Spaghetti all’Amatriciana



Spaghetti allAmatriciana (spagh1)   imagine reteta

Mi-am propus in seara asta sa gatesc paste ( pentru sotul meu, eu am mancat un mar :)) si azi am facut o reteta foarte simpla. Am citit ca reteta originala este din Amatrice un mic orasel din Italia, pun si o poza pe care am gasit-o pe net care mi s-a parut foarte faina .
Spaghetti allAmatriciana (amatrice)   imagine reteta
Bineinteles ca eu am facut mici modificari, functie de ce/cat am avut prin frigider.

Ingrediente:

150 g bacon ( in reteta scria 100g )
250 g spaghetti ( in reteta scria 400g)
1 chilli
1 lingura ulei
1 ceasca vin alb sec ( eu am pus roze)
350g rosii fara pielita si samburi ( eu am pus bulion stiu ca ma certati dar de unde sa gasesc eu in ianuarie rosii buune si carnoase)

Punem apa la fiert pentru paste si apoi fierbem pastele conform instructiunilor de pe punga.
Taiem baconul felii si il prajim in ulei pana cand partea de grasime devine transparenta. Turnam vinul si lasam pana acesta se evapora. Scoatem apoi baconul pe o farfurie si in uleiul ramas punem rosiile taiate . Lasam sa fiarba pana se inmoaie, eu am lasat bulionul cateva minute deoarece acesta este deja fiert. Scurgem spaghetele de apa fiarta si le punem in tigaie peste sos.
Spaghetti allAmatriciana (spagh2)   imagine reteta

Spaghetti allAmatriciana (spagh3)   imagine reteta
Adaugam si baconul si amestecam. Servim cu piper deasupra si branza rasa .
Parerea mea foarte buna, reteta imi era cunoscuta, ceva asemanator faceam cand eram studenti in camin, bineinteles adaugam si ceapa si usturoi dar cred ca vinul ii schimba total gustul.
Reteta este preluata de pe www.giallozafferano.it

Reteta publicata in Pizza, paste. Etichete: .
loading...

12 comentarii la reteta Spaghetti all’Amatriciana

  1. dana

    nu se gasesc rosii conservate? n-am mai fost in romania demultisor, dar am inteles ca sunt disponibile multe, inclusiv rosii intregi fara pielita, cubulete si chiar rosii pe grill taiate cubulete.
    oricum sunt convinsa ca si cu bulion e la fel de bun :)

    Raspunde
  2. Amalia

    Buna Dana, se gasesc conservate dar eu am avut o patanie urata cu o conserva de rosii in bulion si de atunci nu prea cumpar decat la nevoie, dar tu nu ma bagi in seama si respecti reteta :)). Te pup !

    Raspunde
  3. Daniel

    E http://www.giallozafferano.it, cu doi F.
    Pentru cei care nu reusesc sa ajunga pe site-ul mentionat la final.

    Raspunde
  4. Amalia

    Multumesc Daniel, am modificat :).

    Raspunde
  5. MadameCacharel

    Excelent arată!

    Raspunde
  6. Jacktels Kochbuch

    Hallo Amalia,

    Mincare feinä si foarte gustoasä ai fäcut. Eu o fac in Iarnä cu citeva Rosii uscate ( pentru mai mult Aroma) si pe lingä Rosii care Iarna sint mai släbute la Gust.Rosii din Dosä nu folosesc sie eu ca si Tine , nu prea am Incredere…..
    Se mänincä asa cum ai servit-o Tu , da in Germania a devenit Obicei cam la orice Pasta sä se radä proaspät Parmegiano Regiano..

    Multe Salutäri din Nürnberg
    Jacob

    Raspunde
  7. miki

    Tocmai ce am terminat de mancat acest tip de paste :) Au o aroma … hmmmm … cel putin interesanta, poate vinul mi-a fost putin ca acrisor. Dar e o idee excelenta pt o masa usoara, zic eu. Mersi de idee ! :)

    Raspunde
  8. Catalina

    Si noi mancam paste acasa, imi place sa cumpar mai ales acele paste proaspete care se gasesc ambalate in vid si special pentru ele am intotdeauna cateva conserve de rosii cubulete de la Cirio (se gasesc la supermarket, eu le iau de la Metro). Incearca si varianta asta, eu n-am avut niciodata surprize neplacute cu ele. Te pup!!

    Raspunde
  9. Amalia

    Miki cu placere sa-ti fie de bine :).

    Raspunde
  10. Amalia

    Catalina iti multumesc pentru sfat chiar o sa ma uit daca merg in hypermarket.

    Raspunde
  11. Alexandrina

    Daca iti face placere te asteapta un premiu, la mine, pe blog. Cu mii de multumiri!

    Raspunde
  12. Cristi

    Hello Amalia,
    Doresc sa iti fac o recomandare. Sos de rosii Passata in loc de bulion, eu zic ca e mult mai bun. Marca Cirio. Gasesti la Hipermarket-uri chiar si la Billa am vazut.
    Felicitari pentru blog. E delicios :P
    Salutari din Timisoara,
    Cristi

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>