Tagliatelle cu sos cremos de smantana si branza

Tagliatelle cu sos cremos de smantana si branza (tag01)   imagine reteta
Reteta o am de la colega mea Claudia , un fel de carbonara varianta romaneasca adica consistenta si nu cu oua crude ( ma refer la reteta , v-ati prins, nu? :))). Nu va mai scriu ca dupa 7 seara am zis ca beau doar un ceai si acum am gustat (doar) un pic din paste… asa-s de bunee …va scriu reteta mai bine .

Ingrediente (1 portie mare):

200g paste de tip tagliatelle ( puteti folosi si spaghete)
150g smantana 20-25% grasime
1 galbenus de ou
50-70g cascaval ras ( eu am pus cas)
sare, piper
70g sunca, kaizer

Punem apa la fiert pentru paste. Taiem sunca patratele si o prajim in putin ulei. In alta craticioara amestecam galbenusul cu smantana si punem apoi cratita pe foc, amestecam pana obtinem un sos putin mai gros ( amestecati mereu, fara frica nu se taie) . Adaugam branza rasa, amestecam pana se topeste si apoi adaugam sunca.
Tagliatelle cu sos cremos de smantana si branza (tag2)   imagine reteta
Condimentam si gata cu sosul. Intre timp pastele au fiert, le scurgem si le amestecam cu sos.
Tagliatelle cu sos cremos de smantana si branza (tag3)   imagine reteta
Servim fierbinti.
PS1.Imi vine sa rad de sotul meu ,de fiecare data cand mananca paste zice ; astea-s cele mai bune sa mai faci :)).
PS2 Am un fix se pare, cu pozele intr-o parte. Trebuie sa schimb farfuria :)

Reteta publicata in Pizza, paste. Etichete: , .
loading...

29 comentarii la reteta Tagliatelle cu sos cremos de smantana si branza

  1. Sophie

    îmi era foame, aveam nevoie de ceva rapid, am dat iar de blogul tau, am dat de reţeta asta, mi.a făcut cu ochiul, şi acum o am în faţa mea, gata, bună şi delicioasă:)

    am mai adăugat ketup, ca de obicei, şi sunt deliiicioase!:)

    mersi de reţetă!:D

    Raspunde
  2. Amalia

    Sophie , Sophie… ketchup bulina rosie :) dar daca iti place asa de mult asta e, nu ma pot opune :)

    Raspunde
  3. Anonymous

    am facut si eu dar nu tare mi-au placut am pus 3 galbenusuri k am facut cantitate mai mare de aia nu mi-au placut oare?

    Raspunde
  4. Amalia

    Anonim poate e o chestiune de gusturi :)

    Raspunde
  5. Alexandra

    Foarte buna reteta asta de paste. Tocmai am facut-o, e delicioasa.

    Raspunde
  6. paula

    Neata ! Ieri am vazut reteta si aseara am incercat-o ! Exceptionala ! Cum aveam smantana de gatit in casa am trecut la treaba ! Exceptand mofturile culinare la nou ale fetitei mele , reteta e rapida si delicioasa !!! O singura schimbare am facut : am folosit piept de pui ramas de la puiul facut la cuptor .

    Raspunde
    • Amalia

      Ma bucur mult ca ti-a placut sper sa incerci si alte retete de pe blog :)

      Raspunde
  7. pop monica

    Ce fel de smantana ai folosit?

    Raspunde
    • Amalia

      Smantana cu 25% grasime

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>