Adaugam vinul , apoi orezul si 3 cesti de apa. Eu am pus si putina vegeta.

Lasam sa fiarba la foc mic cu capac timp de 15-20  min timp in care mai adaugam 2 cesti de apa. Stingem focul si mai lasam 5 minute.

Condimentam cu piper. Mi-a placut mult combinatia , defapt pare a fi un pilaf de orez cu calamar … usor si gustos.
Reteta este preluata de pe blogul lui Pilar cu multumiri :).

Reteta publicata in Preparate cu peste, fructe de mare. Etichete: .
loading...
S-ar putea sa-ti placa:

10 comentarii la reteta Inele de calamar cu orez

  1. Pilar - Lechuza

    Amalia, qué rico te ha quedado, gracias por enlazarme y veo que eres la que más recetas mías haces. Cuanto me alegra.
    un beso

    Raspunde
  2. Amalia

    Ce pofta mi-ai facut! Imi place combinatia de orez cu calamari sau cu creveti. Cumpar maine si fac neaparat. Timpul de gatire e suficient pentru calamari, nu raman tari? Multumesc.

    Raspunde
    • viki

      nu raman tari dar prima data prajeste cala marii dupa ce sau imuiat putin scoatei pentu ca asa ramane mai gustos uleiul se numeste palla de calamares

      Raspunde
  3. cristina

    Ama, aseara am facut porcul cu rosii in bulion si mini-ciupercute. A iesit genial. Sarumana maxim pentru toate ideile.

    Raspunde
  4. Amalia

    Gracias Pilar :)

    Raspunde
  5. Amalia

    Amalia e suficient timpul, sa-mi scrii daca ti-au placut :). Pup!

    Raspunde
  6. Amalia

    Cu drag Cristina, sper sa incerci ceva dulce pe weekend .

    Raspunde
  7. Alexandru

    Buna Amalia,

    Tocmai ce l`am luat de pe foc. Arata foarte bine si .. abia astept sa`l gust.
    O singura problema, daca e sa`l las pe foc cu capacul pus, la mine s`a prins. De 2 ori .. dar l`am salvat la timp, pana sa se arda.

    Multumesc.
    Alex.

    Raspunde
    • viki

      nu are nimic aici in bucataria spaniola se zice ca orezul trebue sa fie lipit un pic ca asa e mai gustos ……da nu ars

      Raspunde
  8. Amalia

    Alex sper ca gustul sa compenseze :).. eu folosesc o oala cu fundul gros si focul intotdeauna la minim… desigur, trebuie sa amesteci din cand in cand …sper sa-ti placa!

    Raspunde

Lasă un răspuns către Pilar - Lechuza Anulează răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>