Galuste din ficat cu sos de bulion


O mancare delicioasa, care se face rapid.

Ingrediente:
200 g ficat ( eu am folosit de pui)
1 ceapa mica
2 felii franzela
cateva fire de marar si patrunjel verde
1 ou mai mare sau 2 mai mici
ulei
sare
piper
4-5 rosii mijlocii/2 lingurite pasta tomate ( eu am folosit 250 ml bulion)
1 ceasca zeama carne
faina

Spalam ficatul,il taiem bucati si il prajim in putin ulei. Cand se raceste il trecem prin masina de carne si adaugam ceapa si mararul tocat, painea inmuiata in lapte sau apa si stoarsa bine ( sau le bagam pe toate la tocat) .
Adaugam ouale, sare,piper,omogenizam si formam galuste de marimea unei nuci mari ( pasta e cam moale , eu am luat cu lingura putina pasta am pus in faina si apoi am „plimbat” practic galustele de pe o palma pe alta.In cratita punrm putin ulei la incins,apoi rosiile curatate de pielita si seminte sau bulionul,lasam sa se caleasca, adaugam zeama de carne,sare,piper si amestecam bine.Lasam sa dea cateva clocote.In sosul din cratita se pun cu grija galustele de ficat,se fierb 10-15 min.

Eu le-am intors pe o parte si pe alta cu o paleta, cu grija caci sunt destul de fragile .

Servim  fierbinti cu cartofi piure.
Reteta este preluata de aici , cu multumiri Marianei pentru munca depusa :).

Reteta publicata in Preparate din carne de pui, rata, curcan. Etichete: , .
loading...

7 comentarii la reteta Galuste din ficat cu sos de bulion

  1. Miches Alexandra Sorina

    ce bine arata sa stii ca si eu am sa il incerc. Buna idee. Mersi :)

    Raspunde
  2. Amalia

    Sorina mie chiar mi-au placut, e ceva mai interesant dupa sarbatorile astea … sa-mi scrii daca ti-au placut :). Te pup!

    Raspunde
  3. alialexa2006

    interesanta reteta…..felicitari…pupici

    Raspunde
  4. Jacktels Kochbuch

    Hallo Amalia,

    cu Sos de Rosii nu am probat nici o Datä da acuma sint convins cä se potrivesc super. Merci mult de Idee

    Salutäri Jacob

    Raspunde
  5. dicarmencitta1957

    Foarte bine arata reteta ta ,sunt sigura ca este un deliciu,felicitari.

    Raspunde
  6. Mira

    Foarte bună reţeta, am facut-o deja de 2 ori. Ca să fie galuştele mai consistente şi mai uşor modelate am adaugat pesmet în aluat.

    Raspunde
  7. **~cristina~**

    hhhmmmm super bine arata astazi o incerc si eu si sper sami iasa pup

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>